F7 - Remedy 7 - AM 1

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването до 130-170 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

F7 - Remedy 7 - AM 1

Мнениеот CTaHu » Сря Яну 06, 2010 12:31 am

Искам fullsuspension MTB - за агресивен АМ, здраво, надеждно и изпитано колело. С доказано работещо окачване, даващо комфорт и стабилност при каране по предизвикателен терен.

1. За мен изборът е ясен - Trek Remedy 7 (2010) - Оферта.
Проблемът тук е , че като ръся толкова кинти искам колелото да е пред мен и да си го взема на ръка. А незнам да ги има в наличност където и да било в БГ. (Обожавам това колело! Дори още повече ми допадат миналогодишните модели Remedy 9 и Remedy 8 заради вилките съответно Fox 36 Talas и RockShox Lyrik 2-Step , които считам за по-удачни - тях обаче още по-трудно ще срещна някъде :bawling: )
2. Затова и се оглеждам за достойни заместители, за какъвто смятам Dragomir F7 (с амортисьори на Marzocchi) и една доста по-евтина и нискокачествена окомплектовка (Suntor и X-Fusion) на самия сайт на производителя :dontknow: Коя е оригиналната версия ? /сигурно тази на http://www.dragbicycles.com/
3. Като трети вариант заглеждам и обмислям RAM AM1. Откровено казано за мен той е под ранга на първите две опции, но все пак го споменавам като открояващ се.

Та от така изброените варианти, на кой бихте се спряли и откъде евентуално бихте закупили? :peace: :idea:
Продавам:
1. Джърси IXS
Аватар
CTaHu

Рейтинг: 1316

Re: F7 - Remedy 7 - AM 1

Мнениеот airborneone » Сря Яну 06, 2010 1:28 am

Аз лично към края на лятото мисля с нещо такова да се обзаведа :

Окачването е доказано от извънземни,
леко, с добри компоненти достатъчно голям комфорт...
http://www.cycles-lapierre.fr/lapierre/ ... eristiques
Аватар
airborneone

Рейтинг: 1998

Мнениеот CTaHu » Сря Яну 06, 2010 1:29 am

Да и аз съм го гледал La Pierre-чето, ама откъде ще го купуваш ?
Продавам:
1. Джърси IXS
Аватар
CTaHu

Мнениеот airborneone » Сря Яну 06, 2010 10:40 am

Bikestore.cc
Аватар
airborneone

Рейтинг: 1998

Мнениеот codename47 » Сря Яну 06, 2010 10:44 am

Последна промяна codename47 на Сря Яну 06, 2010 10:56 am, променена общо 2 пъти
Ако приемете ограниченията си, ще успеете да ги прескочите и да минете отвъд тях!
Аватар
codename47

Рейтинг: 2000

Мнениеот veskoz » Сря Яну 06, 2010 10:50 am

Заеби RAMa ;) Гони си TREKa :D Съвет от горчив опит ;)
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот valsto » Сря Яну 06, 2010 1:36 pm

Този не става ли? Верно че е по-скъп
МОжеш поне да го видиш и пипнеш в София.
valsto

Рейтинг: 1385

Мнениеот veskoz » Сря Яну 06, 2010 1:46 pm

valsto написа:Този не става ли? Верно че е по-скъп
МОжеш поне да го видиш и пипнеш в София.

Наистина добър байк. Аз се бях метнал на него преди рама, обаче го изпуснах. :banghead: ...и разбира се се пре**ах. Цената е мааалко по-високичка, но си струва. Единствено вилката не ми харесва - фен съм на ТАЛАС.
Този велосипед се намира в момента във фирма Вело 2009 (дилър на Веломания) http://www.mtb-bg.com/index.php/other/c ... ercial0023
там можеш да научиш повече за този модел и за доста други неща. Велосипеда е наличен само 17,5"(поне за сега, поне там)
Успех. :peace:
Аватар
veskoz

