Значи положението е следното - от доста време, желая да се сдобия с нещо което мери надморската височина. Напоследък имам желание и за пулсомер. Въпреки, че не съм фен на системата 2 в 1, ми се ще да намаля максимално броя на устройствата, закачени по мен и велосипеда. Видях, че този велокомпютър съчетава всичко от което се нуждая в едно, без излишни неща. Прегледах тази тема, но в нея нещата се завъртяха около GPS и смятам, че за момента нямам нужда от подобно нещо, при многократно по-голямата цена.
Понеже цената изглежда доста приятна, въпроса ми е заслужава ли си? Моето единствено съображение е, че не съм много привърженик на безжичните велокомпютри на базата на личен опит, но този уж е с по-нова технология на предаване на сигнала.
Другата опция е, часовник TCM, с всички функции на сигмата + каданс. Цената е умопомрачаваща - 70лв. Един познат кара от скоро подобен и според него, устроството работи добре, с леки отклонения при показателите за надморската височина, а до колкото знам това е нормално за повечето подобни устройства, които не са GPS.
За сега съм се ориентирал към Sigma-та +овете при нея са, че е едно цяло устройство със скоростомера, по-голям дисплей, показващ повече информаци, а и все пак Sigma е по-реномирана марка от TCM.
+овете при ТСМ-а са цената и повечето функции. Разликата от 60лв. за момента не ме притеснява, с оглед разликата в +овете на двете устройства.