Рамка за АМ с 1.5 чело

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването до 130-170 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Рамка за АМ с 1.5 чело

Мнениеот Furiqta » Пет Авг 06, 2010 10:05 am

Здравейте,
дайте ми съвет каква рамка мога да намеря с чело 1.5" за АМ/Freeride. Идеята е да се кара с вилка със 160мм ход,да не стане прекалено ниска.

Цялата история е,че от недоглеждане/тъпотия от моя страна си поръчах от щатите Rock Shox Lyrik със 1.5" стержен с идеята да го сложа на моя РАМ АМ,но разбира се няма да стане.А ако я върна въпросната вилка ще съм доста пари назад и няма особено смисъл(а и тя не е евтина както знаете). Дайте някакви идеи какво може да направя или евентуално някой не си ли търси нов лирик с 1.5" стержен :bawling: :( :blush:
Аватар
Furiqta

Рейтинг: 1202

Re: Рамка за АМ с 1.5 чело

Мнениеот hitar_potar » Пет Авг 06, 2010 10:50 am

Diamondback mission е АМ модела на марката. със 150мм ход отзад и интересно окачване - много я хвалят рамката. само че е със 1 1/8 чело... но ти давам тази рамка за пример, понеже фирмата предлага и малко по-мощна версия на модела - ако не ме лъже паметта, казва се Scapegoat - потърси в пинкбайк, мисля дори някакво ревю имаше преди време. отново е със 150мм ход на задницата, но челото е 1.5, и използвания шок за отзад не е Фокс Флоут серията, а DHX Air. зимата имаше една рамка, която се продаваше за 400 долара с шока - все още ме е яд, че нямах възможност да си поговоря с човека за евентуална пратка до мен. :D ако се сетя още някоя рамчица, ще пиша. :beer:
ЕДИТ: всъщност да, не съм се излъгал - наистина се казва Scapegoat. това е оферта за цял байк:
http://www.pinkbike.com/buysell/684201/
нямам си никаква идея дали човека би разпилял байка, за да продаде само рамката, нито пък каква цена би й искал, но не боли да се пита. може и да се навие, понеже като се замисля, тази обява стои вече поне 2-3 месеца и никой все още не е купил байка. пак да кажа - рамката е много хвалена и си заслужава покупката на такова чудо. :beer:
ЕДИТ 2: като се замисля, санта круз номад също е с чело 1.5.... май че. също много хвалена рамка, водят я малко по-хардкор рамка, от типа АМ рамки, които повече клонят към фрирайд, отколкото към крос-кънтрито. само че пък е по-скъпичка.
ЕДИТ3: божичко, забравих българската връзка - РАМ ФРИРАЙД. рамката е страхотна, с 1.5 чело е, с 222мм шок прави около 180-190мм ход на задницата, но с 216мм шок хода се намаля до около 165мм и геометрията става идеална за еднокоронна вилка със 160мм, каквато си си взел. видях такова байкче на боровец, карахме с момчето по едно от трасетата и байка изглеждаше просто идеален. съжалявам само задето не го помолих да го пробвам. като се замисля, това е рамката за теб - окачването работи прекрасно, има няколко оферти в нашия форум на прекрасни цени, които дори биха могли да държат мъничко коментар.
viewtopic.php?f=16&t=75044 - бг обява :popcorn:
viewtopic.php?f=16&t=74533 - друга бг обява, само че за трек. също далеч не лоша рамка със 180мм ход отзад и 1.5 чело.
viewtopic.php?f=16&t=74161 - пак РАМ ФР, само че трябва да го коткаш да разглобява. :D
viewtopic.php?f=16&t=73836 - и последната, също добра оферта, за РАМ ФР. :beer:
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Рейтинг: 2000

Мнениеот Furiqta » Пет Авг 06, 2010 11:25 am

И аз мислех точно за RAM Freeride,но се чудя няма ли да легне много ниско с тази вилка.По спецификации я дават минимум със 180мм отпред...
В такъв случай ако взема такава рамка какъв шок 216мм да търся? Някакви препоръки или предложения?
Аватар
Furiqta

Мнениеот codename47 » Пет Авг 06, 2010 12:48 pm

друга рамка която ще стане е Scott Nitrous, 2005 модела беше с 1.5 чело. Може да я намериш доста евтино вероятно, но има и други доста по-добри преложения :agree:
Ако приемете ограниченията си, ще успеете да ги прескочите и да минете отвъд тях!
Аватар
codename47

Мнениеот imbecile » Пет Авг 06, 2010 2:36 pm

Furiqta написа:Здравейте,
дайте ми съвет каква рамка мога да намеря с чело 1.5" за АМ/Freeride. Идеята е да се кара с вилка със 160мм ход,да не стане прекалено ниска.

