Scott Voltage YZ като All Mountain велосипед

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването до 130-170 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Scott Voltage YZ като All Mountain велосипед

Мнениеот zafirovp » Пет Май 21, 2010 8:38 pm

Здравейте. Днес имах възможност да покарам YZ 0.3. Това си е типичен DJ/Street байк но рамката ми привлече вниманието. Проблема е, че е с хоризонтален дропаут (май така се казваше, това където държи оста на задната главина). Разтърсих се в нета и видях, че примерно YZ2 не е така. Хареса ми това, че с калпави компоненти е към 14 кг. Дали една такава рамка с Домейн или Тора 302 и хубави компоненти ще е добра комбинация за All Mountain велосипед, ако позволява такъв ход. Знам че за тези пари Клаимър мога да си взема (което също го водят за Street) но тази рамак ми е страшно удобна, направо ми залепна за ...
Търся Marzocchi Roco на части.
Аватар
zafirovp

Рейтинг: 1297

Re: Scott Voltage YZ като All Mountain велосипед

Мнениеот uBaH » Нед Май 23, 2010 9:30 am

YZ 0.X и YZ X са рамки с различна геометрия ;) Отделно, YZ 0.X са само един размер, а от YZ X има XS, S, M, L, XL. Ето някакъв бегъл опит за сравнение - съжалявам, малко ми е рано за по-качествен фотошоп в неделя сутрин :)

Изображение

Синята е YZ2, червената YZ 0.3

Иначе по въпроса ти - точно AM машинка се опитвам да направя от моя YZ2 ;) Компонентите, с които идва от магазина са ... силно ще прозвучи, но все пак - отчайващи (за АМ). Вярно, и цената не е кой знае колко висока, но можеше да се постараят малко в това отношение. Синтезирано в едно изречение, "заводските" компоненти стават само и единствено за леко XC - като се започне от SR Suntour XCT V2 вилката, едностенните капли, задната главина за скорости на резба и т.н.

Ето го малко след като го купих:
Изображение

Това представлява сега (да да знам, че вилката не става :D ):
Изображение

Ще се радвам на други коментари по темата :beer:
Аватар
uBaH

Рейтинг: 2000

Мнениеот DRAG_ » Съб Май 29, 2010 9:59 pm

@uBaH Би ли ми казал какви са курбелите? SR SUNTOUR?
Аватар
DRAG_

Рейтинг: 1000

Мнениеот uBaH » Нед Май 30, 2010 8:35 am

Бих разбира се, не е тайна :) - Shimano FC-M191. Само че са черни, за разлика от снимката.
Като технически параметри, за да ти спестя търсенето - захват на квадрат, три неразглобяеми плочи, 42-34-24 зъба.

Общо взето всички компоненти по скоростите са на Shimano - като се започне от комбинираните с лостчета команди (ST-EF50), декланшор (FD-TY10), дерайльор (Acera RD-M360), курбели (FC-M191), касетата със скоростите (MF-MZ07-7), средното (BB-UN26). Чашките - Ritchey. Педалите са Xerama. Веригата е KMC Z50. Кормилото, лапата и колчето за седалка - HL. Седалката - Velo. Шините на каплите - Rigida, главините - Formula. Вилката, вече стана ясно - SR Suntour XCT v2 100 mm.
Аватар
uBaH

Мнениеот zafirovp » Нед Май 30, 2010 5:32 pm

Мислех да си взема YZ1 но се чудя дали има смисъл, след като компонентите ще се сменят. Предлагат ми го за 690 лв, модел 2010. Това добра цена ли е? Вилката е RST но модел незнам какъв е и няма дискови.
Търся Marzocchi Roco на части.
Аватар
zafirovp

Рейтинг: 1297

Мнениеот uBaH » Нед Май 30, 2010 5:51 pm

Това е окомплектовката на YZ 1 (2010).
Това пък, са цените на моделите в България. Странно защо няма YZ 1, но сравнявайки компонентите, ще се ориентираш.

Разликите със YZ 2 са:
1. Вилките: RST Gila срещу SR Suntour XCT;
2. Скоростите: 24 срещу 21 (различни команди, скоростна касета, вероятно и задна главина на шлиц при YZ 1);

3. Цената: 690 срещу 560 лв.
Аватар
uBaH

Мнениеот stefancr » Пет Авг 20, 2010 12:08 am

Здравейте. Аз преди 2 дни си взех Voltage YZ 1 2010. Определено е по добър от YZ 2 и YZ 35
Препоръчвам го от тази серия. Няма го в сайта но това е грешка. Има го в България, в магазините на Скот трябва да се намери. Цената за която ти го предлагат е нормална.
stefancr

Рейтинг: 1200

Назад към All Mountain/Ендуро продукти