АМ колело-препоръка

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването до 130-170 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

АМ колело-препоръка

Мнениеот bikerboy93 » Съб Авг 08, 2009 8:36 pm

Здравейте ,от няколко години карам АМ и лек FR с Drag ZX5.Първоначално го взех за Street и не смятах да практикувам АМ ,но с времето реших и да пробвам.Както разбирате ,колелото не е за горепосочената дисциплина и за това реших да ви попитам какво да предприема нов bike или да сменя някои части които куцат по колелото ,защото "конете по капака взеха да измират" :D ...Предложете ми каквото и да било ,приемам всякакви съвети. :bowdown: :dontknow:
Аватар
bikerboy93

Рейтинг: 1136

Re: АМ колело-препоръка

Мнениеот Admin » Съб Авг 08, 2009 9:10 pm

Информацията, която си предоставил, е твърде оскъдна - "АМ" и "лек FR" са може би най-разтегливите понятия, които се срещат в нашия форум. Ако зад тях стои това, което аз си представям, Zx5 определено не е подходящата рамка, предполагам и частите по нея не са. Разполагаш ли с 3-4 хил лв. за подходящо колело?
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот bikerboy93 » Нед Авг 09, 2009 8:53 am

Ами всъщност не ,бюджета ми е около 1000-1900лв. не повече ! Трасетата които карам са пътеки и скали главно... :eyebrow:
Аватар
bikerboy93

Мнениеот bikerboy93 » Нед Авг 09, 2009 8:58 am

аа..и да ви питам какво Ви е мнението за http://velos-bg.com/product_info.php?cP ... ucts_id=63 и http://velos-bg.com/product_info.php?cP ... cts_id=244 или http://velos-bg.com/product_info.php?cP ... cts_id=245 .Дали ще паснат добре??? :deal: защото все още няма да го сменям искам да изкарам и този сезон с него.
Аватар
bikerboy93

Мнениеот Фори » Нед Авг 09, 2009 11:06 am

Според мен няма смисъл да си купиш трувативите . За още 40лева за това : http://www.sprintmaxcom.com/e-shop/?ste ... =85&lang=2 , доста по-добри от твоят вариант .
Внасям стоки от Ebay
Аватар
Фори

Рейтинг: 1031

Мнениеот outfaced » Нед Авг 09, 2009 1:19 pm

Admin написа:Информацията, която си предоставил, е твърде оскъдна - "АМ" и "лек FR" са може би най-разтегливите понятия, които се срещат в нашия форум. Ако зад тях стои това, което аз си представям, Zx5 определено не е подходящата рамка, предполагам и частите по нея не са. Разполагаш ли с 3-4 хил лв. за подходящо колело?

e, може и с това да се почне де :) ... http://www.ridespot.net/product_info.ph ... ts_id=2720 ... ти кажи твоето с по скромна окомплектовка колко ще струва.
На БГ пазара май това са възможностите.
Ако отидем извън БГ вече ства дълго и широко.
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Мнениеот Admin » Нед Авг 09, 2009 9:30 pm

:agree:
Така е, позволих си леко заяждане заради недостатъчната информация от автора.

@bikerboy93
Ако успееш да продадеш Zx5 за някаква прилична цена, би трябвало да имаш пари за посочения от outfaced велосипед, като дори може би ще може да поискаш добавяне на по-хубава вилка (например Pike).
Sprint/SPR сащо имат някои интересни велосипеди с доста добри цени - разгледай и тях. Примери:
http://www.sprintmaxcom.com/e-shop/inde ... 22&lang=2&
http://www.sprintmaxcom.com/e-shop/inde ... 22&lang=2&
Третият вариант е Drag F6 или F7 - второто определено е по-добро, но още не зная каква ще е крайната цена на рамката и дали ще има готов велосипед, с какви части ще е и на каква цена.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот edinmilion » Нед Авг 09, 2009 9:35 pm

ето тук има F7 с една приятна SLX окомплектовка...и на добра цена :D
http://www.sportdelivery.com/catalog/pr ... f6e6277921
edinmilion

Мнениеот mtbrider95 » Вто Авг 18, 2009 9:32 pm

като за начало на FR и AM аз съм любител на Sette и Scott и бих препоръчал Scott Fx limited за рамка и за вилка за по-евтино Sr Suntour Duro Lux -170 ход и е на добра цена а ако се намират повече пари Marzocchi 55
Аватар
mtbrider95

Рейтинг: 1180

Мнениеот Antares » Сря Авг 19, 2009 9:07 am

mtbrider95 написа:като за начало на FR и AM аз съм любител на Sette и Scott и бих препоръчал Scott Fx limited за рамка и за вилка за по-евтино Sr Suntour Duro Lux -170 ход и е на добра цена а ако се намират повече пари Marzocchi 55
Доста често срещано явление - всеки препоръчва това, което е карал. Доста често - без да разполага с база за сравнение. Порочна практика, не мислите ли? Щото по таз логика и аз можех да препоръчвам на всеки Suntour XC Pro за вилка, щото бях доволен и ми вършеше работа... докато не сложих Fox...

Към автора на темата - защо не кажеш как е окомплектован настоящия ти велосипед. Щото е възможно да излезне по-безболезнено постепенното му надграждане. Но това е решение е лично твое.
Както админа препоръча - може да погледнеш и спринтаджийските модели. Nevergreen никак не изглежда зле, но за съжаление в момента го няма e-shop-а им (много слаб маркетинг, SPR, много слаб маркетинг...). Би могъл да поразгледаш и F6, F7 моделите на Drag, {като по възможност избягваш моделите F4 (концептуален провал) и F5 (рамка - солета)}.
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот bikerboy93 » Сря Авг 19, 2009 3:50 pm

Ами всъщност помислих и реших ,че мога да изкарам и тоя сезон ,само че ако си сменя рамката ,а за колело другата година..няма за какво да бързам...та така .чее да ми препоръчате сега рамка... :D извинявам се за отклонението ,но обстоятелствата са такива :) Колкото до окомплектовката е оригиналната и нямам проблем с нея...вярно има и много по-добри варианти но за сега мисля да сменя само рамката и по нататък други части по колелото...вилка ,курбели и т.н.

Бюджет: 300-350лв. (+/- 50лв.) :V:
Аватар
bikerboy93

Мнениеот Antares » Сря Авг 19, 2009 5:50 pm

RAM HT2

Много приятна и здрава рамка. Всеки би се съгласил. Ще се впише идеално в бюджета ти заедно с чашките и колчето. Не мога да я сравня с кой-знае колко други рамки, защото не съм карал кой знае колко други рамки :D Но на мен ми върши идеална работа както за нагоре, така и за надолу.
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот GreenTeam » Вто Авг 25, 2009 11:42 am

Antares написа:RAM HT2

Много приятна и здрава рамка. Всеки би се съгласил. Ще се впише идеално в бюджета ти заедно с чашките и колчето. Не мога да я сравня с кой-знае колко други рамки, защото не съм карал кой знае колко други рамки :D Но на мен ми върши идеална работа както за нагоре, така и за надолу.

:agree: :agree: :agree: Напълно прав е :agree: :agree:
Пловдив-Градът под тепетата
Аватар
GreenTeam

Рейтинг: 1054

Назад към All Mountain/Ендуро продукти