Моля за мнение за рамка: Focus Project

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването до 130-170 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Моля за мнение за рамка: Focus Project

Мнениеот biggfoot » Пет Ное 28, 2014 3:01 pm

Здравейте! Рамката е тази: http://www.ebay.de/itm/26-Focus-Project ... r%C3%A4der
Води се втора употреба, но е на практика нова. Ходът е 130 см, размерът отговаря на 21 инча. Харесал съм я защото е евтина и е голяма, а аз съм 195 см и трудно намирам размери втора употреба. Притеснява ме това, че не намерих много отзиви нито от модела нито от марката, освен по немски списания. Имате ли някакви впечатления от фокус. Сигурно е, че не е произведена в Германия и не знам дали цената е ниска или нормална за качеството на изпълнение. Освен това бих ви помолил за мнения за типа на окачване. Изостанал съм с новостите във full suspension колелата. Мисля да му монтирам някой въздушен шок и да го карам нагоре и надолу без да го щадя, т.е. трябва ми здрава рамка и отзивчива по неравностите. Мислите ли че е подходяща?
Приемам съвети и за избора на шок :popcorn:
Take the long road and ride it
Аватар
biggfoot

Рейтинг: 1220

Re: Моля за мнение за рамка: Focus Project

Мнениеот xargs » Пет Дек 05, 2014 2:34 pm

Надали ще намериш много информация за тази конкретно рамка.

Окачването като тип е т.нар faux bar, на практика е single pivot с повече заврънтулки за натискането на шока. Не съм сигурен дали някой все още използва точно този тип окачване, но доста по-стари колела го ползват.
Аватар
xargs

Рейтинг: 2000

Мнениеот veskoz » Пет Дек 05, 2014 3:22 pm

Не е точно сингъл пайвът. За мен си е чист FSR. ;)
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот xargs » Пет Дек 05, 2014 3:41 pm

И аз го помислих за ФСР в начлото, но на ФСР точката на окачването е на чейнстея, докато при това е на сийтстея, което си го прави сингъл май :confused:
Аватар
xargs

Мнениеот mentalhead » Пон Дек 08, 2014 2:07 am

Колегата xargs е прав. При FSR пивота е под задната ос, на чейнстея, докато при faux bar е над нея, на сийтстея. Не знам доколко може да се сравнява със сингъл пивот обаче, понеже не им разбирам много много на различните типове окачвания. Разлики със сигурност има.
Иначе faux bar си се ползва широко и в момента. Commencal и Scott ползват такъв тип окачване. Dartmoor и NS също. Transition и Diamondback също. Focus SAM, който е неприлично хвален по разните медии пак си е с такова окачване. Kona, Cannondale... сигурно има и още.
Аватар
mentalhead

Назад към All Mountain/Ендуро продукти