Драги ми Зафиров,
понеже не харесвам "развалените телефони", а и за да ти спестя малко пари и нерви, си позволявам да пиша пак.
Дадох ти горните примери за рамки, защото в твое лице припознах себе си отпреди година.
Явно имаш бюджет (мин. 800 лв. за рамка, вилка Домейн...), с който да сглобиш прилично колело.
Сигурно вече си разбрал, че апетитът идва с яденето и мога да ти гарантирам, че само след година вече ще фигурираш в обявите "продавам RAM AM".
Естествения процес е да минеш през RAM-a (добър велосипед, с който ще имаш много хубави карания), а по бързия и лесен е директно да яхнеш ГОЛЕМИЯ и да спреш да мислиш повече за байк - ще ти остане само да го караш!
Избери си единия от двата сценария и си гледай кефа! И двата са добри за теб, защото явно имаш възможността да ги осъществиш.
За намаленията трябва да дебнеш офертите в Чейн-а и подобни сайтове, но те вече са факт! И все по-голям ще стават...
А примерите за тези рамки (респ. геометрия) ти дадох, защото имам тестов опит с CUBE-a, а Genius-a го карам от два месеца и смятам, че е невероятен байк - и нагоре и надолу!
Шоковете са различни, но крайният ефект е уникално добър, като при Скот-а заключването ти прави колелото пълен твърдак!
Липсват клатене, подскачане, въртиш нагоре с лекота, надолу
не си мислиш "ех, сега ако бях с еди к'во си...".
Има поне още дузина марки, които предлагат близко или подобно качество! И всички ще влязат в намаления!
Не знам на колко години си, но не се връзвай на модела "глей къв трепач ми купиха нашите - гази и мачка, цели 20 кг...".
МТБ-идеята е (доколкото поне аз я разбирам) е да можеш сам да се качиш (въртейки) до мястото, от което искаш да се спуснеш.
Sora ме е разбрала правилно (

), защото е голяма и вече знае...
Успехи в избора и дано не съм те объркал повече...