Дилема при избор на каска!

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването до 130-170 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Дилема при избор на каска!

Мнениеот kmetski » Чет Апр 10, 2014 3:15 pm

Здравейте,
Имам следната дилема коя от тези три каски предлага по добра защита.
Аз карам предимно АМ/Enduro.
Между трите каски
Poc Trabec Race MIPS
Bell Super
TLD A1
Избора към който аз клоня е POC Trabec Race MIPS мисля че предлага най-добрата защита за главата от трите.
И някой ако има POC TRABEC RACE да каже дали лесно може да се залепи стойка за GoPro защото на мен ми се струва малко като мисията невъзможна което е кофти!!!
Споделете мнения ако сте чели или от собствен опит.
kmetski

Рейтинг: 1223

Re: Дилема при избор на каска!

Мнениеот bio » Пет Апр 11, 2014 10:34 am

НЕ СИ КУПУВАЙ КАСКА БЕЗ ДА Я МЕРИШ !!!
анти-каски !!!
Аватар
bio

Рейтинг: 2000

Мнениеот svencho » Нед Апр 13, 2014 11:13 pm

Каска се мери ЗАДЪЛЖИТЕЛНО !!!
В магазин от 5 каски само една ми беше удобна...
Аватар
svencho

Рейтинг: 1350

Мнениеот windv » Пон Апр 14, 2014 8:22 am

Търсейки подобна каска, се бях спрял на giro feature, може да се намери и в Бг.
https://www.google.bg/search?q=bell+feature&safe=off&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=1nxLU8fBHsuAywPzroDICg&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=1152&bih=621#q=giro+feature&safe=off&tbm=isch
Според мен всички са с еднаква защита, независимо какви малки разлики във формата или отворите имат.
..в крайна сметка си купих каска от декатлон за 60лв, която случайно видях и си казах - "я тва колко е евтино, що да не го пробвам". Така и си останах с нея. Каската си върши работата. Карах цяла есен , зима и сега продължавам. Само веднъж е влизала в употреба, когато и всъщност беше първия път, в който се радвам , че имам каска, удряйки я в камък под снега доста силно. По каската няма поражения , както и по главата ми.
Използват се същите технолигии и като при по-скъпите поризводители.
Изображение
Моята си я оцветих, за да не е бяла отгоре.

Ето едно малко отзив и от други хора.
http://muddyground.blogspot.com/2013/06/decathlon-er-btwin-helmet-review.html
~~~o)Ѣ(o~~~
Велоделия - заигравки с хвърчалници :spin:
Аватар
windv

Мнениеот bio » Пон Апр 14, 2014 8:49 am

аууу много шукарна таз каска. за зимата е идеална, лятото ако трябва да въртя с нея ще умра. в Българският Decathlon дали я има ?!?
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот penmark » Пон Апр 14, 2014 8:52 am

Аватар
penmark

Мнениеот kmetski » Вто Апр 15, 2014 10:17 pm

Благодаря за мененията.
kmetski

Мнениеот windv » Вто Апр 15, 2014 11:41 pm

bio написа:аууу много шукарна таз каска. за зимата е идеална, лятото ако трябва да въртя с нея ще умра. в Българският Decathlon дали я има ?!?

Принципно има и по-яки разцветки, нов Бг ги няма изложени, Но има възможност в декатлон, ако си харесаш някоя стока, от декатлон магазин в чужбина, да я поръчат безплатно и да ти я доставят, а цените им са еквивалентни във всички магазини до колкото съм виждал. Използвах тая услуга зимата за 1 обувки, отне 3-4 дни.
~~~o)Ѣ(o~~~
Велоделия - заигравки с хвърчалници :spin:
Аватар
windv

Мнениеот Sartor » Сря Апр 16, 2014 6:50 pm

Аз имам Bell Super и мога да споделя впечатления.

Каската е много удобна както за въртене нагоре, така и е доста удобна за спускане.

Пробвана е до сега на едно падане на обиколката на Витоша миналата година (уморта си каза думата на края при серпентините над Симеоново). Каската няма дори и драскотина, въпреки че усетих удар на едно камъче. Карам с нея вече малко повече от половин година.

Добре обхваща задната част на главата - тила, както и слепоочията. Първата каска, с която мога да карам удобно както с маска, така и с очила. Визьора не съм го махал - иначе вървеше допълнително с разни приставки (guides) за маска.

