Опрях до избора на гуми. И тъй, като това ще са ми първите що годе читави гуми съм се спрял именно на Кенда. Нямам никакъв опит с гуми затова и нищо не разбирам. Надявам се на коректна помощ. Моля без разни офф топици от рода на: Защо не си помислиш за тази или онази марка...
До сега съм карал само Tioga DH 2.1, Richey Mega-Bite 2.1 и от миналата седмица съм с Minion 2.5 2ply 60a отпред.
Гумата ще се ползва за задна и ще бъде 2.35.
Всякаква информаци освен тази дадена от дистрибуторите ще ми бъде полезна

Спрял съм се на това:
Kenda Nevegal
26x2.35 Stick-E

Името на гумата идва от едноименното трасе за спускане в Италия. То се характеризира с постоянно променящ се терен и тази гума е създадена с тази идея да бъде универсална. Страничния грайфер е двуредов и допълнително подсилен за по-добра устойчивост на грайфера при завиване.
- Изработена със меката смес Stick-E за максимално сцепление
- Дебели стени предпазващи от спускване при прещипване
- Тегло: 1225гр
- Размер: 26x2.35
Или
Kenda Blue Groove
26x2.35 Stick-E

Гумата е разработена за твърди и бързи трасета. Грайфера е така разположен , че да осигурява максимална контактна площ ,но с правилния си ъгъл осигурява и добра скорост на търкаляне.
- Изработена със меката смес Stick-E за максимално сцепление
- Дебели стени предпазващи от спускване при прещипване
- Тегло: 1200гр
И това, но занего не съм сигурен,защото май е едностенно и малко кекаво ми изглежда

Kenda SB8
26x2.35 DTC

- Създадена на база модела много успешния модел Nevegal.
- Перфектната гума за агресивно крос кънтри
- 8 реда грайвер осигуряват по-голямо сцепление с почвата.
- Изработена по технологията DTC. Двукомпонентна гума с твърд грайфер в средата и мек отстрани за по-добро сцепление.
- Една от най-бързо търкалящите гуми на Кенда.
- Тегло: 590 грама
Гумата ще се ползва за задна. Предимно ще се кара надолу. Рамката на която ще се слага гумата е Sprint Delta,а шината Jumbo.
Само се надявам да влезне (в рамката)

Най-вече се интересувам от поведението при спиране и завиване. Съпротивлението при търкаляне по-малко ме вълнува.