Избор на колело.

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването до 130-170 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Избор на колело.

Мнениеот flux » Вто Мар 22, 2011 5:36 pm

Здравейте.
Искам да ми помогнете в избора ми на колело.
Карам доста голяма част от времето в града- не си подбирам пътя, бордюри, стълби, където ми е кеф.
Качвам се и на Витоша и по други пресечени маршрути.
Като цяло определям стила си като доста агресивно XC и по- скоро AM.
Имам бюджет от 1000 лв. за ново колело(за тези пари твърдак).
Спрял съм се на Scott Voltage YZ. Моделите от 2010-2011 в ценови диапазон от 700 до 1000 лв.Не мога да преценя още кое да взема дали по- евтиното и да му сложа спирачки- надеждни или това за 990 лв. с хидравликата Tektro, примерно. Идеята ми е след време като посъбера левове да си ъпгрейтна вилката с някое дуро или нещо по- прилично със 140мм ход. А как стоят въпроса със скоростите и какви прилични мога да взема, ако избера по - ниския клас? Идеята е да взема нещо, над което да надграждам с времето...

Понеже тежа 90кг и съм висок 186 ми трябва стабилно колело(е може би ще е за сметка на килограмите му- ама няма идеално щастие).

Посъветвайте ме какво да направя или ми препоръчайте друг от посочените велосипеди.
Почна да ми се върти в главата и някво секънд хенд- с добри компоненти, може би и мекица, ама... Дезорентирам се- ПОМАГАЙТЕ!

Благодаря,
Поздрави
flux

Рейтинг: 1198

Re: Избор на колело.

Мнениеот vvbiker » Вто Мар 22, 2011 7:26 pm

Аз си купих ето това ЦЪК - преди има няма 4 седмици. За тази рамка има много положителни отзиви.. :agree:, доста е здрава и удобна. Теглото на цялото колело е 13,5 кг. И аз тепърва ще започвам да го надграждам.. Като за начало ще вземам главина+дискова, но още в магазина (предполагам си от София) може да ги накараш да ти сменят някой неща, които си прецениш. Колегата иВаН беше си взел YZ 2 2009 и като му смени всичко леле мале :evil:. Попитай го за повече инфо. И си писал, че искаш да слагаш по-нататък нещо 140мм. Той му сложи FOX Van R мисля :dontknow:. Също така може да дадеш малко повечко пари и да вземеш мънинко по-добро - ЦЪК. Ти си прецени най-добре :) Поздрави :beer:
Аватар
vvbiker

Рейтинг: 1180

Re: Избор на колело.

Мнениеот flux » Сря Мар 23, 2011 9:47 pm

Решил съм, че искам хидравлика с поне 180 дискове- тежа си.
Предна касета с 20-ка ОС. И то какво излиза, че дори да взема YZ15-ката, ще трябва да сменя повечето от компонентите.
flux

Рейтинг: 1198

Назад към All Mountain/Ендуро продукти