Първоначално изглежда доста хлабава на главата (размера ми е точен), но това се дължи на вътрешната подлата - примесена с разни сребърни нишки, али-бали. Като цяло твърдят, че държи по-хладно в топлите дни - реално е по-комфортно със сигурност, в сравнение с други каски, с които съм карал (включително и разни на Specialized, разни ХС пак на Bell).

Допълнителното модулче за GoPro-то също е много удобно и добре измислено. Може да видиш за какво говоря видеотата, които съм правил (примерно: http://www.pinkbike.com/video/347726/). :beer:
Аватар
Sartor

Рейтинг: 1995

Мнениеот joropc » Чет Апр 17, 2014 1:59 pm

kmetski написа:Здравейте,
Имам следната дилема коя от тези три каски предлага по добра защита.
Аз карам предимно АМ/Enduro.
Между трите каски
Poc Trabec Race MIPS
Bell Super
TLD A1
Избора към който аз клоня е POC Trabec Race MIPS мисля че предлага най-добрата защита за главата от трите.
И някой ако има POC TRABEC RACE да каже дали лесно може да се залепи стойка за GoPro защото на мен ми се струва малко като мисията невъзможна което е кофти!!!
Споделете мнения ако сте чели или от собствен опит.

Trabec Race е хубава каска, но само на външен вид.Аз лично съм много разочарован.Това, коя каска каква защита предлага и колко сложни думички използва за нея даденият производител си е чиста проба реклама, а от POC това го умеят.;) MIPS, снимки и клипове на лаборатории, в които руси шведи правят каски сякаш произвеждат изтребители Стелт, плюс мега газарски цветове и си в "кюпа"- плащаш доста по-скъпо нещо, което реално е същото, а по дадени параметри и по-лошо отколкото конкурентните фирми.Нали не си мислиш, че производители като Giro, Bell, Lazer, Fox, Alpina, Uvex, TLD и много други утвърдени, правят продукти с по малка защита?
Конкретно на въпросите ти:
Преди време купих каската от щатите за една чанта с пари, и с нея замених старото си Giro.Още като я сложих видях, че не е моята каска.Комфортът беше ниво по-надолу от giro-o, системата за фитване глупава и проблемна, чувства се като по-тежка, а монтаж на GoPro става, ама с повече въображение.На първия месец козирката, която беше черен мат почна да се бели като лук и аз я дообелих, та сега е черен гланц (това, което се показа отдолу :).По нататък, около един от задните отвори, цялата пласмасова черупка започна да се отлепя от вътрешната част на каската ("стиропора" :)), та го лепих с моментно лепило.Един от "обръчите" на стягащата система, постоянно се вади от основата на каската, а да го напъхаш обратно не е лесна работа.Като цяло не е кой знае колко проветрива, макар че това и е най-малкият проблем.Ако искаш тези всичките неща мога да ти ги снимам.....
В момента карам с нея, но си ползвам и старото Giro, което не е мръднало и ми е доста по комфортно.Сигурен съм, че и защитата не му е по-лоша ;).
Горе ти ти казаха-каска само с мерене.Да е от реномиран производител и да ти е удобна.Аз лично вече POC няма са си купя.Говоря за каските.От протекторите им съм супер доволен!
:beer:
Дано оцениш постът ми, защото го "кльофах" от телефона, което за толкова писане си е за уважение. :D
Последна промяна joropc на Чет Апр 17, 2014 2:19 pm, променена общо 2 пъти
Изображение
-------------------------------------------------------------
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
joropc

Мнениеот psixopat » Чет Апр 17, 2014 2:07 pm

Стига бе.. толкова ли е зле POC-а. Гледайки им цените, винаги съм смятал че са The Best, но явно не са. Да попитам и аз тук.. някой с Giro Feature да сподели мнение за нея- най вече как е от към проветрение. Другата каска, която гледам е IXS Trail RS, ама е доста по скъпа.
taurus13 написа:в планината също има 4 посоки, но те са различни от световните. Тук те са: Нагоре, Надоле, Насам и Натам.
:)
Аватар
psixopat

Рейтинг: 1867

Мнениеот sailman » Чет Апр 17, 2014 3:36 pm

За Giro-то аз мога да кажа...
Една година вече карам с тази каска. Като изработка и удобство (за мойта кратуна) - много добра оценка и по двата показателя.
Ся, относно проветрението: Значи, първоначално смятах, че ще дойде леко спарваща, обаче се оказа, че тия от Giro са измислили така отворите, че в действителност, цялата глава се обдухва чудесно от иначе малкото на брой дупки. Получава се едно непрекъснато въздушно движение около цялата кратуна. Много приятно ме изненада каската.
С две думи - доволен съм! Каската я бива.
ВЕЛО 2009 Sus scrofa domestica
Аватар
sailman

