Giant Trance комплектовка

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването до 130-170 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Giant Trance комплектовка

Мнениеот Stafref » Съб Апр 16, 2011 9:51 pm

Здравейте,

събирането на нов "кон" е подхванато и първото,което си осигурих е рамка Giant Trance 01 > eто този модел
http://www.giant-bicycles.com/en-US/bikes/mountain/6/24199/

Аз си карам АМ,a фабрично пускат рамката със 100-120мм. вилки. Интересно ми е ако сглобя колелото със 130-140мм. вилка дали ще се държи нормално. В сайта има геометрия,аз не съм много наясно,някой ако може да сподели мнение ще е добре.

Рамката ми ще дойде с X-fusion RL шок(110мм ход), 18 инча е. Старото колело беше HT2 17" и ми беше екстра като размер,тази разлика от 1" дали ще я усетя негативно и как мога да я компенсирам?
The man who walks with the crowd is likely to find himself no further than the crowd.
The man who walks alone will reach places that nobody had seen.
Аватар
Stafref

Рейтинг: 1370

Re: Giant Trance комплектовка

Мнениеот outfaced » Вто Апр 19, 2011 1:06 pm

Stafref написа:Аз си карам АМ,a фабрично пускат рамката със 100-120мм. вилки. Интересно ми е ако сглобя колелото със 130-140мм. вилка дали ще се държи нормално. В сайта има геометрия,аз не съм много наясно,някой ако може да сподели мнение ще е добре.

Приятно начинание. 110мм е малко малко за АМ, но колкото-толкова.
Геометрията на сайта е дадена с 100мм вилка. Слагането на 140мм при всички положения доста ще я промени. От АМ гледна точка хубаво - челния ъгъл ще падне с почти 2 градуса към 68,5-69. Лошо - ще се вдигне с почти 2см средното. При 100мм изглежда по чертежа да е на 0 с осевата линия. Т.е. ще отиде към 450-455мм с 2,35 гуми, което принципно е ОК за АМ, но по-скоро за 150мм ход. Или инак казано, средното се вдига малко над нужното. Доколко това ще те дразни или пречи само ти можеш да кажеш. Промяната на геометрията изменя и ефективността на педалирането, която е сметната за ъглите и силите при 100мм вилка. Колко се изменя и дали е осезаемо ... трябва да се смята или да се усети. Нищо не пречи и да сложиш вилка с променлив ход, за да се възползваш от по скоро ХС геометрията на байка нагоре и да имаш АМ усещане надолу.

Инчовете на седалковата тръба са една от мерките, които имат най малко значение за това, дали рамката ще ти е удобна и колко ще се различава от предишната ти. Особено пък ако сравняваш с твърдак - нищо общо няма :) Гледай по скоро TT (и reach и stack, но тях ги няма в случая). Въпросните мерки също се променят като сложиш по дълга вилка. Трябва да се има и предвид че с промяна на лапа+кормило+положение на седалка също можеш да промениш доста усещането за размера и позицията си върху байка.
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Рейтинг: 2000

Re: Giant Trance комплектовка

Мнениеот Stafref » Сря Апр 27, 2011 3:47 pm

Мхмм,ми засега търся нещо 100-140мм...пък да видим какво ще стане.
The man who walks with the crowd is likely to find himself no further than the crowd.
The man who walks alone will reach places that nobody had seen.
Аватар
Stafref

Рейтинг: 1370

Назад към All Mountain/Ендуро продукти