DT SWISS вилки - мнения и препоръки

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването до 130-170 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

DT SWISS вилки - мнения и препоръки

Мнениеот fena7 » Чет Юли 07, 2016 12:18 am

Здравейте колеги, какво ви е мнението за вилките на дт суис? Надеждни ли са, по трудни ли са за сервизиране от рокшокс, като цяло ме интересува далу се заслужава да се купи и след това има ли кой да ги сервизира.? По конкретно питам за моделите XMM с ход 100/140 мм. Благодаря ви предварително.
Аватар
fena7

Рейтинг: 1325

Re: DT SWISS вилки - мнения и препоръки

Мнениеот donpeev » Чет Юли 07, 2016 6:34 pm

Това е все едно да питаш доволни ли сте от телевизорите на Опел ...
Любовта на хората прави един отбор голям!
Аватар
donpeev

Рейтинг: 1234

Мнениеот Alexi » Чет Юли 07, 2016 6:50 pm

не е баш така .. доста вилки на марката се мяркат по световните серии ,вкл и най добрия ХС състезател кара с такава
Изображение
Аватар
Alexi

Рейтинг: 2000

Мнениеот fena7 » Чет Юли 07, 2016 11:11 pm

Колеги, моля ви за конкретни отговори а не за постове чрез които да си вдигате рейтинга във форума. Благодаря ви за разбирането.
Аватар
fena7

Мнениеот largo_hs » Пет Юли 08, 2016 8:21 pm

Добри са, но не са водещи. За сервиз не знам, за консумативи - проблем. Трябва да си ги поръчаш отвън. Аз бих заложил на двете големи компании в бранда за тях вече се намира всичко у нас вкл. сервизи които ги поддържат.
largo_hs

Рейтинг: 1125

Мнениеот fena7 » Съб Юли 09, 2016 10:00 am

largo_hs написа:Добри са, но не са водещи. За сервиз не знам, за консумативи - проблем. Трябва да си ги поръчаш отвън. Аз бих заложил на двете големи компании в бранда за тях вече се намира всичко у нас вкл. сервизи които ги поддържат.

Благодаря ти за мнението колега. :beer:
Аватар
fena7

Мнениеот donpeev » Съб Юли 09, 2016 10:45 am

Да, имат вилки. Доста слабо разпространени в сравнение с конкурентите им. Цените са им много високи, нямат никъде промоции и съответно слабо купувани. Части - няма в България. Сервизиране - още по-трудно, някой ще се учи на нея и познай..... Просто не е практична покупка. Няма обслужване и ремонтиране тук в България.
Аватар
donpeev

Мнениеот Alexi » Съб Юли 09, 2016 10:55 am

промоции има в изобилие ,RCZ примерно ..
Аватар
Alexi

Мнениеот Димитър Соколов » Нед Юли 10, 2016 8:53 pm

Привет !
Аз съм доволен от моите DT-та ! Карал съм над три години с EXM 26 , Като първите две години и половина с една , а после си купих същата ! И двете на 130 ход ! Въднъж съм ходил на Локорско и там вилката полудя , голям кеф !!! Скоро си купих и XMM 150 27,5 само с отключване и заключване ( поради финансови причини :) ) , и пак съм доволен , държи се като първата , но си се усеща и по-големия ход . Само че нея успях да я карам само два пъти , защото сега съм на "трупчета" (контузих си рамото ) .
Относно сервизацията , аз си я направих вкъщи , има клипче в ютуб , на което е показано всичко !!! А имам и приятели , които също си правят сервиза сами . В Перник се карат 6-7 ДТ-та и няма оплаквания ! Сервизират ги и в Скот на ул. Козяк .
А най ме кефи че са леки !
Успех !!!
Димитър Соколов

Рейтинг: 1202

Мнениеот donpeev » Вто Юли 12, 2016 5:02 pm

Alexi написа:промоции има в изобилие ,RCZ примерно ..