Мнениеот psixopat » Чет Апр 17, 2014 5:45 pm

Благодаря за отговора. сега трябва само да разбера кой размер е за мен. Да видя дали имат синя и да си я купя.. :D
Жалко, че в Габрово няма къде да се премери, а не искам да вземам каска на сляпо
taurus13 написа:в планината също има 4 посоки, но те са различни от световните. Тук те са: Нагоре, Надоле, Насам и Натам.
:)
Аватар
psixopat

Рейтинг: 1867

Мнениеот xcII » Чет Апр 17, 2014 8:43 pm

ще използвам темата да попитам за мнения за FF каска, която не е проектирана за DH, а за AM, демек повече отвори за проветрние и по-леко тегло за сметка на сигурност. Доста се рових в нета за да разбера, че няма кой знае какъв избор, както иотзиви за такъв тип каски. За момента съм се спрял на модела по-долу, който вече е спрян, но все още се намира тук-таме в нета. Ако някой им опит с него ще се радвам да сподели впечетления. Също така и за други FF каски, иоито са по-скоро за AM, а не за DH :agree: http://www.tredz.co.uk/.Specialized-Dev ... _27474.htm
Това, което може да се мине с лека кола, не си струва да се мине с байк. Това, което може да се мине с байк, не си струва да се мине пеша. Това, което може да се мине само пеша, понякога може да се измисли как да се мине с байк.
http://www.youtube.com/watch?v=fi-S9lrn ... re=related
Аватар
xcII

Рейтинг: 1695

Мнениеот Capoeira » Пон Апр 21, 2014 10:40 am

Имал съм 2 такива каски, едната беше карбонови модел другата композитния. За здравина пазят, ползвал съм я по предназначение дори и на Сопот и нямах "изживявания" след доста падания с нея.
Тъпотое че подплънките са адски тънки и твърди и е доста неудобна. И освен това и на двете след година се разлепи черупката от EPS тялото... Но си останха ползваеми, иначе като провертрение ами не е както го очакваш в момента с TLD D2 не изпитвам също затруднение с проветрението въпреки че изглежда супер затворена, а комфорта е на +300%
Bikes Intelligence Life
Proud of Boxxer
Аватар
Capoeira

Мнениеот xcII » Пон Апр 21, 2014 3:50 pm

благодаря за споделения опит. :agree:
Фактът, че си имал 2 и това, че си ги тествал в действие неколкократно ме доубеди да рискувам да взема без мерене.. то, най-добре да мериш, ама кво да се прави, когато нямаш възможност. Така или иначе, тази каска няма да ми е основна за повечето маршрути, пък и цената не е горчива..
Това, което може да се мине с лека кола, не си струва да се мине с байк. Това, което може да се мине с байк, не си струва да се мине пеша. Това, което може да се мине само пеша, понякога може да се измисли как да се мине с байк.
http://www.youtube.com/watch?v=fi-S9lrn ... re=related
Аватар
xcII

Рейтинг: 1695

Мнениеот Demetrii » Вто Апр 22, 2014 8:59 am

500 пари за каска ми идват в повече, пък ако ще и да защитава от УКВ.
Ползвам тази от 2 години, лятото на колелото, зимата на ски. На мен ми е удобна, но с проветрението лятото си имам леки проблеми. Тежи и малко повече от колкото ми се иска, но я взех за 80-90 лева. Доста бой е изяла - главата ми е здрава. За разлика от други кокали по мен ;)
Demetrii

Рейтинг: 1305

Мнениеот kmetski » Сря Апр 23, 2014 8:25 pm

Още веднъж благодаря на всички много полезна информация :). Особенно на joropc защото някак си мислех че може да има нещо такова с POC.
Не мисля че другите предлагат по малко защита.
В момента имам Giro XAR 2012 но малко го сцепих :) като цяло бях много доволен до последно от него свърши си много добре работата.
Най - вероятно ще си взема Bell Super :)
Но когато го направя ще Ви пиша и моето мнение/впечатление.
kmetski

Назад към All Mountain/Ендуро продукти