Превключвател

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването до 130-170 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Превключвател

Мнениеот EmZo » Пет Ное 02, 2007 4:22 am

Дойде ред да си закупя приличен заден дерейльор. Ще се използва съобразно раздела - Ендуро/All Mountain, с агресивни наклоности, на велосипед с двойно окачване - РАМ АМ. В момента задницата е на 135 ход, но като си взема подходящата пружина, ще стане на 150.

Бях се спрял на SRAM X7 цял монтаж (дерейльор, команда и съответно верига и касета.)
Сега обаче реших, че може да отпусна малко над определения бюджет и се появи втори вариант, а именно Shimano XT Shadow, с касета LX и команда SRAM Attack или LX.

Също така, ако се откажа от Shadow-a, може да помисля за XT 07.

Знам, че Shadow-а е нов и още не е изпитан така както SRAM-a, но все пак ще бъда благодарен за съвети.

И моля, нека не обръщаме темата в религиозния спор Shimano vs. SRAM.
Изображение
Аватар
EmZo

Рейтинг: 2000

Мнениеот GECKO » Пет Ное 02, 2007 7:11 am

А сянката е изпипана и повече сякаш, предвид, че и липсва ставата заради която се лашкат (аз лично не го смятах за минус това), съответно сенчестата и натура е полезно нещо като цяло. Друг е въпроса с теглото, защото там мисля, че ХТ-то пак води, най-малкото защото е в клас с по-скоро Х9. Няма да има рязкото и бързо превключване на SRAM, но до сега си бил така, не виждам с какво ще ти помогне, а ако искаш да надграждаш скорости, винаги можеш да направиш лудницата с ТОВА или еквивалента му ТУК заради страха ти от хидравлики :) а приимуществата се виждат от снимката даже ;)
Аватар
GECKO

Мнениеот ko3er » Пет Ное 02, 2007 10:01 am

Аз незнам нищо за шиманото,но всички компоненти по скоростите са ми SRAM Х7 (включително и предния дерайльор,който не с среща много често)а венеците са ми РG970 и Truvativ FireX(ISIS).Изминал съм над 1600км с тях ми мога да кажа,че съм много доволен.И аз карам агресивно и определено не си жаля колелото,особено движението отнася доста damage при педалиране особено при потегляне,но досега не са ми създавали никакви проблеми. Един съвет от мен ако взимаш такива конмпоненти,купи си задните венци и веригата нови и е препоръчително веригата да е SRAM ,защото аз съм с няква ефтина и я късах на 3 пъти а и ми се струва че вече бая я разтеглих.ОТ личен опит ти казвам че няма да сгрешиш със SRAM-a ;) ;) ;)
Аватар
ko3er

Рейтинг: 1955

Мнениеот jivkonik » Пет Ное 02, 2007 11:06 am

GECKO написа:А сянката е изпипана и повече сякаш, предвид, че и липсва ставата заради която се лашкат (аз лично не го смятах за минус това), съответно сенчестата и натура е полезно нещо като цяло. Друг е въпроса с теглото, защото там мисля, че ХТ-то пак води, най-малкото защото е в клас с по-скоро Х9. Няма да има рязкото и бързо превключване на SRAM, но до сега си бил така, не виждам с какво ще ти помогне, а ако искаш да надграждаш скорости, винаги можеш да направиш лудницата с ТОВА или еквивалента му ТУК заради страха ти от хидравлики :) а приимуществата се виждат от снимката даже ;)

Интересни предложения, но тези Дуал-контрол системки за нанадолно малко нещо им немам верица... точно в сюблимния момента на спирането дето не мислиш за нищо друго освен да оцелееш и вземеш та нащракаш и няколко предавки!
Бих предложил ТОВА в комбинация със Сянката. Отиват си, и са правени едно за друго дето се вика!
А като гледам тук това прекрасно "юбилейно 25 години" промо направо завиждам на човек, който сега точно се нуждае от нови команди и обтегач!!! За 130 ЕВРО с доставката това нещо би било достойно украшение на всеки велосипед! :agree: ;)
Аватар
jivkonik

Мнениеот GECKO » Пет Ное 02, 2007 11:39 am

jivkonik написа:
GECKO написа: ...

..тези Дуал-контрол системки за нанадолно ... ;)

Ама ти пробвал ли си ги, защото е адски сложно да направиш нежелано превклюване с тях :D
Аватар
GECKO

Мнениеот TOYAGA » Пет Ное 02, 2007 11:39 am

jivkonik написа:.. тези Дуал-контрол системки за нанадолно малко нещо им немам верица... точно в сюблимния момента на спирането дето не мислиш за нищо друго освен да оцелееш и вземеш та нащракаш и няколко предавки!

Тва от опит ли го казваш или просто си бръщолевиш глупости... като GECKO - рязко и бързо? :)
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот jivkonik » Пет Ное 02, 2007 11:41 am

TOYAGA написа:
jivkonik написа:.. тези Дуал-контрол системки за нанадолно малко нещо им немам верица... точно в сюблимния момента на спирането дето не мислиш за нищо друго освен да оцелееш и вземеш та нащракаш и няколко предавки!