Дай линкове на промоциите като има и даи да сравним в този клас колко по-евтини са Рокшоците и Фоксовете.
Аватар
donpeev

Мнениеот Alexi » Вто Юли 12, 2016 5:15 pm

не са по евтини това е мит .. ето едно произволно предложение :
http://www.rczbikeshop.com/default/dt-swiss-2016-fork-one-piece-mag-o-l-29-120mm-qr15mm-tapered-black-fopmebfbkdas49666s.html
Аватар
Alexi

Мнениеот Димитър Соколов » Чет Юли 14, 2016 12:06 pm

https://www.rosebikes.com/article/dt-sw ... aid:702352
От тук си я взех , а и още ги има ! :)
Димитър Соколов

Рейтинг: 1202

Мнениеот Vorac » Чет Юли 14, 2016 2:13 pm

Vorac

Рейтинг: 1513

Мнениеот fena7 » Чет Юли 14, 2016 9:37 pm

И въпреки че се намират на добри пари тези вилки май основния проблем за България е намирането на резервни части? Поправете ме ако греша. Надявам хората с такива вилки споделят дали им се е налагало да търсите резервни части и споделят къде могат да се намерят! :beer:
Аватар
fena7

Мнениеот Alexi » Чет Юли 14, 2016 10:09 pm

абе кой пазарува от Бг ве човек в кой век живееш :) 6-8 евра ти е куриер от европа ,части бол за всичко
Аватар
Alexi

Мнениеот marsa » Чет Юли 14, 2016 10:56 pm

Продукт с цена 10Е и достаква от 10Е си е проблемен продукт. Идва скъпо, бавно, или скъпо и бавно.
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Мнениеот Alexi » Чет Юли 14, 2016 11:06 pm

аз имам друга гледна точка .. по добре е нещо да го има и да го купиш да си ремонтираш вилката или каквото си на зор ( примерно части за главини тука няма също ,един познат с ДТсуис страда наскоро ) а че си дал 10 евра отгоре - то къде не си ги дал ..
Аватар
Alexi

Мнениеот Pr3d4t0R » Пет Юли 15, 2016 8:58 am

:offtopic:

За много неща се намират доста добри цени в България - почнаха да ги коригират преди години. От Байкцентър и Скот съм купувал неща на най-добра цена в дадения момент в цяла Европа, а пък BikeLab предлагат pricematch, като те имат почти всичко на Sram и RockShox, също така и други интересни марки. Струва си човек да се огледа тук преди да пазари от вън.
Аватар
Pr3d4t0R

Мнениеот windv » Пет Юли 15, 2016 9:57 am

Pr3d4t0R написа::offtopic:

За много неща се намират доста добри цени в България - почнаха да ги коригират преди години. От Байкцентър и Скот съм купувал неща на най-добра цена в дадения момент в цяла Европа, а пък BikeLab предлагат pricematch, като те имат почти всичко на Sram и RockShox, също така и други интересни марки. Струва си човек да се огледа тук преди да пазари от вън.

подкрепям. едни от най-зверските оферти, които съм издебвал са били на местна основа...
~~~o)Ѣ(o~~~
Велоделия - заигравки с хвърчалници :spin:
Аватар
windv

Мнениеот fena7 » Пет Юли 15, 2016 9:23 pm

Колеги, явно не сте ме разбрали правилно, не визирам България като имах предвид от къде си намирате части. Визирам европа. Лесно е да се говори че попринцип всичко може да се намери в интернет но въпроса е дали си срува да купиш дадената част която се е повредила. Ето да визирам Рокшокс, за тях има части в почти всички магазини, за дт суис се срещат рядко в големите магазини. Мога да дам конкретен случай, преди 2 месеца след падане сцепих ботушите на един епикон, след дълго търсене в българия и европа не намерих никъде( модела беше от 2011). Единствената алтернатива беше да си взема за последния модел епикон от офицялния им сайт на цена от 85 евро. Тогава реших че е безмислено да купувам част която е на цената на същата вилка но втора употреба. И пак казвам, лесно е да кажеш че има всичко в нета но на практика е друга реалноста. Точно за това исках да попитам хората с DT SWISS вилки да споделят дали им се е налагало да търсят части и ако им се е налагало от къде са взимали. В началото пуснах темата за да се ориентирам в избора ми на вилка тъй като имаше добри оферти, сега искам да се развие за да може всеки който е пред същата дилема като мен да може да се ориентира. За това ви моля, нека пишат хората които имат или са имали опит с тези вилки.
Аватар
fena7

Мнениеот hitar_potar » Нед Юли 17, 2016 5:22 pm

Тук се изказват едни мнения за сложна сервизация, за трудни за намиране резервни части, за едни теории на невероятностите, за едни чудесии... :bigeyes:
Момчета (и ако има, момичета :D ), сервизация/профилактика/почистване ще ви се наложи да правите на 1 ДТ Суис след около година каране! Всеки свестен веломеханик ще се справи! А цената за подобно нещо е смешна. А резервни части, ако всичко е наред с ползването на продукта, ще са нужни след няколко години вследствие на износване. ДТ Суис си е сериозна марка - няма да има тън-мън, дори да им пишете директно според мен.
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Назад към All Mountain/Ендуро продукти