Избор между два велосипеда.

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването до 130-170 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Избор между два велосипеда.

Мнениеот ivondera » Пон Май 30, 2016 10:18 am

Здравейте. Колебая се между два велосипеда и ще се радвам на компетентни мнения. Единия вариант е https://www.yt-industries.com/en/detail ... tegory/509 а другия е https://www.yt-industries.com/en/detail ... ategory/92
Разликите за мен са, че едното е 29 ка и във вилките. Това са основните. До сега съм карал само твърдаци и нямам опит с меки колелета та което и да взема ще е все едно се качвам на мерцедес. Та въпросите ми са: с моя нисък ръст от 168 см 29 ката дали няма да ми е голяма и дали тези 600 лева разлика си струват. И двете вилки за мен са непонятни. Стила на каране до сега беше предимно ХЦ пътечки, но това е заради твърдака. Сега което и от двете да взема ще предпочитам по засукани пътечки така, че ще е по скоро Ендуро каране отколкото чисто ХЦ. Благодаря на отзовалите се.
Скайп ivondera Тел: 0885604642 или 0878914642
ivondera

Рейтинг: 1285

Re: Избор между два велосипеда.

Мнениеот xargs » Пон Май 30, 2016 10:39 am

В общи линии трябва сам да си избереш дали искаш 27.5 или 29. 29ките напоследък хората твърдят, че са по-бързи, та ако скоростта и времената са ти единственото мерило за велосипед, това би трябвало да е избора ти. 27.5 е по-игриво, а капрата е доказан байк с много фенове. Аз бих си взел капрата, а останалите пари бих дал за по-хубави спирачки, защото те доста куцат в тази сглобка на козичката.

Не знам колко си висок, но имай предвид, че YT като цяло вървят малко малки колела - според сайта им съм за М (аз съм 180см) но Мката Капра за моят стил определено е малка. Не съм се вглеждал в джефситата, техните размери може да са различни.

Поглеждал ли си и вариантите на Пулс, Рам и Орикс? Те също предлагат доста добри сглобки тази година, а размера можеш да го тестваш на място.
Последна промяна xargs на Пон Май 30, 2016 10:41 am, променена общо 1 път
Аватар
xargs

Рейтинг: 2000

Мнениеот bluegoffa » Пон Май 30, 2016 10:41 am

ivondera написа:Здравейте. Колебая се между два велосипеда и ще се радвам на компетентни мнения. Единия вариант е https://www.yt-industries.com/en/detail ... tegory/509 а другия е https://www.yt-industries.com/en/detail ... ategory/92
Разликите за мен са, че едното е 29 ка и във вилките. Това са основните. До сега съм карал само твърдаци и нямам опит с меки колелета та което и да взема ще е все едно се качвам на мерцедес. Та въпросите ми са: с моя нисък ръст от 168 см 29 ката дали няма да ми е голяма и дали тези 600 лева разлика си струват. И двете вилки за мен са непонятни. Стила на каране до сега беше предимно ХЦ пътечки, но това е заради твърдака. Сега което и от двете да взема ще предпочитам по засукани пътечки така, че ще е по скоро Ендуро каране отколкото чисто ХЦ. Благодаря на отзовалите се.

С твоят ръст не бих си и помислил за 29ка, освен ако не обичаш да караш double decker-и.
А пък ако разчиташ мекицата сама да кара ендуро пътеките също няма да стане.
Хората карат твърдаци по DH трасета и обратното доста често(примерно загледай локорско)

Jефси-то си е Trail колело, Cапра-та е All-Mountain/Enduro колело.
Просто реши дали ще караш суровите и бързи пътеки тип Витоша/Боровец/Пампорово или ще ходиш по турситически пътеки(TRAILS)

Поздрави
bluegoffa

Рейтинг: 1180

Мнениеот ivondera » Пон Май 30, 2016 10:42 am

168 съм висок. До сега карах само 26 ца и нямам понятие как бих се чувствал на друг размер.
Скайп ivondera Тел: 0885604642 или 0878914642
ivondera

Рейтинг: 1285

Мнениеот bio » Вто Май 31, 2016 10:04 am

xargs написа:Не знам колко си висок, но имай предвид, че YT като цяло вървят малко малки колела - според сайта им съм за М (аз съм 180см) но Мката Капра за моят стил определено е малка.

какво имаш предвид ? че ти идва късо ли, reach-a му е малък ? или като wheelbase ? моля те уточни.

@ivondera само искам да вметна няколко неща.
1. Нали си чел, че има допълнителни такси ?!?

SHIPPING COSTS
Parts: € 9.90 | Bikes: € 59.90
Our bikes are always sent in the YT Industries BikeBox. Cost: €19.90.
ако плащаш през Paypal:
Switzerland and all EU countries not using € (euro): 4,5%
ако плащаш кредитна карта:
When paying by credit card, you will be charged the following fees as a percentage of the total amount invoiced:
Globally: 2.2%
ако платиш по банков път (Payment in advance): 0%

2. Jeffsy въобще не е налично, и уж към средата на лятото ще се появи. Capra пък чак октомври ...
чел съм, че доста са чакали хората.

