АМ/FR твърдак за 1500

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването до 130-170 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

АМ/FR твърдак за 1500

Мнениеот awd_volvo » Сря Фев 06, 2008 9:39 am

Общовзето искам да си купя колело за всичко. Имам един изостанал ПАЙК и искам да го използвам. Спрях се на DRAGOMIR C2(нов с намаление) но ме е страх да не би да ми е много малък, щото съм 190см/70кг. Аз го пробвах и ми се стори удачен за лек DH и за FR защото там факта че е малка не ме бърка много. И все пак, дали е удачно? Ако не, дали 16' РАМ 4Х си заслужава? :dunno: Или препоръчайте някфа друга рамка за MAX 300 кинта за да имам пари и за останалите чаркове :beer:
Аватар
awd_volvo

Рейтинг: 1263

Мнениеот mitakaman » Сря Фев 06, 2008 9:57 am

Това според мен е един много добър вариант : http://velos-bg.com/product_info.php?pr ... 5f934a868c
Малко надвишава целия ти бюджет, но ако си продадеш пайка и купиш това, мисля че няма да сгрешиш ако фрийрайдът ще преобладава.
В противен случай http://www.ridespot.net/product_info.ph ... d736ae28a1 и примерно да сложиш твоята вилка... вярно не е твърдо, но обмисли и този вариант...
Аватар
mitakaman

Рейтинг: 1977

Мнениеот ACID BURN » Сря Фев 06, 2008 10:28 am

Така 4х 16" е мн добро!Ммм вече ако искаш да караш ХЦ, малко..... трудно, ама с дълъг колец ще е добре.Рамката е мн здрава.... просто няма чупене.Ако теглото е фактор за тебе... да тешка е, но за фр и ам просто мн добра е.А пък окомплектовката на 4х-са е мн добра, но в предвид, че си 70 кила ти препоръчвам 185 и отзаде, защото мн прегряват дисковете.Даже може и 203 да сложиш отпреде.Това е избор, който ти трябва да направиш.Вилката е тора 289 ако не се лъжа, но ти имаш пайк и ще продадеш тората, и ще имаш пари за новата 20мм главина и евентуално някакви шини по-яки.Това е моя съвет.

Едит:Цената му е точно 1500
Аватар
ACID BURN

Рейтинг: 1820

Мнениеот Admin » Сря Фев 06, 2008 11:27 am

Вариантите, препоръчани дотук, клонят повече към FR велосипеди заради теглото и геометрията на рамките.
Ако ХС карането (движение на собствен ход в посока нагоре и надолу) е сред приоритетите ти, аз бих се насочил към нещо по-леко от типа на Ram HT2 с размер на рамката поне 17 инча, защото 16 инча рамка според мен ще ти е много малка.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот Redhat » Сря Фев 06, 2008 12:49 pm

Admin написа:Вариантите, препоръчани дотук, клонят повече към FR велосипеди заради теглото и геометрията на рамките.
Ако ХС карането (движение на собствен ход в посока нагоре и надолу) е сред приоритетите ти, аз бих се насочил към нещо по-леко от типа на Ram HT2 с размер на рамката поне 17 инча, защото 16 инча рамка според мен ще ти е много малка.

:agree:

Даже бих препоръчал ХТ2 19". Аз съм 193см и ми е достатъчно удобен и в двете посоки. Единствения ми проблем е, че не мога да си пусна седалката до долу, но това се оправя до колкото знам.

Това ти е варианта, ако искаш колело за каране.

Ако искаш да спущаш само, то тогава може и 14" да те оправят, насочи се към FR моделите на DUNCON, има ги във Веломания.
You Bastards!
Аватар
Redhat

Мнениеот ACID BURN » Сря Фев 06, 2008 10:57 pm

На този етап не мисля, че трябва да се говори, защото awd_volvo трябва да уточни точно какво иска да кара.Дали ХЦ-то също е приоритет или не. :)Относно хт 2- то ясно и точно- мн яка рамка, но в предвид, че той ще кара и ФР не мисля, че е за него. :)
Аватар
ACID BURN

