Рам AM.ONE или Canyon Yellowstone AL

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването до 130-170 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Рам AM.ONE или Canyon Yellowstone AL

Мнениеот svrakata » Съб Апр 20, 2013 10:10 am

Здравейте,

замислил съм се за ново колело, бюджет: 2000лв. След дълго ровене и търсене се спрях на тези два модела:AM.ONE; Yellowstone . От една страна една здрава мекица като АМ-а ще е далеч по-подходяща за горЪта отколкото немския твърдак. От друга страна обаче немските ги фалят много :dontknow: . Поръчването от Canyon не е трудна работа, 100лв. доставка и те така, но пък Козела ще го меря намясто и има поичко цветове. Вече за окомплектовката, трудно ми е да преценя.Давайте съвети, ако има нещо и 2ра ръка, което да си заслужава повече, споделяйте. Ще карам доста из града, но пък ми се ще да имам здраво и удобно колело за планината. Не мисля да го мъча с някви зверски спускания.Тежа 70кг. висок съм 175см. Благодарности! :look:
Аватар
svrakata

Рейтинг: 1220

Re: Рам AM.ONE или Canyon Yellowstone AL

Мнениеот spirov92 » Съб Апр 20, 2013 1:01 pm

Много зависи къде и как ще караш... на Canyon-а някои части са по-висок клас, а и за марката само суперлативи съм чувал, ама си е XC колело. Та много зависи колко агресивно караш - за грубо газене на камъни и дървье, скокчета и прочие, не е много подходящ.
Аз през 2010-та си взех най-евтиния allmtn, и съм му сменил доста от чарковете. От друга страна, гледам че в новите модели са оправили доста от недомислиците - по-къса лапа, голям диск отпред, вилка с ход подходящ за рамката... Аз лично предпочитам и кормило 71-72 см и скорости 2x9 с башгард. Като недостатък бих споменал теглото (моето е към 15 кг) и лекото клатене при въртене.
В крайна сметка, само ти можеш да прецениш кое е по-подходящо за теб. Разгледай и другите Canyon-и. Успех с избора. :beer:
spirov92

Рейтинг: 2000

Мнениеот svrakata » Съб Апр 20, 2013 1:50 pm

Благодаря за отговора!

Като се замисля, 100 на 100 като се видя в хубаво колело ще почна и да го юркам, което ме кара да се спра по-скоро на Рам-а. Просто не ми се ще да прибързам с избора и после да се тюхкам,че могло и по-добро в този диапазон. Пък и е български велосипед! Друго, което ми се ще да питам: един по-стабилен твърдак по-добре ли е от една по-смотана мекица? Извинявайте за наивните въпроси,ама съм нов в занаята :eyebrow: .
Аватар
svrakata

Мнениеот outfaced » Съб Апр 20, 2013 2:48 pm

АМ не е чак толкова смотана мекица :D :agree: ... ако ще се кара малко по хард си е чудесен избор.

Ако имаш пейпал и ти се позанимава малко да поровиш и потърсиш се попада вече и на доста истински неща 2ра ръка ... http://bikemarkt.mtb-news.de/article/15 ... op-zustand (това е на каньон АМ-варианта)
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Мнениеот svrakata » Съб Апр 20, 2013 4:18 pm

Ский тва http://bikemarkt.mtb-news.de/article/15 ... rve-xc-8-0

може ли да ми дадеш малко повече информация как се поръчва през този сайт, че с тоя немски. Някой въобще поръчвал ли е? Дали има голям риск и колко струва доставката и как се доставя. Ако някой има опит. Благодаря :beer:
Аватар
svrakata

Мнениеот outfaced » Съб Апр 20, 2013 4:53 pm

Е да, трябва ти малко немски и регистрация :D
Това си е пазара на немския МТБ форум - частни обяви от хора.
Кофтито е, че пайпал не е много на мода в Германия и не всеки има. Плащането с превод е умряла работа ... много дерат нашите банки.
След като се плати се докарва с gabco - http://gabco.org/
E,разправия си е, ама то не всеки ден си купува човек колело.

Това което си посочил е ХС мекица ... 100мм ход.
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Мнениеот svrakata » Съб Апр 20, 2013 5:06 pm

outfaced написа:Е да, трябва ти малко немски и регистрация :D
Това си е пазара на немския МТБ форум - частни обяви от хора.
Кофтито е, че пайпал не е много на мода в Германия и не всеки има. Плащането с превод е умряла работа ... много дерат нашите банки.
След като се плати се докарва с gabco - http://gabco.org/
E,разправия си е, ама то не всеки ден си купува човек колело.

Това което си посочил е ХС мекица ... 100мм ход.

Дам, разгледах ги всичките и тва ми хареса. Благодаря за инфоро, ще го мисля тия дни. :unhappy:
Аватар
svrakata

Назад към All Mountain/Ендуро продукти