kmetski написа:Здравейте,
Имам следната дилема коя от тези три каски предлага по добра защита.
Аз карам предимно АМ/Enduro.
Между трите каски
Poc Trabec Race MIPS Bell SuperTLD A1Избора към който аз клоня е POC Trabec Race MIPS мисля че предлага най-добрата защита за главата от трите.
И някой ако има POC TRABEC RACE да каже дали лесно може да се залепи стойка за GoPro защото на мен ми се струва малко като мисията невъзможна което е кофти!!!
Споделете мнения ако сте чели или от собствен опит.
Trabec Race е хубава каска, но само на външен вид.Аз лично съм много разочарован.Това, коя каска каква защита предлага и колко сложни думички използва за нея даденият производител си е чиста проба реклама, а от POC това го умеят.

MIPS, снимки и клипове на лаборатории, в които руси шведи правят каски сякаш произвеждат изтребители Стелт, плюс мега газарски цветове и си в "кюпа"- плащаш доста по-скъпо нещо, което реално е същото, а по дадени параметри и по-лошо отколкото конкурентните фирми.Нали не си мислиш, че производители като Giro, Bell, Lazer, Fox, Alpina, Uvex, TLD и много други утвърдени, правят продукти с по малка защита?
Конкретно на въпросите ти:
Преди време купих каската от щатите за една чанта с пари, и с нея замених старото си Giro.Още като я сложих видях, че не е моята каска.Комфортът беше ниво по-надолу от giro-o, системата за фитване глупава и проблемна, чувства се като по-тежка, а монтаж на GoPro става, ама с повече въображение.На първия месец козирката, която беше черен мат почна да се бели като лук и аз я дообелих, та сега е черен гланц (това, което се показа отдолу

.По нататък, около един от задните отвори, цялата пласмасова черупка започна да се отлепя от вътрешната част на каската ("стиропора"

), та го лепих с моментно лепило.Един от "обръчите" на стягащата система, постоянно се вади от основата на каската, а да го напъхаш обратно не е лесна работа.Като цяло не е кой знае колко проветрива, макар че това и е най-малкият проблем.Ако искаш тези всичките неща мога да ти ги снимам.....
В момента карам с нея, но си ползвам и старото Giro, което не е мръднало и ми е доста по комфортно.Сигурен съм, че и защитата не му е по-лоша

.
Горе ти ти казаха-каска само с мерене.Да е от реномиран производител и да ти е удобна.Аз лично вече POC няма са си купя.Говоря за каските.От протекторите им съм супер доволен!

Дано оцениш постът ми, защото го "кльофах" от телефона, което за толкова писане си е за уважение.