Да, вярно, че и двете са за ХС, но и двете се ползват и като за FR или DH

. За бб7 с нищо не мога да помогна, защото нямам никакъв опит. Само съм се качвал 3 пъти на колело с бб7. За тройката мога да ти кажа доста, поради това, че карам почти от година с нея.
Бях в Скопие при баща си и така се случи, че ме закара на едно DH трасе и тогава, докато карах с Hayes 9 HD имах сума ти проблеми с нея, особено с прегряването й и се съгласи да ми вземе друга спирачка. Та, след като се разработи Avid-a, пак отидохме на т'ва трасе и имах възможност да я пробвам и там.
Аз между другото и я карах на трасето с оригиналния 160мм диск Avid, но това за тогава ми беше достатъчно да разбера каква сила има (и в друга тема писах за сравнението ми с истинска DH спирачка, но ме мързунти да я търся).
Разликата беше, че когато Hayes-a (една спирачка, смятана за доста мощна) загрееше, имаше така наречения fading, а при Avid-а това нещо не го забелязах и по време на цялото ми спускане, той просто си вършеше работата перфектно. А тъй като на мен ми беше за втори път да се спускам, използвах много спирачките и наистина ми свършиха работа. Тъй като си накривих Авид-а сега карам със 180мм Тектро и спира още по-добре, въпреки, че вече има въздух в системата, нямам кит да я оправя. Вероятно и ти ще имаш проблем с обезвъздушаването, така че внимавай с използването й.
Смятам да й сложа 203мм диск. Тогава не знам калко по-добра ще е, но при всички случаи, мисля, че е по-добра от бб7.
Като цяло и двете са много добри спирачки и няма да съжаляваш, която и да избереш, убеден съм. Успех с покупката
И все пак обърни внимание и на почерка си

.