Няколко въпросчета относно RAM HT2 и RAM XC2

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването до 130-170 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Няколко въпросчета относно RAM HT2 и RAM XC2

Мнениеот mrav4o » Пон Мар 01, 2010 10:55 pm

Здравейте.Честита Баба Марта на всички.Имам няколко въпросчета относно тези два модела на РАМ.
1.Кое от двете е по-добро за XC/AM. :dontknow:
2.РАМ Xc2 добра рамка ли е (за мекица). :dontknow:
3.Мога ли да си ги намеря на по-ниски цени (защото е "криза" и съм ученик с ограничени доходи). :dontknow:
Благодаря предварително.
Аватар
mrav4o

Рейтинг: 1238

Re: Няколко въпросчета относно RAM HT2 и RAM XC2

Мнениеот mrav4o » Пон Мар 01, 2010 10:58 pm

А и забравих какъв размер рамка да си взема като имати впревит,че съм висок 175см и тежа 75кг ?
Аватар
mrav4o

Мнениеот azze » Пон Мар 01, 2010 11:08 pm

1.XC2 си е за XC (колко неочаквано).От моделите на RAM само nduro,ht2 и allmtn са за AM.
3.Има 20% намаление на модели от 2009.
Източник: ram-bikes.com

На 2,за жалост,не мога да ти отговоря.

Успех с покупката.
"Най-голямото доказателство за съществуването на разумен живот във Вселената е,че досега никой не се е опитал да се свърже с нас."
Аватар
azze

Рейтинг: 1731

Мнениеот acidrain » Вто Мар 02, 2010 8:15 am

azze написа:1.XC2 си е за XC (колко неочаквано).От моделите на RAM само nduro,ht2 и allmtn са за AM.
...
Източник: ram-bikes.com

Според ram-bikes.com и двете рамки стават за XC/AM.Справка ram-bikes.com>информация>рпедназначение.
Gott mit uns
Изображение
Аватар
acidrain

Рейтинг: 1800

Мнениеот mrav4o » Вто Мар 02, 2010 10:26 am

Благодаря за коментарите ама не ми стана ясно дали RAM XC 2 си заслужава парит за "мекица". :dontknow:
П.П. А ако сложа някакъв по-евтин ШОК дали ше има смисъл(защото съм ученик с ограничени доходи). :)
Аватар
mrav4o

Мнениеот BRAMBARA » Вто Мар 02, 2010 10:31 am

Според мен е по-добре това . :beer:
BRAMBARA

Рейтинг: 1014

Мнениеот veskoz » Вто Мар 02, 2010 1:26 pm

mrav4o написа:Благодаря за коментарите ама не ми стана ясно дали RAM XC 2 си заслужава парит за "мекица". :dontknow:
П.П. А ако сложа някакъв по-евтин ШОК дали ше има смисъл(защото съм ученик с ограничени доходи). :)

Заслужават си повече от колкото за АМ, ако ти е за ХС. Рамката е по-лека и с по-малко ход.
Ако шока е Rock Shox BAR, май няма по-евтин, а няма и смисъл.
Дебни и пазара на форума. Сезона започва и ще има интересни рокади. ;)
Успех!
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Рейтинг: 2000

Мнениеот mrav4o » Вто Мар 02, 2010 3:15 pm

Благодаря за отговорите всички са ми от полза. :agree:
А какъв размер рамка трябва да си търся : висок съм 175см и съм тежък 75кг.
Аватар
mrav4o

Мнениеот veskoz » Вто Мар 02, 2010 3:18 pm

Еми по-принцип 17,5" ; 18" зависи на какво се спреш. Да знаеш, обаче, че ако си трътлест или пък с много дълги крака (един вид несъразмерен) нещата са по различни. Пробвай. :agree:
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот mrav4o » Вто Мар 02, 2010 10:08 pm

Благодаря ти много. :D а аз съм си съвсем съразмерен(доколкото е възможно де).
Мерси за всичко все пак :peace:
Аватар
mrav4o

Мнениеот Вилката » Пет Мар 05, 2010 12:12 pm

Аз карам НТ2 вече 4-5 години. Рамката е здрава и носи на по-агресивно каране. Ако не държиш на меката задница толкова много, вземи и ти HT2. При понижен бюджет по-добре спести задния шок и оборудвай по-качествено един твърдак.
За размера - аз съм 173 см и по разни таблици ми дават 17" рамка, но на тест много по-добре ми легна 19" с леко скъсена лапа. Аз доста катеря и не е задължително да ме слушаш де. ;) А ако още смяташ да растеш - задължително 19".
:beer:
Аватар
Вилката