Мнениеот psixopat » Сря Яну 06, 2010 4:17 pm

CTaHu написа:Искам fullsuspension MTB - за агресивен АМ, здраво, надеждно и изпитано колело. С доказано работещо окачване, даващо комфорт и стабилност при каране по предизвикателен терен.

http://www.giant-bicycles.com/en-US/bik ... 899/37072/ Това също е решение.Все пак искаш да караш агресивно.Не, че Trek Fuel EX 8 2010 не е добър, но е с по-малко ход.
taurus13 написа:в планината също има 4 посоки, но те са различни от световните. Тук те са: Нагоре, Надоле, Насам и Натам.
:)
Аватар
psixopat

Рейтинг: 1867

Мнениеот veskoz » Сря Яну 06, 2010 4:19 pm

Giant Reign ми е любимия велосипед, но в случая окачването на TREKa е по-измислено. :peace:
Аватар
veskoz

Мнениеот picco » Сря Яну 06, 2010 5:05 pm

:offtopic: @veskoz, понеже съм любопитен :blush: , ще споделиш ли какво е станало с твоя АМ, че си недоволен ?
Аватар
picco

Рейтинг: 1198

Мнениеот veskoz » Сря Яну 06, 2010 5:41 pm

Какво ли не. От няколко месеца го карам и няма ден да се кача и да не се появи пукане, скърцане, луфт или някаква друга простотия... НЯМА ДЕН!
Аватар
veskoz

Мнениеот LandShark » Сря Яну 06, 2010 5:43 pm

@veskoz: извини за настояването, но и аз съм любопитен... а и като собственик на РАМ АМ ме гложди.

Редакция: видях че междувременно си променил мнението. Съжалявам за настояването.
За поддръжката на велосипедите си от години се доверявам на Н.Костадинов. И никога не съм бил разочарован.
«Че животът е рай — казва той изведнаж, — за това аз вече отдавна мисля. — И тутакси притури: — Само за това и мисля.»
Аватар
LandShark

Мнениеот hitar_potar » Сря Яну 06, 2010 6:25 pm

veskoz написа:Какво ли не. От няколко месеца го карам и няма ден да се кача и да не се появи пукане, скърцане, луфт или някаква друга простотия... НЯМА ДЕН!

оставам с впечатлението, че караш (вече) стария модел на АМ - 2008. може би при АМ 2009 има подобрения откъм техническата част. статията на Админ в сайта, в която сравнява стария и новия модел, е доста интересна и всъщност става дума за 2 коренно различни байка. според мен новия РАМ АМ си е чудна машинка, като се има впредвид цената. откровено казано, F7 на админа не ме кефи най-вече заради външния си вид или по-скоро заради боята. обаче следващите бройки с анодизацията имат коренно различна визия. :blush: и все пак - цената ми се струва малко соленичка. :crazy: нямам лични наблюдения върху коя да е от двете, но в момента в русе се сглобява един F7 с XTR спирачки и други глезотийки от горните класове на шимано, та се надявам да мога в скоро време да го пробвам. :clap: иначе от големите производители - след като врътках стария giant reign, съм си фен на маестро-окачването. а и ми се струва, че топ фюл на трек е по-ориентиран към XC-то, ремедито си е алтернатива на рейн-а, а аз не виждам с какво точно трек задминават джаянт в окачването. :peace:
ЕДИТ: така и така става дума за РАМ АМ в темата, да полюбопитствам нещо, за което се чудя от определено време - възможно ли е на рамка АМ 2008 да се сложат кобилици от АМ 2009? и ако е възможно, тази интервенция много ли ще повлияе на окачването, на работата му, и въобще на рамката като цяло? :dontknow:
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот veskoz » Чет Яну 07, 2010 9:09 am

Чисто нов 2009
Аватар
veskoz

Мнениеот hitar_potar » Чет Яну 07, 2010 7:55 pm

veskoz написа:Чисто нов 2009

оооо, shit. :bigeyes: откъде идват всички тези проблеми - окачването ли? :crap: преди да го подкараш, бяха ли смазани с грес всички връзки по окачването и добре ли беше натегнато всичко?
Аватар
hitar_potar

