Рамка за AM до 800 лв.

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването до 130-170 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Рамка за AM до 800 лв.

Мнениеот zafirovp » Нед Сеп 12, 2010 6:23 pm

Здравейте,
време ми е за нова рамка. Идеята е да сглобя нещо меко и леко. Ще се кара на Тора, а после вероятно Домейн. Спусканията ще преобладават, затова е добре да е нещо по DH насочено. Главната причина поради, която ми трябва такава рамка е, че на 90 % от местата където карам трябва да отида на собствен ход.

Мерси :beer:
Търся Marzocchi Roco на части.
Аватар
zafirovp

Рейтинг: 1297

Re: Рамка за AM до 800 лв.

Мнениеот prokalnatiq » Нед Сеп 12, 2010 8:52 pm

http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=20286 Ако рамката ти става като големина бързо се вкючвай в следващата поръчка ! :beer:
Аватар
prokalnatiq

Рейтинг: 1353

Мнениеот Tonkata1 » Нед Сеп 12, 2010 8:58 pm

Човека може да няма още 150 лв за тази рамка...
Аз му предлагам Ram AM(не че има къде да се сравнява с тази в чейна де ,ама ...)Аз съм я карал основно надолу(новият модел).Приятно беше,когато отивах до някъде на самоход ... Също така може да и сложи и Тора и Домейн (ако е U-turn) .Ram Freeride също може да се направи на АМ колело,но за там се иска доста бюджет :) :beer:
Tonkata1

Рейтинг: 1133

Мнениеот prokalnatiq » Нед Сеп 12, 2010 9:34 pm

Да 150 лева не са малка разлика но ще са му в полза, рамка за над 2 хиляди може да я вземе за 950 лева, което ще му спести доста "неприятности" с напримерно Рам ам. Човека търси като цяло лека рамка за да може да върти, следователно да е що годе удобна за въртене, рам фреерайд според мен не е такава. А относно теглото на тази рамка която предложих не го знам но според мен ще е горе доло колкото АМа. Има и друг вариан рамка 2ра ръка-запазена, но трябва да имаш доста търпение. :beer:
Аватар
prokalnatiq

Рейтинг: 1353

Мнениеот kvelikov » Нед Сеп 12, 2010 9:59 pm

Сега започват ГОЛЕМИТЕ намаления!
Дали ще е от "Чейн"-а или от друго място, ако знаеш какво търсиш, можеш да се обзаведеш доста тънко с нещо наистина добро.
Разгледай добре офертите и смело скачай в джаза... :D

Четейки за какво ще я ползваш, бих те насочил към подобна геометрия (не гледай цените... :crap: ) - невероятен кеф и нагоре и надолу, с тегло под 13 кг!
http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=44302
http://bicycleparts-22.com/1785/scott-g ... 0-bike-09/
:beer:
Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение
Аватар
kvelikov

Рейтинг: 1995

Мнениеот ICEonFIRE » Пон Сеп 13, 2010 2:53 pm

kvelikov написа:Сега започват ГОЛЕМИТЕ намаления!
Дали ще е от "Чейн"-а или от друго място, ако знаеш какво търсиш, можеш да се обзаведеш доста тънко с нещо наистина добро.
Разгледай добре офертите и смело скачай в джаза... :D

Четейки за какво ще я ползваш, бих те насочил към подобна геометрия (не гледай цените... :crap: ) - невероятен кеф и нагоре и надолу, с тегло под 13 кг!
http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=44302
http://bicycleparts-22.com/1785/scott-g ... 0-bike-09/

Ти добре ли си? Човека търси рамка до 800лв., а ти му предлагаш колела за 6000 :crazy:
По темата- може и да не е най-оптималния вариант, но в твоя случай за друго освен АМ-а не се сещам. Може също,както по-горе ти казаха да пробваш с freeride-а и подходящата окомплектовка, обаче ще ти излезе доста по-солено. :agree:
Последна промяна ICEonFIRE на Пон Сеп 13, 2010 2:59 pm, променена общо 1 път
"If you are going through hell, keep going"-Winston Churchill
"Dancing: the vertical expression of a horizontal desire"-George Bernard Shaw
"Having sex is like playing bridge. If you don't have a good partner, you'd better have a good hand"-Woody Allen
Аватар
ICEonFIRE

Рейтинг: 1111

Мнениеот _SoRa_ » Пон Сеп 13, 2010 2:57 pm

Човека е написал "Четейки за какво ще я ползваш, бих те насочил към подобна геометрия (не гледай цените... :crap: )" - :deal: Надявам се това да е имал впредвид.
_SoRa_

Рейтинг: 1998

Мнениеот ICEonFIRE » Пон Сеп 13, 2010 3:03 pm

_SoRa_ написа:Човека е написал "Четейки за какво ще я ползваш, бих те насочил към подобна геометрия (не гледай цените... :crap: )" - :deal: Надявам се това да е имал впредвид.