Мнениеот to4nia » Съб Мар 06, 2010 10:00 am

Имам XC2.2 -много добра рамка,върти се перфектно не клати-направо ме смая колко добре се държи,и то с шок на BAR2.1!Ако карането ти е в града и по-малко в гората рамката ще ти допадне!Преди бях с твърдак,разликата е огромна-в полза на ХС-то!Много по-стабилно,и много по-недрусащо!За размера 18,5 е твоя,но все пак пробвай.Втора употреба аз като търсих не намерих,останах с впечатление ,че който си купи RAM ХС2 (вече е минал през няколко модела и марки и знае какво иска)надали ще се раздели с него преди да го е смазал от каране!ХС 2,3-е добро решение-намалението още важи!Най-хубаво е Новото да знаеш(само да можеш да си го позволиш)!
to4nia

Рейтинг: 1193

Мнениеот axelmax » Съб Мар 06, 2010 10:01 pm

И двата велосипеда са добри.Карал съм и двата.Аз бих взел ХС2 ,много приятна рамка и наистина катери лесно.За черни пътища и изграда е супер,като имаш предвид какви дупки има по пътищата :D
На леки спусканя е голям кеф,тогава бях с въздушно окачване отпред и отзад.
Имат лек дефект,седалковата тръба се чупят.

С една дума с ХТ2 иХС2 ,ще си прекараш повече от чудесно :agree:
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот Ozzie » Съб Мар 06, 2010 10:06 pm

axelmax написа:Имат лек дефект,седалковата тръба се чупят.

ти пък от една рамка правиш генерални изводи за всички рамки от модела
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот axelmax » Нед Мар 07, 2010 2:41 pm

Не ,няколко човека бяха споменали за подобен проблем.Ако имаше една подсилка щеше да е добре.При ХТ2 подобен проблем няма,ти прецени.
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот Ozzie » Нед Мар 07, 2010 2:45 pm

хубаво ще е да се видят снимки
не само на една рамка
:agree:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот zpaz » Пет Мар 12, 2010 12:34 am

Явно тези рамки ХС са като ФОКС вилките- или са доста добри и никой не иска да ги продава, или са твърде рядко купувани. :D Между другото и аз се сдобих с такава рамка на скоро от форума , но със Ario 2.2. Въпреки единственото и каране до сега /заради лошото време/, рамката ми направи много добро впечатление .Работи много мазно и катери добре. Отделно меката задница си е много приятна благинка. Между другото аз щях да си взимам НТ2/ бях я поръчал/ , но изскочи този рамка и мисля ,че направих правилният избор за мен. Просто ако искаш по-комфортна возия и по-добро сцепление на черно, меката рамка си е мека. От друга страна НТ2 се е доказала във времето като много корава рамка , така че изборът си е твой......... :beer:
Да сме живи, щото много здрави си умряха!!!
Аватар
zpaz

Рейтинг: 1400

Мнениеот X3MIST » Пет Мар 16, 2012 11:12 am

Тъкмо си мислех да пусна тема за сравнение между НТ2 и ХС2 и открих тази, така че малко ще я върна към живот. От известно време се чудя какъв велосипед да избера и накрая се спрях на тези двата. Основното ми притеснение е здравината на ХС2. По-конкретно задното окачване. Имам ли причини за притеснение или рамката е издръжлива подобно на НТ2? Един приятел има Drag Behemoth, който е със задно окачване (на втулки, а не на лагери както е при ХС2). Задницата се клати на където си иска, защото втулките са били износени и след това е тръгнала да се яде и рамката. После сложил нови втулки, но клатенето остана. Знам, че ХС2 е по-добре направена, но дали няма и тя да стигне до подобно положение с времето или пък да ми се налага всяка година да сменям лагерите на окачването?
Виждам, че някои хора, писали по-горе, имат тази рамка вече повече от година, така че моля някой да сподели впечатленията си от рамката.
"Има само две безкрайни неща, Вселената и човешката глупост. За първото не съм съвсем сигурен." - Айнщайн
Аватар
X3MIST

Рейтинг: 1240

Мнениеот Yavkata » Сря Мар 21, 2012 7:15 am

Може би слабото място на ХС-2 са едни пластмасови втулчици между кобилицата и задната част на рамката. Сдават багажа с времето и трябва да се проверяват. Взел съм си резервни за смяна ако усетя при проверката проблем. Цената им е от 5 лв комплекта на по -ефтинките. Рамчицата е лекичка, което определено говори за по-малко материал. Аз я ползвам за карания който често надхвърлят описанието ХС, но без аграрни елементи. При точните настройки на амортесьорите и налягането в гумите работи доста прилично. Въртенето нагоре си е наистина много леко. Надолу колелото е пъргаво и повратливо. Карам окомплектовка с Рекон силвър/Арио2.1/
Еликсир 3,Ноби Ник 2.25,размер16.5 . С раницата и екипировката съм над 90 кг. Колкото до смяна на лагери и други елементи по окачването - много си зависи от стила на каране , поведението и теглото на колоездача.Ако трябва да я харктеризирам като поведение с няколко думи, те ще са : пъргавина, динамика, лекота, повратливост. Изрази които няма да използвам за характера на рамката са: голям ход, стабилност, усещане за здравина, натоварване.
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Назад към All Mountain/Ендуро продукти