outrage vs qrs2

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването до 130-170 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

outrage vs qrs2

Мнениеот galileo » Вто Авг 16, 2016 1:21 pm

Здравейте,
колебая се между двата модела.
http://www.maxcombike.com/bg/bikes/spri ... RAGE-27_5_
http://www.pulse-cycles.com/bg/bikes/qrs-2/

Залагайки на окачване и тегло засега съм по-склонен за модела на спринт.
Какво мислите за тези два велосипеда?
Аватар
galileo

Рейтинг: 1300

Re: outrage vs qrs2

Мнениеот Alexi » Вто Авг 16, 2016 1:43 pm

при Пулса имаш амортисьорно колче и като цяло по висок клас части
Аватар
Alexi

Рейтинг: 2000

Мнениеот halfdone » Вто Авг 16, 2016 2:23 pm

При положение, че са на еднаква или близка цена и аз бих избрал Pulsa. Вилката е 150, хидравлично колче, DB5 срещу DB3 на спринта, също така на спринта кормилото и лапата не се вижда каква дължина са, предполагам са съобразили ама знаеш ли. Скоростите до предпочитание. Към Пулса гледам вървят помпа, други аксесоари и 3 години гаранция на рамката.

Едит: Важно е да вземеш в предвид гаранционното и след гаранционното обслужване, което при Pusle определено ще ти е по-добре.
Последна промяна halfdone на Вто Авг 16, 2016 2:48 pm, променена общо 2 пъти
Продавам : .
Аватар
halfdone

Мнениеот Flatmo » Вто Авг 16, 2016 2:45 pm

На пулса също и гумите са готови за tubless докато на спринта нито гумите нито каплите са ready.
Кормилото е Stylo T10 т.е. максимум 680мм. а може и даже 660 да беше но ми се стори по-тясно от моето Т30 700мм.

Единственото хубаво на спринта е окачването DW-Link. Аз съм се замислил за къстъм сглобка на база тоя спринт щото само рамката струва 1099лв в магазина в Пловдив.
Flatmo

Рейтинг: 1240

Мнениеот Alexi » Вто Авг 16, 2016 3:31 pm

мда и капли WTB срещу Mach 1 ,гумите на Спринта са от перформънс серията т.е. и те спестени
Аватар
Alexi

Мнениеот hatamoto » Сря Авг 17, 2016 1:01 pm

Имам прeки впечатления от Sprint Outrage, който ползвам за основен велосипед в последните 3 месеца и 1/2.
Не съм карал Pulse QRS 2.
Всичко, споменато до тук в темата е вярно - Пулса е с по - голям ход на вилката, по - добри спирачки. Не съм ползвал, поради което не мога да сравнявам каплите - шини WTB и Mach 1, както и главините на каплите, но ми харесва факта, че шините WTB са по-широки от Mach 1.

Лично аз бих предпочел отново Спринта, поради:
DW-Link окачването (липсващата става на чейнстейя прави по - стабилен задния триъгълник);
По - дългата рамка (и по - дълго междуосие) на Спринта правят колелото много стабилно при спускане. Предполагам, че и Пулса ще е ОК, но мисля, че поради по - късата си дължина ще бъде малко по - нестабилен, но за сметка на това по - повратлив. Кой каквото търси.
Shimano компонентите - както спомена halfdone - въпрос на лично предпочитание. Моето е такова ;)
Относно спирачките: Ползвам SLX, които ги премествам на всеки следващ велосипед. Не ми допада работата на SRAM в ниския ценови клас.
Относно кормило и лапа - не карам с тези от окомплектовката. Още не съм срещнал велосипед, чийто лапа и кормило да ми паснат и да не се налага да ги сменям;
Относно хидравличното колче за седалка - голям плюс е наличието на такова на Пулса. При мен не върши работа, щото при транспортиране свалям колчето със седалката. Трябва да си взема такова с управление под седалката, което пък ме ограничава до избор на хидравлично колче с предварително зададени ограниченя в позицията на седлката, което пък от своя страна ограничава корекцията в ъгъла на седалката ... дълго стана, но мисля, че ме разбрахте :beer:
Теглото на Спринта е по каталог 1.4 кг по - ниско от това на Пулса. Моя велосипед натежа до 14.3 кг. след като го начкичих с чантичка с инструменти с инструменти - комплект за лепене на вътрешна гума, мултитул, 3 бр. щанги за гума, втулки за накладките за спирачките, компактни кланици за кал - на рамката, вилката и на задното окачване, помпа, бидон за вода, кошница за бидон, часовник, компютър, фар, платформени педали, дето са близо 600 гр. и грипове, които тежат над 200 грама. Е, смених вътрешните гуми с такива, които са 80 гр. по -леки за гума. Не карам тублес, поради което фактора безкамерни за капли и джанти не ме ангажира при избора на велосипед.