3. аз лично съм харесал CAPRA AL Comp 1 като комплектовка. както каза xargs не искам да правя комромиси с вилка/шок/спирачки. Обаче още не ми се дават 6000лв за колеко.

4. велосипеда сам по себе си не прави карането, но пък доста помага.

успех !!!
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот hitar_potar » Вто Май 31, 2016 12:45 pm

Сума ти и Капри има в пазара на Пинкбайка, които няма как да са карани повече от месец-два-три-шест, което е просто смешно за такъв клас колело. пък и не са само УТ марката, която си заслужава. 1 предложение към автора: рамка, която има настройка на хода отзад в рамките 140мм (идеална комбинация за 150мм вилка отпред) или 150мм (за вилка 160мм). Рамката е Bird Aeris, мисля са англичани, продават директно, като УТ, което ще рече, че имат приятно ниски цени в сравнение с конкуренцията. Имат 5 размера, но са дългички (за твоя ръст мисля S размер ще е супер), а готовите сглобки са 5-6, като за всяка има опции да си я моднеш по твое желание и да подмениш това-онова. И най-приятното - не помня дали гаранцията им бе доживотна, но е прехвърляема - ако след време решиш да продаваш, следващия собственик получава и гаранцията. :)

ЕДИТ: Сега им проверих сайта - гаранцията е доживотна. Целите сглобки започват от около 1500 паунда, а най-скъпата сглобка е с новата 12-скоростна група X01 Eagle на Срам и ще струва под 3000 паунда (нещо, което май никой друг производител няма да постигне...). :crazy:
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот xargs » Вто Май 31, 2016 1:10 pm

bio написа:
xargs написа:Не знам колко си висок, но имай предвид, че YT като цяло вървят малко малки колела - според сайта им съм за М (аз съм 180см) но Мката Капра за моят стил определено е малка.

какво имаш предвид ? че ти идва късо ли, reach-a му е малък ? или като wheelbase ? моля те уточни.

Toчно reach-a ми идва къс. Мката е 422. Колелото което сега карам е 441 и го чувствам екстра. Не съм го карал нагоре за да преценя как е като дължина на тръбата и седалков ъгъл, но там сигурно ще е по добре. туъ
Аватар
xargs

Мнениеот bio » Вто Май 31, 2016 1:23 pm

hitar_potar написа:Сума ти и Капри има в пазара на Пинкбайка, които няма как да са карани повече от месец-два-три-шест, което е просто смешно за такъв клас колело. пък и не са само УТ марката, която си заслужава. 1 предложение към автора: рамка, която има настройка на хода отзад в рамките 140мм (идеална комбинация за 150мм вилка отпред) или 150мм (за вилка 160мм). Рамката е Bird Aeris, мисля са англичани, продават директно, като УТ, което ще рече, че имат приятно ниски цени в сравнение с конкуренцията. Имат 5 размера, но са дългички (за твоя ръст мисля S размер ще е супер), а готовите сглобки са 5-6, като за всяка има опции да си я моднеш по твое желание и да подмениш това-онова. И най-приятното - не помня дали гаранцията им бе доживотна, но е прехвърляема - ако след време решиш да продаваш, следващия собственик получава и гаранцията. :)

ЕДИТ: Сега им проверих сайта - гаранцията е доживотна. Целите сглобки започват от около 1500 паунда, а най-скъпата сглобка е с новата 12-скоростна група X01 Eagle на Срам и ще струва под 3000 паунда (нещо, което май никой друг производител няма да постигне...). :crazy:

първо да кажа, че много уважавам мнението ти и благодаря за това интересен Bird Aeris, но:
- има само няколко capra-и в pinkbike и bikemarkt.
- 1500 e базовата цена и е неналична. на следващата от 1765 като я понакичиш отиде 2000 и нагоре, което е съизмеримо с YT. инак много шукар ама много дълга аз трябва да взема XL!!!

просто YT в момента имат много добра ценова политика, бях правил сметка за цените на частите и рамката излизаше към 200 евро. много ми харесва чисто визуално това колело, нямам си на представа как върви, а като гледах графиките ме заболя главата. има точен размер за мен, което е най-важното.

@xargs мерси за отговора.
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот Demetrii » Чет Юни 02, 2016 11:14 am

Като човек каращ 29-ка, не ти препоръчвам 29-ка :)
Особено ако до сега си карал 26.

Аз бих си взел Джефси-то, обаче. Но ще си е за мен ;)

Така или иначе мини първо през няколко магазина да тестваш размери и рамки.
Demetrii

Рейтинг: 1305

Назад към All Mountain/Ендуро продукти