крив диск

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването до 130-170 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

крив диск

Мнениеот cladonian » Пет Юни 04, 2010 7:51 pm

Здравейте,
След последното ми ходене на Витоша ми се изкриви задният диск, който еhttp://screambikes.eu/spirachki/disk-rotor-shimano-sm-rt51m.html. апаратчето е Shimano BR-M486. След доста игра и употреба на клещи, вече не дере така и върви безшумно. Та мисъта ми е дали ако си купя по – висок клас диск Shimano който да е съвместим съответно, ще се загрява по-малко и съответно ще се криви по-малко. Другия въпрос ми е от къде мога да си закупя коладки Kool Stop съответно за BR-M486 в бг?
Благодаря предварително
Аватар
cladonian

Рейтинг: 1300

Re: крив диск

Мнениеот bikerider » Пет Юни 04, 2010 9:10 pm

:offtopic:

Самия диск не може да е причина за изкривяването, огледай си спирачката дали е центрована хубаво. И с по-хубав диск ще се получи така, ако не центроваш редовно.

Edit:
Относно Kool Stop: потърси "магазин kool stop" :)
Последна промяна bikerider на Пет Юни 04, 2010 9:11 pm, променена общо 1 път
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот outfaced » Пет Юни 04, 2010 9:11 pm

Ти го изкриви от загряване или от удар ?
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Рейтинг: 2000

Мнениеот cladonian » Пет Юни 04, 2010 10:13 pm

Значи диска не е удрян. Апаратчето преди съответното каране беше настроено и диска не е драл никъде. След продължителното спиране надолу, започна да се чува как диск се допира до накладките (като отпусна спирачката). Като се прибрах първото нещо беше да настроя апарата ама колкото и да го настройвах все си дереше. Накрая установих, че диска влиза под лек диагонал в процепа на апаратчето. За това и като натисна леко спирачката колелото си върви без да дере, но като отпусна явно само рабът на диска леко докосва накладката. След доста игра го изправих. Другото интересно беше, че дере повече когато седна на колелото но ставите са затегнати и оста също, предполагам, че е от все пак някакво малко усукване което се получава от тежестта, но сега си работи идеално. Не съм я пробвал на продължително спиране, какво ще стане дали пак ще се изкриви.
Къде се намира този магазин kool stop??? Видях, че в bike center от 02.04.2010 са налични нови продукти на kool stop ще питам там.
Аватар
cladonian

Мнениеот Ozzie » Съб Юни 05, 2010 11:56 am

cladonian написа:Накрая установих, че диска влиза под лек диагонал в процепа на апаратчето.

'ми що просто не си регулираш апарата? :dontknow:
един шестогран 5 мм. и точно око, друго не ти трябва
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот cladonian » Съб Юни 05, 2010 5:57 pm

Колкото и да го настройваш, когато диска влиза диагонално през страничния процеп на апаратчето, винаги една от страните се докосва в накладките.
Но както и да е идеята на поста ми беше дали някой може да ми предложи диск съвместим с тези апарати 180мм и закачане с 6 болта, който да е читав ( да не загрява толкова много и да е от по-читава стомана)
Аватар
cladonian

Назад към All Mountain/Ендуро продукти