Мнениеот dzvongi » Пет Яну 08, 2010 10:44 am

veskoz написа
Не съм фен, защото след карания предимно през този сезон, мия колелото основно (обезмаслявам, мия, смазвам) откачането на цялата броня е играчка. Позитивите които си изтъкнал са безспорни, просто съм малко Монк спрямо велосипедите си и държа всичко да е точно. Обичам да си играя по няколко часа с процедурите, но мисля, че чистенето на броня 1,5м е малко по-несигурно. Другата причина са ушите за броните на рамката - не ми се дупчат, а прокарано през тях, при почистване трябва да демонтирам и жилото. Сега съм с Jagwire брони, но ще си сложа шимански при първа възможност. Просто капачките на броните са нож с две остриета с тия прахоуловител

Според това изказване мислиш ли, че когато си го е купил не е проверил всичко. :magnify:
dzvongi

Рейтинг: 1775

Мнениеот hitar_potar » Пет Яну 08, 2010 11:15 am

батка, аз пък не си падам Монк по отношение на чистенето на байка - гледам да не му слугувам, а да е обратното. разбира се поддържам го изправно, също си чистя броните на жилата, ама да ми сравняваш брони на жила с лагери, кобилици, втулки на окачването - :nono: . щом си си смазал главините, почистил си си жилата на скоростите, блийднал си си спирачките и си им сменил накладките, това означава ли автоматично, че си си гресирал и движещите връзки по окачването??? байка (или поне рамката) е нов - нищо чудно да е решил, че производителя трябва сам да се е досетил за гресирането и да не го е проверил. а някой път производителите не са помислили логично... та затва питам - да не би случая да е точно такъв и да е забравил да провери? :idea:
Аватар
hitar_potar

Мнениеот veskoz » Пет Яну 08, 2010 1:17 pm

Е чак Монк... изхвърлил съм се малко, но при мен е общо взето така - едно нещо или се прави като хората или не се прави изобщо. Проблемите ми са конструктивна недомислица, за която момчетата от БАС нямат абсолютно никаква вина. Всичко беше стегнато с изключение на болта на долната става, който няма и как да се стегне при наличие на монтиран курбел. За щастие Цуцо ми обърна внимание и ме инструктира за тези сглобки. Тъй като разполагам с стабилен набор инструменти си го стегнах сам без да махам курбела.
1. След 800-900 km се появи скърцане. Оказа се че втулката на долната става СЕ ВЪРТИ В РАМКАТА!!! При опита да се отвият кашкавалените болтове познайте какво стана и внимавайте!!!
2. Поради някакво странно усукване на задницата ПЪК се появява досадно свирене в задния спирачен апарат. Спирам, центрирам, карам цял ден, спускам и на равно с ниска скорост пак свири. Е с течение износването на накладките проблема леко-леко затихва.
3. На първата вечер блокира вилката PIKE 426 coil - изкарах си акъла, но както и да отидох в БАС и миго оправиха веднага. Причина - някакво О-пръстенче се разместило. Заводски дефект от който няма и помен, но какво бихте си помислили карайки новия си велосипед за 3к лв и още на първото безобидно каране по асвалт да усетите, че нямате вилка.
4. При първата смяна на гума настройкаите на скоростите буквално отидоха подяволите - "Нищоооо... - викам си аз - врел и кипел съм ей ся ги оправих -УЙ! Реглаж само на шифтъра, на дерайлора няма, а ми трябва фина настройка - фина настройка с Jagwire капачки на жилата ->УЙ! btw вчера си сложих нови, евтини, шимански брони и жила....еее родих се деба.
5. За малко да забравя за седлото... пустата седалка(120лв) и колче(70) I-beam. На 5тия ден челюстите изрониха релсата на пластмасовото шаси на седалката. Стана ми ясно че не са я стегнали достатъчно в магазина и съм я разлуфтил. Отидох в Бас казаха ми да изчистя малко от малко замазаните зъби на алуминиевите челюсти на колеца...да да ей ся сядам с ножката и почвам да дълбая :roll2: Стиснах само челюстите притегнати към кОла с менгемето, после го нафляках с POXYPOL и няма мърданйе. :agree: Този проблем за мен е напъно гаранционен, но както и да е.

