Stoks1 написа:NS един приятел имаше
много ръждясва, тежеше доста. А и за градско каране не ти трябва толкова здрава рамка си мисля. Можеш да си вземеш Dartmoor, ако вилката
ще е до 130мм ход 
Според мой наблюдения(не искам да ангажирам никой с моето мнение) разликата в теглото не е зашеметяваща за човек, който търси "универсална рамка"(това с "МНОГО ръждясва" няма да го коментирам, защото не мога да го възприема.) или ако трябва да бъда по конкретен:
Dartmoor Hornet; 4.94lbs. (16”), 2,30kg
Dartmoor TWO6PLAYER Weight: 2.10kg/ 4.63lbs , но тук геометрията се разминава малко повече с тази на Ево-то и Surge(нямам познания за това до колко се отразяват
3-4 градуса, но просто споменавам за разликата. )
NS Surge: 2.73kg ...
One-One 456 Evo:Според хора, които притежават тази рамка (отново говорим за 16”)тя е приблизително 5,5lbs (2.49kg) да за някой хора 200 грама( сравнено с Dartmoor-a) са много добра възможност да се свали от теглото на крайния продукт... за автора на темата не знам как стоят нещата.
Няма проблем за Хорнета да се сложи до 150 ход, защото това е и гаранционната граница(не е нужно да споменавам какви издевателства се срещат с подобни рамки, всеки от нас е ставал свидетел... но това е една друга тема).Но на фона на тези две рамки не мисля, че Dartmoor може да е по-добър избор.
Все пак "it's all about the money", но ако това не е пречка за автора...
Какво иде да каже всичко това One-One 456 Evo ми се вижда като по-добрия вариант в случая, мен лично ме привлича и изчистения дизайн на рамката и цялостния продукт ми изглежда по-добър избор за "универсално колело". За стоманените рамки както вече споменаха може да си изчете тонове информация...
Както вече казах това са само наблюдения, лишени от всякакъв личен опит. Успех с избора!