Избор на водач за начинаещ.

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването до 130-170 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Избор на водач за начинаещ.

Мнениеот denises26 » Пон Авг 02, 2010 9:02 pm

Здравейте. Карам от доста време, но от известно време имам някои проблеми с веригата. Нека кажем, че просто стилът ми на каране явно изисква водач. Тъй, като и средното движение е старо и ми създава някои проблеми мисля да сменя и него. И така бих се радвал да ми дадете съвет за водач. Нов или втора ръка, решил съм да дам около 50 за настаро и 70 някъде за нов( тъй, като видях, че BoxGuide XR е толкова). По принцип ще се ползва за 2 венеца и мисля, че BoxGuide-а ставаше за 2. Също бих искал да ме посъветвате дали има смисъл да мина от средно на квадрат на средно на шлиц? Тъй, като сега съм на квадрат и не мисля, че за момента мога да си позволя смяна на курбели. Дали да изчакам да посъбера за средно, водач и курбели или да взема водач и средно на квадрат, а по нататък и други курбели? Също искам да попитам, как става монтирането на водача на средното? Трябват ли някакви спейсъри или нещо друго по специално? Предполагам, че след, като сложа водач ще мога да си ползвам декланшор отпред. Стилът, който карам е XC/AM. Благодаря ви предварително за отговорите. :beer:
Аватар
denises26

Рейтинг: 1402

Re: Избор на водач за начинаещ.

Мнениеот Gescha » Вто Авг 03, 2010 9:46 am

Веломания внасят едни по-евтини водачи. Аз си взех за една плоча от Наско (Вашингтон 4, София). Не пише марка. Май имаше и за две и ще си ползваш декланшора.
За монтажа ти трябват ключ за курбеи и ключ за средно - водачът се защипва между рамката и средното. Ако нямаш инструменти, довери се на съответния магазин/сервиз.
Иначе ти трябва ShiftGuide ако ще е Trutativ за две плочи.

Помисли и дали ти трябва гард - ако не млатиш плочата в камъните, не ти трябва.

Успех.
Gescha

Рейтинг: 1200

Re: Избор на водач за начинаещ.

Мнениеот denises26 » Сря Авг 04, 2010 9:04 pm

Ами до колкото разбирам мнението ти, ме съветваш да не вземам веднага нещо марково, а да опитам първо с нещо по-евтино? Не знам дали в случая това ще бъде правилно и ще се радвам на още мнения. :agree: Остана също неизяснен въпроса със средното движение. Има ли смисъл да минавам на шлиц или няма голяма разлика? :peace:
Аватар
denises26

Рейтинг: 1402

Назад към All Mountain/Ендуро продукти