Diamondback mission е АМ модела на марката. със 150мм ход отзад и интересно окачване - много я хвалят рамката. само че е със 1 1/8 чело... но ти давам тази рамка за пример, понеже фирмата предлага и малко по-мощна версия на модела - ако не ме лъже паметта, казва се Scapegoat - потърси в пинкбайк, мисля дори някакво ревю имаше преди време. отново е със 150мм ход на задницата, но челото е 1.5, и използвания шок за отзад не е Фокс Флоут серията, а DHX Air. зимата имаше една рамка, която се продаваше за 400 долара с шока - все още ме е яд, че нямах възможност да си поговоря с човека за евентуална пратка до мен.

ако се сетя още някоя рамчица, ще пиша.

ЕДИТ: всъщност да, не съм се излъгал - наистина се казва Scapegoat. това е оферта за цял байк:
http://www.pinkbike.com/buysell/684201/нямам си никаква идея дали човека би разпилял байка, за да продаде само рамката, нито пък каква цена би й искал, но не боли да се пита. може и да се навие, понеже като се замисля, тази обява стои вече поне 2-3 месеца и никой все още не е купил байка. пак да кажа - рамката е много хвалена и си заслужава покупката на такова чудо.

ЕДИТ 2: като се замисля, санта круз номад също е с чело 1.5.... май че. също много хвалена рамка, водят я малко по-хардкор рамка, от типа АМ рамки, които повече клонят към фрирайд, отколкото към крос-кънтрито. само че пък е по-скъпичка.
ЕДИТ3: божичко, забравих българската връзка - РАМ ФРИРАЙД. рамката е страхотна, с 1.5 чело е, с 222мм шок прави около 180-190мм ход на задницата, но с 216мм шок хода се намаля до около 165мм и геометрията става идеална за еднокоронна вилка със 160мм, каквато си си взел. видях такова байкче на боровец, карахме с момчето по едно от трасетата и байка изглеждаше просто идеален. съжалявам само задето не го помолих да го пробвам. като се замисля, това е рамката за теб - окачването работи прекрасно, има няколко оферти в нашия форум на прекрасни цени, които дори биха могли да държат мъничко коментар.
viewtopic.php?f=16&t=75044 - бг обява
viewtopic.php?f=16&t=74533 - друга бг обява, само че за трек. също далеч не лоша рамка със 180мм ход отзад и 1.5 чело.
viewtopic.php?f=16&t=74161 - пак РАМ ФР, само че трябва да го коткаш да разглобява.
viewtopic.php?f=16&t=73836 - и последната, също добра оферта, за РАМ ФР.

Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.