(накратко и:)
6. Хлабави спици.
7. Луфт след луфт в челните чашки.
8. Луфт в тефлоновата втулка на шока за 1000 км - ХС !!!
10. Има още много. Да продължавам ли?!

Карам и подържам велосипедите си от 10-11 години. Нямам проблеми с обслужването и ремонтните дейности по тях, но... бах мама му, толкова шит по колело на няколко месеца няма и в колелата в метро.
Като цяло по-принцип съм доволен от работата на рамката, вилката, спирачките, скоростите след отстраняването на проблемите им.
Все пак това си е моето колело. Каквото е такова. Аз пак си го обичам и карам, но когато колега се чуди между същото или TREK, Giant, Specialized и др. - не мога да си кривя душата - ЗАЕБИ РАМ-а ;) Съвет от горчив опит натрупан за 3-4 месеца както вече споменах ;)

hitar_potar написа:батка, аз пък не си падам Монк по отношение на чистенето на байка...

Често досадните леки проблеми идват от това. Тежките от abuse. Главоблъсканиците идват от недомислици - първо на производителя и най-вече на клиента му. :D
Аватар
veskoz

Мнениеот hitar_potar » Пет Яну 08, 2010 5:01 pm

уоу, досега не бях виждал толкова много оплаквания от 1 единствена рамка. :bigeyes: но пък се вижда, че има и проблеми по другите части... и всичко това не е от немарливост или понеже си забравил. но за толкова пари - толкова. трек, giant, спешълайзд и другите чуждустранни марки наистина са в пъти по-добри, но са и в пъти по-скъпи... освен ако не е ползвано.
колкото до поддръжката, верно, от немарливост идват дребни, но дразнещи проблеми. и все пак, не съм от хората постоянно лъскащи байковете си - хващам се да го чистя по-сериозно само след сериозно (и кално) каране - никога не съм имал някакви проблеми от този факт - спирачките са си работили ок, скоростите също. единственото, което ме дразни в хоследно време, са нарязаните брони за скоростите - мисля на новата рамка да пробвам цяла броня. все пак, така ще ми се налага още по-рядко да я чистя и сменям - идеален вариант за моя мързелива милост. :D
Аватар
hitar_potar

Мнениеот Ozzie » Пет Яну 08, 2010 6:46 pm

hitar_potar написа:...ама да ми сравняваш брони на жила с лагери, кобилици, втулки на окачването...

не сравнява
пропуснал е да сложи мнение на Веско в цитат
(нещо което поправих току що)

veskoz написа:...но какво бихте си помислили карайки новия си велосипед за 3к лв

е на, още малко и щеше да караш мечтата си :thumb:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот CTaHu » Съб Яну 09, 2010 12:56 pm

Добре де, а откъде лично вие бихте си купили колелото, знаейки че не е измама и изобщо откъде е най-изгодно и сигурно? :idea:
http://www.stif.co.uk/gear/select_optio ... uctid=7610
http://www.awcycles.co.uk/brands/Trek/R ... teid=29553

:dontknow:
Продавам:
1. Джърси IXS
Аватар
CTaHu

Мнениеот hitar_potar » Съб Яну 09, 2010 2:07 pm

ми след като е един и същ байк и на двата линка и цените на двата сайта имат разлика само 10 пенса (0,1 паунда), гледай на какъв размер рамка итговаря ръста ти - от единия магазин могат да ти предложат само 15,5 инча, а от другия - само 17,5 и 19,5. :agree:
Аватар
hitar_potar

Назад към All Mountain/Ендуро продукти