Тва от опит ли го казваш или просто си бръщолевиш глупости... като GECKO - рязко и бързо? :)

Четох го преди време в някъв сайт.... чуждестранен, ревюта, али бали.... нямам личен опит.
Аватар
jivkonik

Мнениеот TOYAGA » Пет Ное 02, 2007 11:44 am

Хм...
Аватар
TOYAGA

Мнениеот jivkonik » Пет Ное 02, 2007 11:46 am

TOYAGA написа:Хм...

Ти май имаше такива но НРС-а? Сподели впечатления, ако искаш де! ;)
Аватар
jivkonik

Мнениеот 4getcredo » Пет Ное 02, 2007 11:48 am

EmZo, аз бих избрал Сянката. Същественият за мен недостатък на SRAM-а 9, който карам, са честите удари, които отнася. Не че на него му има нещо, но криви се ухото и от това страда превключването. Доколкото Сянката предлага някакво решение (поне на теория) на явно некадърното ми каране ;), аз бих се пробвал. Още повече, че и не се клати толкова, колкото традиционните серии на Shimano. Успех! :agree:
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Мнениеот rarekin » Пет Ное 02, 2007 11:55 am

@ EmZo

Всяка комбинация от пълен drivetrain XT, LX, Deore + low-normal дерайльор XT, LX, Deore + Dual control команди. Според мен, дори Deore, като най-нискък клас от изброените, работи чудесно.
За SRAM - смятам,че 4getcredo е споменал основния недостатък.

@jivkonik

Няма проблеми със спирането при каквито и да е условия. Servo Wave-a прави спирачката муцка а имаш и доста настойки на лостчето.
Последна промяна rarekin на Пет Ное 02, 2007 11:57 am, променена общо 1 път
rarekin

Мнениеот EmZo » Пет Ное 02, 2007 11:57 am

Значи лошото е, че не ми се занимава с международни онлайн магазини. И това усложнява нещата. Иначе за момента 25 годишната оферта + доставката се вписва напълно в бюджета ми. Ще си помисля, може да ги взема, а касета и верига да взема малко по-нататък все пак активния сезон е към края си и мога да потърпя още малко Аливиото. :D За сега не искам да инвестирам в Dual Control, още повече, че съм мега доволен от комбинацията Avid BB7 + Shimano LX лостчета. благодаря.

едит:
Всъщност, доста се зарибих по офертата, но не разполагам с кердитна карта, а само с дебитна Maestro и това усложнява нещата. :crap:
Последна промяна EmZo на Пет Ное 02, 2007 12:08 pm, променена общо 1 път
Изображение
Аватар
EmZo

Мнениеот jivkonik » Пет Ное 02, 2007 12:06 pm

EmZo написа:Значи лошото е, че не ми се занимава с международни онлайн магазини. Иначе за момента 25 годишната оферта + доставката се вписва напълно в бюджета ми. Ще си помисля, може да ги взема, а касета и верига да взема малко по-нататък все пак активния сезон е към края си и мога да потърпя още малко Аливиото. :D За сега не искам да инвестирам в Dual Control, благодаря.

Този е в Англия, нещата идват за 10 дни, няма спирки по митници и мита-ДДС разправии. Многократно проверено! ;) :agree:
Аватар
jivkonik

Мнениеот TOYAGA » Пет Ное 02, 2007 12:21 pm

jivkonik написа:
TOYAGA написа:Хм...

Ти май имаше такива но НРС-а? Сподели впечатления, ако искаш де! ;)

Просто перфектни.
Аватар
TOYAGA

Мнениеот kotka12 » Пет Ное 02, 2007 6:41 pm

имам и SRAM Х-7
и SHIMANO XT /не е shadow/
ама и не знам някой в БГ да кара такъв:)
и двата комплекта работят чудесно
даже личното ми усещане /още веднъж подчертавам ЛИЧНОТО МИ/
е за една много малка идея по-приятно превключване при SRAM-a
успех в избора
и да се похвалиш какво си взел
:beer:
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Мнениеот ACID BURN » Пет Ное 02, 2007 7:02 pm

А чакайте малко бе срам команди не става с шимано или аз нещо съм сбъркан.А относно движението.Ами според мен сянка дерайльор с лх касета, хт команди палцови със съответните лостчета за хидравлика/механика, и верига лх.Айде със здраве!! :)
Аватар
ACID BURN

Рейтинг: 1820

Мнениеот jivkonik » Пет Ное 02, 2007 7:03 pm

ACID BURN написа:А чакайте малко бе срам команди не става с шимано или аз нещо съм сбъркан.А относно движението.Ами според мен сянка дерайльор с лх касета, хт команди палцови със съответните лостчета за хидравлика/механика, и верига лх.Айде със здраве!! :)

Сбъркан си, има СРАМСКИ команди във версии и за Шимано задни обтегачи.... :D Чети повече! Хаааа, какво имало тукаааа
Аватар
jivkonik

Назад към All Mountain/Ендуро продукти