от THEZOGGO » Пон Фев 01, 2010 2:41 pm
Ако не си чел
тази тема, няма да е лошо да я прочетеш. При положение че за тая рамка й дават 180 мм ход на вилката, ако сложиш 130 мм ще й дойдат твърде малко. Тората е вилка за ХЦ и АМ ако може така да се каже. Ю-търна е голяма благинка, но при положение че максималния ход на тората е 130 мм и се използва предимно на твърдаци и евентуално на рамки с ход на задницата до 150 мм. според мен не е удачно да я караш на това което си решил. Пайка също ще й дойде ниско според мен(при спускане) , макар че наистина рамката е била пускана на пазара базисно с него. Трябва ти нещо поне със 160 мм ход на вилката (за спускане). За съжаление не можах да намеря геометричните данни на РАМ ФР 05 иначе може да дискутираме още. Обаче имай предвид че ако си решил да катериш с тази рамка нагоре ти трябва нещо което може да променя хода си. Ако сложиш Дуро ФР забрави да катериш с нея. Голяма мъка е. Аз на АМ-а за сега съм с Дуро ФР и по някой път като катеря ми идва да си хвърля колелото някъде, просто защото е много трудно да се катери с вилка с такава височина. Ако си решил да катериш най-добре е Пайк. Ама всичко си зависи от парите. Най различни вилки има колкото щеш. Зависи какво искаш от вилката, как ще я караш, колко може да отделиш като пари. Пайка е 20 мм ос, Тората е 10 ка. Абе изобщо един куп работи.

Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer