даите мнение за водач

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването до 130-170 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

даите мнение за водач

Мнениеот atgood » Вто Юни 22, 2010 4:13 pm

значи сега се навих да си купя водач значи със клаибър те съм с 2 плочи и се чудех дали да си зема
http://www.bikescenter-bg.com/index.php ... 131&lang=2
или
http://www.bikescenter-bg.com/index.php ... 588&lang=2
ако може да си кажете мненията и с какво единия е по-добър от др.
ATGOOD
atgood

Рейтинг: 1096

Re: даите мнение за водач

Мнениеот BRAMBARA » Вто Юни 22, 2010 4:26 pm

Втория "водач" може да го отпишеш направо :beer:

Взимай Truvativ-а и не се замисляй ! :beer: :beer: :beer:
BRAMBARA

Рейтинг: 1014

Мнениеот atgood » Вто Юни 22, 2010 5:44 pm

ok ама ми обяснете с какво е по добар :?
ATGOOD
atgood

Рейтинг: 1096

Мнениеот Ozzie » Вто Юни 22, 2010 6:24 pm

второто не е никакъв водач и бързо дава фира
:agree:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот THEZOGGO » Сря Юни 23, 2010 8:17 am

http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=17282 - Blackspire Stinger Chain Tensioner From £23.48

Към момента лирата е 2.35 лв. Така че 23.48 х 2.35 = 55.18 лв. Включи се в някоя обща поръчка и си поръчай такъв водач. Аз лично карам с такъв + курбели с две плочи и това според мен е по-добър вариант от по горе изброените водачи.
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот Stancho » Сря Юни 23, 2010 7:53 pm

Аз карам с това:http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=28890
Водача е много лек и работи много добре. За две плочи е и идва с BashGuard, който аз продадох, но ти може да използваш. Захвата е за средното и може да се фиксира и към захвата на 3 дупки, за да не се движи. При мен засега върши идеална работа, а напоследък карам доста агресивно, щом успях да спукам SX Trail-a :D
Аватар
Stancho

Рейтинг: 1699

Мнениеот cladonian » Сря Юни 23, 2010 10:14 pm

Значи относно Truvativ ShiftGuide мога да кажа , че става и работи добре с 2 плочи, но с доста модификации от моя страна. Голям минус е това, че не е лагерувана ролка и тежи не малко. Най- неприятното е, че тази ролка се движи свободно върху ос и при крайните положения се удря и трака. Това доста ме вбеси и го оправих с две пластмасови шайби,които сложих от двете страни на ролката, може и тефлонови да бяха шайбите. За да работи правилно трябва на малак венец, веригата да се качва на голямата окръжност на ролката. Това аз го постигнах с допълнителни шайби с които позиционирах ролката. Карам така вече 4 месеца и върви идеално, няма скърцане хлопане супер мазно върви. Друг минус е, че трябва да се смазва много често за да не се износва медното покритие и да се движи безшумно. Аз използвам тефлонов шпрей.
Не знам дали е наличен все още в bikecenter беше 45лв. От веломания преди 5 месеца, чакаха стока с гаидове ама може и още да си чакат, като ги знам. Може да провериш там.
Това предложение на THEZOGGO http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=17282
е доста добър вариант според мен а и цената е приемлива. Raceface със сигурност е добра изработка въпреки, че не виждам как ще работи с 2 плочи. До сега не съм се разочаровал от Raceface. Повечето от продуктите който съм използвал са много здрави и с невероятна изработка, но и цената е еквивалентна.
Аватар
cladonian

Рейтинг: 1300

Мнениеот Ozzie » Сря Юни 23, 2010 10:28 pm

@cladonian
втулката на Shiftguide е от бронз, а не медна. Хубаво е да я смазваш с по- твърда смазка / грес.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот cladonian » Сря Юни 23, 2010 11:30 pm

Ozzie написа:@cladonian
втулката на Shiftguide е от бронз, а не медна. Хубаво е да я смазваш с по- твърда смазка / грес.

Да абсолютно съм съгласен да объркал съм се бронз е.
Няма хубава грес просто за това действам с тефлон за сега съм доволен но ще трябва да си купувам грес обаче не знам каква искам да става за лагерите на рамката ми също.
Аватар
cladonian

Рейтинг: 1300

Мнениеот jd » Чет Юни 24, 2010 9:43 am

Нито един от двата. Аз с две ръце препоръчвам Shaman Enduro. Много здрав водач и в пъти по-лек от Shift Guide-a (аз направо именно тази смяна и резултата беше едни ~200-250гр. надолу в теглото на колелото). Единственото е, че май е малко по-скъпичък от останалите в този клас.

Изображение
Изображение
Аватар
jd

Рейтинг: 2000

Назад към All Mountain/Ендуро продукти