Рейтинг: 1820

Мнениеот mitakaman » Сря Фев 06, 2008 11:04 pm

:offtopic:
Предложението за хт2 и фактът, че човекът има пайк, а тази комбинация е широко практикувана и то доста успешно, ме кара да се замисля дали рам байкс не трябва да променят гаранцията на рамката до вилки с ход 140мм :confused:
:offtopic:
Аватар
mitakaman

Рейтинг: 1977

Мнениеот awd_volvo » Сря Фев 06, 2008 11:33 pm

Основната дилема всъщност не марката или нещо друго, а цената (и без това бюджета го увеличавах няколко пъти:evil:). DRAGOMIR C2 сега в SCREAMBIKES е намалена на 280 кинта, което е доста по-малко от 4Ха, като се има предвид че първо исках CLIMBER, само дето от веломания ми казаха да забравя за гаранция с тоя ПАЙК :D

Tака вилката ми е отправната точка, и като гледам цените се ориентирам към C2. Въпросът е дали няма да сбъркам тотално с избора на рамка? :dunno: Все пак се води висок клас DJ, пък аз знам че със същия клас рамка (SCOTT YZ0) и със същия тип вилка си карат АМ и FR идеално и към това горе-долу се стремя :naughty:
И дали пък с по-дълго колче на седалката ще оправя този "недъг" с размера :confused:

BTW, МНОГО БЛАГОДАРЯ за безкористната помощ :bowdown::thanks:
Аватар
awd_volvo

Мнениеот Ozzie » Чет Фев 07, 2008 12:01 am

awd_volvo написа:Tака вилката ми е отправната точка, и като гледам цените се ориентирам към C2. Въпросът е дали няма да сбъркам тотално с избора на рамка?

Лично на мен, С 2 с челен ъгъл от 71 градуса никога не ми се е струвала подходяща за надолните дисциплини.
Замислял ли си се за това?
Наскоро се писа някъде във форума за нея.

P.S. Ползвай бутона "Edit", ако не е минал час от пускането на мнението ти и няма нови мнения след това.
;):agree:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот Nymphetamine » Чет Фев 07, 2008 2:00 am

Аз също се придържам към мнението на Ozzie за геометрията на С2. Прекалено голям челен ъгъл, много неподходящ за подобни дисциплини, а и се говори, че има и слабости като чупливо чело. Не знам това до колко е вярно, просто споменавам слухове. Аз не бих ползвал тази рамка за каквото и да било.
По моя преценка, 4х би била подходяща рамка, вижда ми се здрава, предния триъгълник е подобен с този на Ram FR - долната тръба е с формата на издължен хексагон, което според мен би трябвало да допринася за здравината (за разлика от кръглите тръби). Слабо място мисля, че е заварката на стойките на седалката за седалковата тръба, предвид броя пукнати рамки на това место. Но това е наблюдава ефект по-скоро при abuse на рамката в употребата й за dirt jump, street, където се правят графуси, бла-бла, подлагащи точно тази част на рамката на голямо натоварване. Но в надолни дисциплини едва ли би дала проблем.
Втория чудесен вариант е рамката, която Ozzie предложи.
Третия вариант е да следиш форума за рамки втора употреба. Скот имат серия твърдаци YZ, повечето, от които, са доста подходящи за предпочитаните от теб дисциплини.
Четвърти изход от ситуацията е да се обадиш в Sprint и да попиташ дали би могло да се намери някоя останала рамка Entertain. Няколко момчета в Пловдив си взеха подобни рамки наскоро, та имах възможността да я покарам малко. При вилка със 140мм ход отпред, рамката ще продобие още по-приятна от бездруго приятната си геометрия - ниско средно, ниска и удобна седалкова тръба, по-малък челен ъгъл. Но взимайки си подобна рамка, трябва да забравиш за приятно и правилно въртене нагоре в седнало положение. Иначе рамката просто играе между краката, повратлива е, предлага късо междуосие... аз съм впечатлен. Но не знам дали има останали бройки.
Относно HT2 - ползвал съм я за надолу преди две години, но пък тогава бях доста неопитен и едва ли съм я подлагал на достатъчни мъчения, за да бъде изпитана здравината й. Но по каталог това се води XC/АМ рамка и неспазването на гаранционните условия за употребата й води до анулиране на гаранцията.Аз за друго евтино и без големи компромиси не мога да се сетя. Надявам се съм бил полезен.
Аватар
Nymphetamine

Рейтинг: 1999

Мнениеот Redhat » Чет Фев 07, 2008 8:38 am

Ozzie написа:Замислял ли си се за това?
Наскоро се писа някъде във форума за нея.

