Фар Sigma Sport Karma

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването до 130-170 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Фар Sigma Sport Karma

Мнениеот cladonian » Пон Юни 21, 2010 1:26 pm

Здравейте, искам да питам дали правилно съм се ориентирал към http://screambikes.eu/svetlini/far-sigma-sport-karma.html . Ще карам през ноща главно по паркове и на Витоша. Като допълнителна светлина (челник) имам http://www.petzl.com/en/outdoor/tikka-zipka-series/tikka . Относно Кармата не разбирам дали тази акумулаторна батерия се продава отделно или си върви с фара. Ако някой го е тествал ще бъда благодарен да сподели мнение. Принципно търся мощен фар, който да може да се зарежда директно в тока.
Аватар
cladonian

Рейтинг: 1300

Re: Фар Sigma Sport Karma

Мнениеот t.kyosev » Пон Юни 21, 2010 2:41 pm

Не съм използвал сигмата, но в този ценови клас горещо бих ти препоръчал този азиатски заместник. Определено е по-ярък от всичко което съм виждал досега. Спред ревютата по сайтовете яркостта му отговаряла на фарове от по 200-300$. Естествено за сметка на качеството му на изработка, което според мен въпреки всичко е задоволително. Основните му недостатъци са: Късият кабел- при мен не е проблем понеже монтирам фара на кормилото, а кобура за батерията съм захванал със свински опашки за рамката. Освен това казват, че батерията не е изолирана достатъчно добре от вода. До момента съм го ползвал само в много леки дъждове- проблем не е имало.
Чувал съм още по-добри отзиви за наследника му, при който освен че е повишена силата на фара, са разрешени и проблемите с кабела и батерията. За жалост не съм имал възможност да ползвам този модел вечер и не мога да ти кажа дали има осезаема разлика.

И малко информация ако решиш да поръчваш от този сайт. Доставката е безплатна. Чаках 3 седмици докато дойде фара. За един цент избрах пратката ми да бъде маркирана като подарък, тоест на опаковката не е изписана цената на стоката. Не знам дали това беше причината, но така и не ми обмитиха поръчката.
Изображение
Аватар
t.kyosev

Рейтинг: 1724

Мнениеот kapitanblood » Пон Юни 21, 2010 8:14 pm

ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Рейтинг: 1998

Мнениеот cladonian » Пон Юни 21, 2010 9:30 pm

Kapitanblood надявам се, че не ме бъзикаш с тази тема. Много сме се смяли преди години като карахме с динамо даже един приятел караше с 2, но винаги имаше ефекта дупкааа намаляш, дупката изчезва както и светлината и падаш в дупката.
Аватар
cladonian

Мнениеот kapitanblood » Пон Юни 21, 2010 9:34 pm

cladonian написа:

Kapitanblood надявам се, че не ме бъзикаш с тази тема. Много сме се смяли преди години като карахме с динамо даже един приятел караше с 2, но винаги имаше ефекта дупкааа намаляш, дупката изчезва както и светлината и падаш в дупката.

Нямам никакво намерение да те бъзикам.Това не са старите динама,а главина с динамо.прочети и тогава ще говорим.
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Мнениеот t.kyosev » Пон Юни 21, 2010 9:43 pm

Понеже темата е заключена ще питам тук. Предполагам че видях колегата SOS по време на Богдановците, но така и не успях да видя фара и респективно главината в действие. Въпроса ми е дали светлината е постоянно правопропорционална на оборотите на колелото или има някакъва акумулаторна батерия, която да служи за буфер в системата, за да се предотвати това. Питам основно от интерес, а и понеже неравномерността на светлината може да се окаже проблем при пълен мрак.
Изображение
Аватар
t.kyosev

Мнениеот kapitanblood » Пон Юни 21, 2010 9:45 pm

Пиши му едно Лс,и го питай какво ти е необходимо...;)...
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Мнениеот t.kyosev » Вто Юни 22, 2010 8:44 am

Идеята ми беше тази информация да е изнесена в темата. По този начин ще сме полезни както на колегата интересуващ се в момента, така и на следващите четящи темата. Аз съм любопитен, но за добро или лошо вече си имам фар, който напълно ме задоволява и в момента не мисля а и нямам възможност да правя допълнителни инвестиции в тази насока.
Изображение
Аватар
t.kyosev

Мнениеот kapitanblood » Вто Юни 22, 2010 9:07 am

Онази тема,която ти показах е вече заключена,но не пречи sos,да сподели тук ,работата на тази главина. :agree:
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Мнениеот cladonian » Вто Юни 22, 2010 12:21 pm

Значи наясно съм, че е главина прочетох темата. Много интересно е наистина дали са направили буферен акумулатор които да премахне ефекта на спирам и спира светлината и падам в дупката.
В моя случи просто такова динамо е без мислено защото ще карам най-вече офроуд Карам с 15мм проходна ос едва ли има подобни динамо главини. Една такава главина със сигурност тежи доста повече. Със сигурност има и усилие което може да не е осезаемо но го има 100% иначе ток няма как да прави.
Мерси за предложението на t.kyosev, но предпочитам да съм сигурен в качествата и другото е, че в момента се бавят доста поръчките от разни сайтове явно заради кризата или просто са бавни. Преди 6 месеца пазарувах от chainreactioncycles и поръчката дойде след две седмици и половина. Искам да закупя фара до една седмица макс за да хаван все пак някакво лято въпреки, че ще хавана май повече тропика и дъждовния сезона така като гледам.
Аватар
cladonian

