Съотношение цена-качество за АМ колело

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването до 130-170 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Съотношение цена-качество за АМ колело

Мнениеот samson » Сря Сеп 04, 2013 4:50 pm

Здравейте, отскоро се занимавам с каране в планината и искам да си намеря подходящо колело. Става въпрос за преходи в планината и каране за удоволствие с малко по-застъпен елемент на спускане. Видях, че от РАМ имат намаление и моля за съвет относно колелатс Nduro и AM ONE. Ако имате други предложение съм отворен за всичко. Висок съм 180см и тежа 83 килограма. Търся здрава рамка със средно качество компоненти в ценови обем около 2000-2500 лева. Държа за качествена рамка, а останалите компоненти с времето могат да се надграждат...все отнякъде трябва да се започне :) Благодаря предварително за всеки съвет.
samson

Рейтинг: 1200

Re: Съотношение цена-качество за АМ колело

Мнениеот dunconstreet » Сря Сеп 04, 2013 7:46 pm

От моделите, за които си писал, само NDURO е намален.

P.S. Имаш ЛС
dunconstreet

Рейтинг: 1209

Мнениеот samson » Чет Сеп 05, 2013 6:49 am

Знам, просто и AM влиза в същата ценова категория. А аз не съм се спрял точно на Рам. Просто търся нещо подобно като държа на рамката :)
samson

Мнениеот gilb » Пет Сеп 06, 2013 9:27 am

Здравей!
Не си посочил точните модели между които се колебаеш (най-евтин,среден,висок),но съм се докосвал и до двата велосипеда,покрай приятели и познати и ще се опитам да ти споделя впечатленията си.

Основната разлика между АМ One-а и Nduro-то е различната потребителска група към която спадат.
АМ One-а си е типичен all mountain велосипед - препоръчителен ход на вилката до 160мм,150мм ход на задницата,не особено леки и състезателни компоненти.
Nduro-то,обаче си е състезателен XC marathon велосипед. Стегнато и късо окачване,ясно изразена състезателна геометрия и леки XC компоненти.

Тук трябва да подредиш приоритетите си. :agree:
Ако наистина ще има повече спускане в карането ти си вземи по-дългоходовия велосипед,но не забравяй,че за да се спуснеш трябва и да се качиш ;) тук можеш да помислиш и за по-пъргавите и по-късоходови варианти.

От дългоходовите това е намалено значително и е с приемлива окомплектовка,обаче надскача бюджета ти с около 1000 лева http://www.commencal-store.co.uk/PBSCPr ... D=12501696

От по-късоходовите можеш да видиш и това как ще ти е като размер http://screambikes.eu/bg/velosipedi-pla ... -2013.html (пише,че имат наличен 18,5),но ми се струва че ще ти късее леко.
:turtle:
Аватар
gilb

Рейтинг: 1841

Мнениеот samson » Пет Сеп 06, 2013 4:56 pm

Мерси за информацията. Скоро ми попадна в полезрението и един Btwin RockRider 9.1 като примамливи бяха доживотната гаранция на рамката (може да се сервизира и тук) и лекото тегло (малко под 14кг). Ако имате опит или мнение за този модел ще са ми от помощ. Благодаря! :)
samson

Мнениеот samson » Пет Сеп 06, 2013 5:00 pm

и също имат налични М L и XL размери на рамката, като L мисля, че ще ми пасне
samson

Мнениеот gabata » Вто Сеп 10, 2013 10:39 pm

само да вметна в темата 4е гледам писахете за леки и тежки колела АМ-ма е доста тежичък и малко зор се катери с него , на 24ч.Маратона моя беше измерен на 15кг, но мисля 4е забравих колко тежи като доиде спускането :) :) съотборника ми беше с Nduro дърпа ми на баирите но надолу го забравях :)
Ram AM One 2013 !
Аватар
gabata

Рейтинг: 1138

Назад към All Mountain/Ендуро продукти