В момента в БГ има само от 14,5" размер. Предложиха да ми внесат 16,5" през пролетта, при капариране, което ме навежда на мисълта, че нямат намерение да внасят от въросния размер по-принцип.

Аз също мисля, че е приятен избор, взимайки предвид и гаранцията като фактор.
You Bastards!
Аватар
Redhat

Мнениеот awd_volvo » Пет Фев 08, 2008 12:16 am

Реших да си поръчам от полша PRODIGY 16" или DunCon AmStaff (AM/FR; има 16" и 18") :)
Излизат много по-евтино и ще ми паснат като размер. По-късно ще реша коя, като първо ги питам дали имат бройки :)
Много мерси за линка към тоя сайт http://www.rowerowy.com :bowdown:
Аватар
awd_volvo

Мнениеот Presize » Пет Фев 08, 2008 9:47 am

Аз попитах хората от веломафия и ми казаха че дънкан и продижи били като драг и драгомир питах и специално за Джони Браво модела и казаха че не било нищо особено... :)
Comfortably stupid...
Аватар
Presize

Рейтинг: 1091

Мнениеот awd_volvo » Пет Фев 08, 2008 10:20 am

Ами аз не очаквам повече, поне за парите ми ще си взема рамка, която да ми пасне :) Особено DunCon Amstaff 16"... :deal:
Аватар
awd_volvo

Мнениеот AiR » Вто Фев 12, 2008 11:06 pm

А ако може само да попитам, колко излиза доставката от този сайт, че не мог ада се оправя.
Аватар
AiR

Рейтинг: 1315

Мнениеот Redhat » Вто Фев 12, 2008 11:12 pm

AiR написа:А ако може само да попитам, колко излиза доставката от този сайт, че не мог ада се оправя.

Само доставката за рамка е 25 Евро. Поне така ми отговориха в мейл.
You Bastards!
Аватар
Redhat

Мнениеот AiR » Чет Фев 14, 2008 11:22 pm

@Redhat
Мерси за info-то.
Аватар
AiR

Рейтинг: 1315

Мнениеот awd_volvo » Пон Мар 03, 2008 11:38 am

Честит 3ти март на всички!
Знам, че препоръчахте да не взимам Scott, но при цена от 120лв за '07 YZ2 не можах да се стърпя :D Изглежда мноо добре със PIKE-а, пък и смятам че геометрията е близка до идеалната :) Освен тфа се оказва че е около 2,4 kg, което ми се сртрува супер за подобна рамка ;)
Пак благодаря на всички за помощта :beer:
Аватар
awd_volvo

Мнениеот Louis » Сря Мар 05, 2008 11:25 pm

awd_volvo написа:Знам, че препоръчахте да не взимам Scott, но при цена от 120лв за '07 YZ2 не можах да се стърпя :D Изглежда мноо добре със PIKE-а, пък и смятам че геометрията е близка до идеалната :)

кооой ти го е казал тва :bigeyes: мани не слушай "компетентни" хора верно може YZ2 да е по кофти ама чак пък НЕ НА СКОТ .... ша ма прощаати ама ....
карам съшото с пайк и няма такъв байк просто ... Изображение

честито и със здраве да си го търкаляш :) само приятни мигове да имате заедно пожелавам и само накладки да сменяш и верига да смазваш :)

Пъ.Пъ. добре дошъл в Scott сектата Изображение
Аватар
Louis

Рейтинг: 1144

Мнениеот awd_volvo » Чет Мар 06, 2008 1:09 am

Мерси! :beer:
Още 20 дни и ще го сглобя напълно :hbang2:(сега е само рамка, вилка, и някфи умрели чашки VP колкото да видя как изглеждат заедно :evil: )
Дано рамката да понесе 203mm Avid BB7 :deal: (не виждам причина да не може :) )
Айде със здраве, пък като го сглобя ще се хваля със снимки в "Радост за окото" :D
Аватар
awd_volvo

Назад към All Mountain/Ендуро продукти