Хило в никакъв случай!!!!... Преди две години и половина горе-долу имах нещастието да се свържа с едно такова (за съжаление нямах избор - за 27,2 мм. няма голям избор

) и впечатленията ми са крайно негативни...
Поне що се отнася до първата генерация. После се твърди, че били оправени проблемите, ама мен не ми се вярва... Не съм виждал на живо или разчастено колче от следващите поколения, ама по снимки не ми се вижда да са направили нещо различно там, където е слабото място на тия колци.
А слабото място е така нареченото уплътнение/маншет или семеринг (а то не е никъф семеринг всъщност..). Уплътнението на телескопичната част е един недомислен маншет, който точно след около година ползване се скапва и колчето почва да изпуска и маслото си и въздуха. И няма оправия... А това се случва освен заради тая недомислица (всеки що годе технически грамотен човек знае, че вал с аксиално движение се уплътнява с Х-пръстен или О-пръстен) и заради слабите втулки в който се движи горната тръба. Те са две - една тефлонова и пластмасова и са неудачно проектирани, в следствие на което горната тръба се сдобива след време с осезаем луфт и уплътнението не може да удържа налягането (споменах, че е недоклатено). И понеже местата им не са правилни не помага и смяната им с нови... А колчето е сервизирано и поддържано без компромис. Хората дето ме познават, знаят, че при мене няма тън-мън..
Абе, с две думи - бегайте далече от тия колчета...