заден аморт. 190 мм, ход на задницата 160 мм

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването до 130-170 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

заден аморт. 190 мм, ход на задницата 160 мм

Мнениеот konopr » Пон Апр 11, 2011 5:10 pm

можете ли да ми препоръчате нещо с този размер? за сега съм се спрял на fox van, но за каране на дълги дистанции май няма да ми е много удобно това решение. Бюджета ми е мах 500 лв. Иначе рамката е около 3 кг и е АМ/фриирайд, но мисля хем да я джаскам стабилно надолу по баирите, хем на по дълги дистанции да я карам по всякакъв терен. :)
Аватар
konopr

Рейтинг: 1475

Re: заден аморт. 190 мм, ход на задницата 160 мм

Мнениеот outfaced » Пон Апр 11, 2011 6:37 pm

итч не става ясно ... шок ли търсиш или рамка или шок с рамка :D :dontknow:
Аватар
outfaced

Рейтинг: 2000

Re: заден аморт. 190 мм, ход на задницата 160 мм

Мнениеот konopr » Пон Апр 11, 2011 11:44 pm

outfaced написа:итч не става ясно ... шок ли търсиш или рамка или шок с рамка :D :dontknow:

рамката си я купих и сега се чудя какъв шок да й слагам, тва за рамката го разправям, за да се добие представа, какво искам да правя със сглобката. За сега основно се чудя между fox van и някакъв въздушен fox със заключване. От една страна знам, че fox vanilla ще бачка много добре при спускания, но пък не може да се заключва. И сега се чудя доколко може да се втвърди пружината на ванилата и доколко добре бачка въадушния при стабилни пускания. Ако работи въздушния добре при пускания може да си взема него, но съм чувал, че ванилата работи по-добре като цяло и ако е достатъчно твърда, като се втвърди пружината на мах, бих си взел ванилата.

А по отношение на другите марки съм невежа, ако онякой ме светне за някои други хубави марки за шокове. Аз съдя за шоковете по впечатленията си от вилките - примерно съм чувалм, че при вилките fox дава най-добро съотношение тежест на вилката/работа/здравина, но не знам дали това важи в света на шоковете, не виждам причина да не важи. Ама до сега съм карал твърдак и не разбирам от шокове :banghead:
Аватар
konopr

Рейтинг: 1475

Назад към All Mountain/Ендуро продукти