Предстои ми смяна на гуми и шини. Сменяйки чаркалъците успоредно се замислям, дали да не мина на Tubeless комбинация. Прочетох изписаното във форумите, поразпитах приятели, но така и не застанах твърдо зад някоя от многото изложени тези относно безкамерните гуми. Каквито и гуми да избера, на капли поне съм се спрял-DT 5.1. Изборът ми беше провокиран от лекотата на продукта, от възможността да бъде каран tubeless и от нарастващите ми килограми живо тегло

Предимно карам крос-кънтри, но често залитам и по по-груби терени (няма да дефинирам неща като all mountain). Като размер на балона съм се спрял на 2,25 за задна и 2,25 или 2,40 на предното колело, като по-големия размер (2,40) е слабо вероятен. Незнам дали има смисъл? Конкретните модели гуми, към които съм се насочил са Мountain king (Continental) или Nobby Nic/ Racing Ralph (schwalbe). И тук вече идват въпросителните....
Варянт 1:Предпочитам да карам гуми с по-ниско налягане, поради което, често ми се случва да прещипвам вътрешната гума. От друга страна карайки tubless гуми пълни с боза, теглото на колелата ми ще нарастне значително

Получавам комфорт, здравина на каркаса-но за сметка на теглото. В тази насока, ако има съфорумник , който кара така , ще се радвам да поясни поведението на гумите, и неговото впечатление:)
Верянт 2: Взимам предпочитаните от мен гуми във варянт supersonic , слагам едни вътрешни гуми с боза и се надявам да не цепна нейде каркаса по чукарите. Само да спомена , че никога на съм карал гума с боза...и тук ще се радвам на мнения:)
Варянт 3: Купувам по-здрава гума (не supersonic вариант) и я пригодявам да бъде карана като tubeless, посредством самоделни бандажни ленти. Слагам боза и карам наволя....При този вариант не мисля , че има голяма разлика в теглото от варянта с UST гумите, тъй-като лентите са по-тежки от тези във tubeless kit-овете, а и ми споменаха, че тази "сизтема" било добре да се кара поне със 150 мл. бозица.
В общи линий това са ми въпросителните....Благодаря предварително на съфорумците

Like Steven Segal I'm hard to kill....