Цялата история е,че от недоглеждане/тъпотия от моя страна си поръчах от щатите Rock Shox Lyrik със 1.5" стержен с идеята да го сложа на моя РАМ АМ,но разбира се няма да стане.А ако я върна въпросната вилка ще съм доста пари назад и няма особено смисъл(а и тя не е евтина както знаете). Дайте някакви идеи какво може да направя или евентуално някой не си ли търси нов лирик с 1.5" стержен :bawling: :( :blush:

Търсиш рамка или продаваш вилка? :idea: Ако е първото - какъв е бюджета ти? Ако е второто - объркал си раздела...
In the quiet words of the Virgin Mary.... come again?
Аватар
imbecile

Рейтинг: 1862

Мнениеот Furiqta » Пет Авг 06, 2010 2:44 pm

imbecile написа:Търсиш рамка или продаваш вилка? :idea: Ако е първото - какъв е бюджета ти? Ако е второто - объркал си раздела...

Търся рамка...това за вилката е леко вметната шега,знам къде е раздела за купува/продава :) Бюджета е 450-550лв.
Аватар
Furiqta

Мнениеот hitar_potar » Пет Авг 06, 2010 3:10 pm

1 -бюджета ти е прекалено малък, продай РАМ АМ-а, за да си вдигнеш лимита. 2 - РАМ ФРИРАЙД с 216мм шок става идеален за вилка със 160мм ход, рамката я дават за минимум 180мм вилка ако се ползва със 222мм шок. 3 - скот нитрус е дърта рамка и по мое мнение - много грозна. да не говорим, че струва на старо криво-ляво колкото някой от посочените РАМове ФР.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот Furiqta » Пет Авг 06, 2010 3:13 pm

hitar_potar написа:1 -бюджета ти е прекалено малък, продай РАМ АМ-а, за да си вдигнеш лимита. 2 - РАМ ФРИРАЙД с 216мм шок става идеален за вилка със 160мм ход, рамката я дават за минимум 180мм вилка ако се ползва със 222мм шок. 3 - скот нитрус е дърта рамка и по мое мнение - много грозна. да не говорим, че струва на старо криво-ляво колкото някой от посочените РАМове ФР.

Дам пуснал съм го вече за продажба :) Къде мога да намеря шок 216мм ( в интернет магазините не намирам)...
Аватар
Furiqta

Мнениеот hitar_potar » Пет Авг 06, 2010 6:23 pm

Furiqta написа:
hitar_potar написа:1 -бюджета ти е прекалено малък, продай РАМ АМ-а, за да си вдигнеш лимита. 2 - РАМ ФРИРАЙД с 216мм шок става идеален за вилка със 160мм ход, рамката я дават за минимум 180мм вилка ако се ползва със 222мм шок. 3 - скот нитрус е дърта рамка и по мое мнение - много грозна. да не говорим, че струва на старо криво-ляво колкото някой от посочените РАМове ФР.

Дам пуснал съм го вече за продажба :) Къде мога да намеря шок 216мм ( в интернет магазините не намирам)...

ми - в CRC със сигурност има, в Ибей, в магазините из Софето, ако си шоп, ако си от провинцията може от локалния магазин с поръчка. ма те нали рамкките идат с шокове, поне тези, които аз съм ти цъкнал по-горе. може да успееш да се уговориш с някой да менкате шокове, ако той има 216мм, а ти си се оказал притежател на 222мм. ;)
Аватар
hitar_potar

Мнениеот Furiqta » Пет Авг 06, 2010 8:05 pm

hitar_potar написа:
Furiqta написа:

ми - в CRC със сигурност има, в Ибей, в магазините из Софето, ако си шоп, ако си от провинцията може от локалния магазин с поръчка. ма те нали рамкките идат с шокове, поне тези, които аз съм ти цъкнал по-горе. може да успееш да се уговориш с някой да менкате шокове, ако той има 216мм, а ти си се оказал притежател на 222мм. ;)

Благодаря за съветите :) Единя вариянт е така да направя,другия е да продам всичко и гледам в райд спот има фрейм китове за много добри пари.
Аватар
Furiqta

Назад към All Mountain/Ендуро продукти