Мнениеот t.kyosev » Вто Юни 22, 2010 4:33 pm

Чисто информативно поствам отговора на sos, за бъдещите читатели на темата.
Здравей, доволен съм от главината динамо, ходил съм каде ли не топил съм я в какви ли не реки и калища и не съм имал проблем, свети много яко.Значи преди самото спиране на колелото, но това е почти преди да пуснеш кракът започва да премигва и да жълтее, но пак казвам то е преди самото спиране.Иначе през цялото време без значение от скороста светлината е една и съща ярко бяла.Също така няма почти никакво съпротивление!Единствен недостатък е че по тежка, мисля че е към 700 гр.
Изображение
Аватар
t.kyosev

Мнениеот Sartor » Пет Юни 25, 2010 2:38 pm

Който иска по-олекотен вариант, може да види и тези:

http://reelight.com/Default.aspx?ID=153 ... ID=GROUP22

Аз лично ползвам една задна от този вид (все пак задния ми диск е 160мм, което е макса за тези които се слагат на хъбове).

Предимството е, че имат вградени кондензатори, които запазват енергия и светлината продължава да мига до около 2 мин след като съм спрял, като по никакъв начин не се намалява интензивността (който ги гледа тези светлини, да обърне внимание, че има и такива без кондензатори).

:beer: :beer:
Аватар
Sartor

Рейтинг: 1995

Мнениеот cladonian » Чет Юли 01, 2010 10:24 am

Излена, че Sigma Sport Karma се продава без акумулаторната батерия, която струва 145лв и цялата работа става 200 и кусур лева. Явно ще мина само на челник за тези пари ще си купя доста мощен Petzl
Аватар
cladonian

Мнениеот cladonian » Пон Юли 05, 2010 2:39 pm

Закупих си http://www.spanninga.nl/xhtml/product_details.php?l=en&cid=9&pid=13 и съм много доволен от светлината която вади. Свети доста по -добре от мошните SIGMA. Дава разсеяна светлина което е много важно.
Аватар
cladonian

Мнениеот veno » Пон Юли 05, 2010 7:15 pm

cladonian написа:Закупих си http://www.spanninga.nl/xhtml/product_details.php?l=en&cid=9&pid=13 и съм много доволен от светлината която вади. Свети доста по -добре от мошните SIGMA. Дава разсеяна светлина което е много важно.

От къде я закупи и за колко пари ?
Аз си поддържам колелото във www.velo09.com

Изображение
Аватар
veno

Рейтинг: 1692

Мнениеот darki » Пон Юли 05, 2010 8:12 pm

veno написа:
cladonian написа:Закупих си http://www.spanninga.nl/xhtml/product_details.php?l=en&cid=9&pid=13 и съм много доволен от светлината която вади. Свети доста по -добре от мошните SIGMA. Дава разсеяна светлина което е много важно.

От къде я закупи и за колко пари ?

http://www.bikescenter-bg.com/index.php ... 308&lang=2
или
http://www.bikescenter-bg.com/index.php ... 308&lang=2
darki

Рейтинг: 1555

Мнениеот NikolaZ » Пон Юли 05, 2010 8:39 pm

:offtopic: *баси зарядното 70 лв втф.1 зарядно за батерии е 20 лв горе-долу сносно.
Sweeter far than life I found that love was
Аватар
NikolaZ

Рейтинг: 1225

Мнениеот cladonian » Пон Юли 05, 2010 10:36 pm

За 130лв от Bike cetera. С много яко е измислено зарядното, слага се целия фар на стойка. Батериите се зареждат за 3 часа.
Аватар
cladonian

Мнениеот _SoRa_ » Вто Юли 06, 2010 7:21 pm

Извинявам се, че ползвам темата на колегата, но искам да попитам някой ползвал ли е този фар http://screambikes.eu/svetlini/far-sigm ... dro-x.html
Трябва ми за каране в градски условия- от добре осветени улици до такива, в които дори няма светлина от включена лампа в къща.
Ползвала съм все ментаци, които за седмица две стават на комплект "направи си сам".
_SoRa_

Мнениеот joropc » Чет Юли 08, 2010 12:53 pm

_SoRa_ написа:Извинявам се, че ползвам темата на колегата, но искам да попитам някой ползвал ли е този фар http://screambikes.eu/svetlini/far-sigm ... dro-x.html
Трябва ми за каране в градски условия- от добре осветени улици до такива, в които дори няма светлина от включена лампа в къща.
Ползвала съм все ментаци, които за седмица две стават на комплект "направи си сам".

Един приятел е с такъв.Много свети!
Изображение
-------------------------------------------------------------
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
joropc

Рейтинг: 2000

Мнениеот novice » Съб Юли 17, 2010 2:20 pm

Не знам за Карма-та, не съм я карал, но като гледам параметрите, ще да е чудовище и то за по-малко от 100лв. Въобще... немско качество!
От 3 години карам този http://screambikes.eu/svetlini/predni-f ... raled.html Свети много добре, концентриран лъч, издържа до 4-5ч. с батерии GP 1300mAh. Рядко, да не кажа почти никога не засичам някой с по-мощен на улицата. Но Карма-та ще го бие със сигурност! Взимай и не се двуоми!
Изображение
Аватар
novice

Рейтинг: 1960

Назад към All Mountain/Ендуро продукти