от Nymphetamine » Чет Фев 07, 2008 2:00 am
Аз също се придържам към мнението на Ozzie за геометрията на С2. Прекалено голям челен ъгъл, много неподходящ за подобни дисциплини, а и се говори, че има и слабости като чупливо чело. Не знам това до колко е вярно, просто споменавам слухове. Аз не бих ползвал тази рамка за каквото и да било.
По моя преценка, 4х би била подходяща рамка, вижда ми се здрава, предния триъгълник е подобен с този на Ram FR - долната тръба е с формата на издължен хексагон, което според мен би трябвало да допринася за здравината (за разлика от кръглите тръби). Слабо място мисля, че е заварката на стойките на седалката за седалковата тръба, предвид броя пукнати рамки на това место. Но това е наблюдава ефект по-скоро при abuse на рамката в употребата й за dirt jump, street, където се правят графуси, бла-бла, подлагащи точно тази част на рамката на голямо натоварване. Но в надолни дисциплини едва ли би дала проблем.
Втория чудесен вариант е рамката, която Ozzie предложи.
Третия вариант е да следиш форума за рамки втора употреба. Скот имат серия твърдаци YZ, повечето, от които, са доста подходящи за предпочитаните от теб дисциплини.
Четвърти изход от ситуацията е да се обадиш в Sprint и да попиташ дали би могло да се намери някоя останала рамка Entertain. Няколко момчета в Пловдив си взеха подобни рамки наскоро, та имах възможността да я покарам малко. При вилка със 140мм ход отпред, рамката ще продобие още по-приятна от бездруго приятната си геометрия - ниско средно, ниска и удобна седалкова тръба, по-малък челен ъгъл. Но взимайки си подобна рамка, трябва да забравиш за приятно и правилно въртене нагоре в седнало положение. Иначе рамката просто играе между краката, повратлива е, предлага късо междуосие... аз съм впечатлен. Но не знам дали има останали бройки.
Относно HT2 - ползвал съм я за надолу преди две години, но пък тогава бях доста неопитен и едва ли съм я подлагал на достатъчни мъчения, за да бъде изпитана здравината й. Но по каталог това се води XC/АМ рамка и неспазването на гаранционните условия за употребата й води до анулиране на гаранцията.Аз за друго евтино и без големи компромиси не мога да се сетя. Надявам се съм бил полезен.