Това, което ми харесва в QRS-а са допълнителните аксесоари, които вървят с него при цената, хидравличното колче за седалка, което е удобство и в перспектива ще се оборудвам с такова, както и по-широките шини на каплите.
Сътоношение цена/комплектовка и аксесоари - в полза на Pulse - тук нямам коментар;
Гаранционно обслужване - тук също не мога да коментирам - не ми се е налагало, но след коментарите в темата за Shockblaze Skin Elite не смея да си помисля за гаранционно обслужване от Макском, дано не се налага. Надявам се всички производители да достигнат поне нивото на Cross когато става въпрос за гаранция и сервиз на велосипеда.

Надявам се съм бил полезен за автора на темата, като отбелязвам, че написаното отразява личното ми мнение.
:beer:
hatamoto

Рейтинг: 1230

Мнениеот Lucky Loser » Сря Авг 17, 2016 3:47 pm

Коментатър ми не е точно по темата и може да ви се стори неуместен, но все се чудя. защо така си шарят велосипедите от Sprint, все едно съм го облякъл с дрехи от втората...
Боря се за мнения - всекоя бройка е изключително важна !
П.С. И аз имам няколко велосипеда, но са тайна !

Komoot профил
Аватар
Lucky Loser

Мнениеот Pr3d4t0R » Сря Авг 17, 2016 4:00 pm

Коментарите за DW-Link са пълни глупости!

Предвид окомплектовката и многото проблеми с качеството на сглобка при Спринт не виждам причина да се избере Outrage пред Пулс-а.
Аватар
Pr3d4t0R

Мнениеот Flatmo » Сря Авг 17, 2016 4:32 pm

Карал ли си DW-Link?

Само между другото да вметна че спринта може да се купи от тук http://technika.bg/category/1255/planin ... B1%5D=1775 за 2760лв сайта дава някакви допълнителни купони за 3% отстъпка
Flatmo

Рейтинг: 1240

Мнениеот Pr3d4t0R » Сря Авг 17, 2016 5:04 pm

Няма нищо общо с това дали съм карал или не. Лицензираните производители, които имат право да използват патентите на DW са Ibis, Pivot и Turner. Макском надали!
Аватар
Pr3d4t0R

Мнениеот psixopat » Сря Авг 17, 2016 5:17 pm

Flatmo написа:Карал ли си DW-Link?

Само между другото да вметна че спринта може да се купи от тук http://technika.bg/category/1255/planin ... B1%5D=1775 за 2760лв сайта дава някакви допълнителни купони за 3% отстъпка

:offtopic: Ти на всяко окачване с твърд заден триъгълник ли казваш DW-Link ? Напълно съм съгласен с Pr3d4t0R - за тези пари да взема Пулс-а :)
taurus13 написа:в планината също има 4 посоки, но те са различни от световните. Тук те са: Нагоре, Надоле, Насам и Натам.
:)
Аватар
psixopat

Рейтинг: 1867

Мнениеот hatamoto » Сря Авг 17, 2016 6:09 pm

Off topic
Колеги, споделих личното си мнение, и започна една война...
DW-Link окачването - освен цитираните от Pr3d4t0R производители, също така и Iron Horse ползват същата конструкция. И са лицензирани. Да, но не произвеждат велосипеди. Вече. Но тук показват прототип с Астрото, което се ползва и от Спринт за 160 мм вариант на Outrage.
И други ползват подобна система - Mondraker (Zero suspension system), FireEye (FSS, пак от Астро), KHS (пак Астро), явно наименована по различен начин.

Относно гаранционното обслужване съм почти съгласен. Почти, защото все още няма отзиви за качеството на Пулс, както и нямат сериозно количество произведени и продадени велосипеди, за разлика от Макс Юръп.

Както написах по - горе - ще се радвам да се появи сериозен български производител, който да прави качествени велосипеди и да поддържа високо ниво на сглобка, както и отлично сервизно и гаранционно обслужване. Дал съм примера с Крос, тъй като личните ми впечатления и отзивите за тяхното гаранционно обслужване са повече от добри.
Надявам се темата да се развие в правилната посока, а да не стане основа за спор кое, къде, защо, как и какво. Заявил съм, че написаното от мен е лично мнение.

В случай, че автора се спре на Пулса, ще се радвам да се засечем на по :beer: с колелата и да обменим малко опит и отзиви!

Поздрави!
hatamoto

Рейтинг: 1230

Мнениеот Pr3d4t0R » Сря Авг 17, 2016 8:43 pm

Няма война, има разясняване на грешна информация. Патента се държи от Dave Weagle. Посоченото Астро с лепенки Iron Horse няма нищо общо с Dave Weagle. Може да има прилики с други решения, но те не са DW-link. Dave Weagle даже съди Giant - интересно е да се прочете.
Аватар
Pr3d4t0R

Мнениеот MacLeod » Съб Авг 27, 2016 10:41 pm

Това на спринта е имитация на dw link. Едва ли работи като оригинала. И аз бих избрал пулса.
Аватар
MacLeod

Рейтинг: 1785

Назад към All Mountain/Ендуро продукти