@SoRA- При цялото ми уважение към теб, ама такова чудо като "подобна геометрия" нема! Всяка рамка има свойте индивидуалности. Няма как една рамка която е 2-3 пъти по-скъпа от друга да е "подобна" дори касаейки се за геометрия. Искам да кажа че, дори геометриите да са "подобни" разликата може да е от земята до небето и с това нищо не помагате на човека, който очевидно не е запознат с този пазар :idea:
"If you are going through hell, keep going"-Winston Churchill
"Dancing: the vertical expression of a horizontal desire"-George Bernard Shaw
"Having sex is like playing bridge. If you don't have a good partner, you'd better have a good hand"-Woody Allen
Аватар
ICEonFIRE

Рейтинг: 1111

Мнениеот zafirovp » Пон Сеп 13, 2010 3:27 pm

Първо искам да благодаря за изчерпателните и коректни отговори.

След няколко дни ще взема един АМ на тестдрайв, пък полсе ще видя. Иначе рамката за 950лв е звяр, даже и 1200 да беше, ако трябва колата си ще продам. Проблемът е, че незнам дали ще ми е удобна, а за мен това е страшно важно. А тези големи намаления от къде знаете, кога точно започват?

Аватар
zafirovp

Мнениеот Sartor » Пон Сеп 13, 2010 3:36 pm

zafirovp написа:А тези големи намаления от къде знаете, кога точно започват?

Края на активния сезон е - обикновено по това време искат да се отърват от старите "колекции", за да не плащат складови разходи.
Друг такъв период в годината е началото на активния сезон - март-април, когата искат да продадат непордадените стари рамки/чаркове, защото да имат място за новите.

Горе-долу това е логиката на логистиката в най-елементарен вариант.
Успех в избора на RAM-ката и не забравяй да се похвалиш в "Радост за окото". :magnify:
Аватар
Sartor

Мнениеот zafirovp » Пон Сеп 13, 2010 3:59 pm

Да задължително ще дам feedback, само където има още няколко седмици до рожденият ми ден и по някакъв начин трябва да убедя майка ми, да не ми взима Iphone 4, а просто нещо за колелото. :praying:
Аватар
zafirovp

Мнениеот kvelikov » Пон Сеп 13, 2010 7:29 pm

Драги ми Зафиров,

понеже не харесвам "развалените телефони", а и за да ти спестя малко пари и нерви, си позволявам да пиша пак. :D
Дадох ти горните примери за рамки, защото в твое лице припознах себе си отпреди година.
Явно имаш бюджет (мин. 800 лв. за рамка, вилка Домейн...), с който да сглобиш прилично колело.
Сигурно вече си разбрал, че апетитът идва с яденето и мога да ти гарантирам, че само след година вече ще фигурираш в обявите "продавам RAM AM".
Естествения процес е да минеш през RAM-a (добър велосипед, с който ще имаш много хубави карания), а по бързия и лесен е директно да яхнеш ГОЛЕМИЯ и да спреш да мислиш повече за байк - ще ти остане само да го караш!
Избери си единия от двата сценария и си гледай кефа! И двата са добри за теб, защото явно имаш възможността да ги осъществиш.

За намаленията трябва да дебнеш офертите в Чейн-а и подобни сайтове, но те вече са факт! И все по-голям ще стават... :eyebrow:

А примерите за тези рамки (респ. геометрия) ти дадох, защото имам тестов опит с CUBE-a, а Genius-a го карам от два месеца и смятам, че е невероятен байк - и нагоре и надолу!
Шоковете са различни, но крайният ефект е уникално добър, като при Скот-а заключването ти прави колелото пълен твърдак!
Липсват клатене, подскачане, въртиш нагоре с лекота, надолу не си мислиш "ех, сега ако бях с еди к'во си...".
Има поне още дузина марки, които предлагат близко или подобно качество! И всички ще влязат в намаления!
Не знам на колко години си, но не се връзвай на модела "глей къв трепач ми купиха нашите - гази и мачка, цели 20 кг...".

МТБ-идеята е (доколкото поне аз я разбирам) е да можеш сам да се качиш (въртейки) до мястото, от което искаш да се спуснеш.

Sora ме е разбрала правилно ( :agree: ), защото е голяма и вече знае... :D :beer:

Успехи в избора и дано не съм те объркал повече... :agree:
Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение
Аватар
kvelikov

Назад към All Mountain/Ендуро продукти