Леко запитване относно подходящата спирачка

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването до 130-170 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Леко запитване относно подходящата спирачка

Мнениеот sk8rboy1 » Чет Фев 10, 2011 10:22 pm

Според вас заслужава ли си да си давам парите за някои модел от тези http://velos-bg.com/index.php?cPath=36_150 :eek3:
или да се доверя на четеното до тук във форума и да се сдобия с чисто нова Juicy 5 или Juicy 7 ? :dontknow:

:offtopic: :offtopic:
Дано ти се счупи climber-a докато караш DH или ФР лайно :finger:
Аватар
sk8rboy1

Рейтинг: 1140

Re: Леко запитване относно подходящата спирачка

Мнениеот crossenduro2 » Чет Фев 10, 2011 10:53 pm

sk8rboy1 написа:Според вас заслужава ли си да си давам парите за някои модел от тези http://velos-bg.com/index.php?cPath=36_150 :eek3:
или да се доверя на четеното до тук във форума и да се сдобия с чисто нова Juicy 5 или Juicy 7 ? :dontknow:

:offtopic: :offtopic:

Дискутирано е много за тези спирачки. Но аз мога да ти дам информация за Avid Juicy 7 - цата, защото карам 2 такива. Моите спирачки са обoрудвани със 203/185 мм ротори, но ако ще караш ХС или АМ не ти трябва 203 мм отпред. Като карал Avid bb5 185 мм, Avid BB7 185 мм, Avid Elixir 203 мм и Juicy 7 - ците сега, мога да кажа, че Elixira се справи като спирачна сила по - добре от Juicy- то, но единственото нещо, което не ми хареса е, че лостчето няма голям ход (но това зависи от човека). Сега Elixira почна да тече малко и гълта въздух по - често. Тези Juicy 7, които аз имам не са обезвъздушавани никога ( около 2 години). Само им е сменян DOT-a за профилактика. Аз съм 80 килограма и ме спират перфектно! За мен "сокчетата" са по-добър избор от Quad-а. :beer:
Изображение
crossenduro2

Рейтинг: 1225

Мнениеот sk8rboy1 » Чет Фев 10, 2011 10:58 pm

И аз така мисля да направя :D :beer: предно "сокче" 7 - 185мм за ХС и АМ
Дано ти се счупи climber-a докато караш DH или ФР лайно :finger:
Аватар
sk8rboy1

Рейтинг: 1140

Мнениеот hitar_potar » Пет Фев 11, 2011 7:45 am

crossenduro2 написа: Тези Juicy 7, които аз имам не са обезвъздушавани никога ( около 2 години). Само им е сменян DOT-a за профилактика. Аз съм 80 килограма и ме спират перфектно! За мен "сокчетата" са по-добър избор от Quad-а. :beer:

:rofl: Когато се сменя ДОТ-а, нормално е да се обезвъздушат спирачките. В случая спирачките ти са претърпяли обезвъздушаване. :P
Иначе да, подкрепям - Авид са по-добри цялостно от Куад! :agree:
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Рейтинг: 2000

Мнениеот crossenduro2 » Пет Фев 11, 2011 10:40 pm

hitar_potar написа:
crossenduro2 написа: Тези Juicy 7, които аз имам не са обезвъздушавани никога ( около 2 години). Само им е сменян DOT-a за профилактика. Аз съм 80 килограма и ме спират перфектно! За мен "сокчетата" са по-добър избор от Quad-а. :beer:

:rofl: Когато се сменя ДОТ-а, нормално е да се обезвъздушат спирачките. В случая спирачките ти са претърпяли обезвъздушаване. :P
Иначе да, подкрепям - Авид са по-добри цялостно от Куад! :agree:

Исках да кажа, че спирачките на са сервизирани заради въздух, а просто защото се бяха замърсили ! :beer:
Изображение
crossenduro2

Рейтинг: 1225

Назад към All Mountain/Ендуро продукти