fox ctd vs. monarch 4.2

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването до 130-170 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

fox ctd vs. monarch 4.2

Мнениеот marto_xc2 » Сря Май 22, 2013 12:21 pm

Има много теми за fox rp23 vs. monarch 4.2 но не намерих нищо за този ctd. В сайта на fox го гледах това е най ниския клас амортесиор на fox със pro pedal (платформа). Някой може ли да ми каже кой от тези два шока (fox ctd и monarch 4.2) би предпочел с малко обосновка
рамката ще е ram am one

мерси предварително
marto_xc2

Рейтинг: 1205

Re: fox ctd vs. monarch 4.2

Мнениеот pesho00 » Чет Фев 06, 2014 11:24 pm

Карам Fox ctd (Climbe, trail, descend - Качване, равно, спускане) и съм супер доволен, няма Никакво педалиране (карам го Само на т - средният режим).
Днес се качих на Страхотно колело с Рок Шок Монарх, вярно, че собственика бе по-лек от мен (т.е. шока не беше нагласен за мен), но имаше осезаемо педлиране (поклащане при въртенето).
Не се опитвам да давам оценки, просто споделям лични наблюдения. И аз ще си остана с Фокс-а.
pesho00

Рейтинг: 1220

Мнениеот spirov92 » Пет Фев 07, 2014 12:33 am

С моя Monarch 4.2 имах ядове - при студено време издиша. Проблемът се реши, като си намерих други занимания за зимата. :D Май и други хора са имали проблеми с този и други модели monarch. На bdz43r му се счупи иглата, настройваща rebound-а. :bigeyes:

Иначе съм доволен от шока. Сребристата врътка позволява фино регулиране на платформата, не само 3 позиции. High Volume версията работи по-линейно, а и може с едни самоделни спейсъри да се регулира колко да е линейно/прогресивно (ама тая операция ти анулира гаранцията). Въпрос на предпочитания... самата рамка май е леко прогресивна. Със стандартната кутия ще стане доста прогресивно.
Като цяло, добре работи при правилно настроен саг. При включена платформа рядко има забележимо клатене.
Обобщение: работи добре, освен редките случаи когато не работи. :D
spirov92

Рейтинг: 2000

Мнениеот TrayanNinov » Пет Фев 07, 2014 10:52 am

Аз съм имал 2-3 Fox RP23 с различни рамки. Едва или CTD е много по-различен. А моите наблюдения са че е перфектен. Това че платформата има три позиции мисля че е плюс, защото лесно се сменят докато караш. Едва ли ще ти се иска да навиваш след всеки склон. Предполагам че и CTD е лесен за поддръжка.

П.С. Може да си купиш на старо от http://bikemarkt.mtb-news.de/ за добри пари, който и да е от двата.
Аватар
TrayanNinov

Рейтинг: 1300

Мнениеот windv » Пет Фев 07, 2014 11:11 pm

Бих препоръчал въздушните шокове на X-fusion. Удрят в земята всички rockshox-ове, които съм карал. Последният, който карах беше x-fusion h3lt, предишния модел на сегашния vector air, и го смених със cane creek db air и не му отстъпва. X-a си има 4 степени на компресия ако искаш да го втвърдяваш за въртене по равно.
~~~o)Ѣ(o~~~
Велоделия - заигравки с хвърчалници :spin:
Аватар
windv

Мнениеот outfaced » Нед Фев 09, 2014 1:01 am

rp, ctd, monarch 4.2 ... не е ли с преливник, брой го само за XC.
x-fusion наистина правят приятно изключение поне донякъде.

Последното което е индикация за работещ шок е дали се поклаща при педалиране! Там роля има на първо място дали рамката е читава. Ако разчиташ на шока да компенсира калпаво окачване ти е изначално сбъркана стратегията.

Карал съм 3 генерации фоксове с голяма,с малка камера и монарх 4.2 ... невър ъгейн.
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Назад към All Mountain/Ендуро продукти