Планински велосипед до 2000лв.

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди, предназначени за тези по-специфични видове каране, които се практикуват предимно в градска среда, както и за компоненти и екипировка за тях. Може да се обсъждат и теми, свързани с BMX.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Планински велосипед до 2000лв.

Мнениеот Pandov » Пон Сеп 12, 2022 12:45 pm

Drunken MadLoud написа:Може да погледнеш и тези два модела. Единия надвишава малко бюджета ти, но е с малко по-добър монтаж и вероятно малко по-лек. Налични са и в L размер. Плюса за мен, е че не са с 2х скоростна система, а и не си ограничен до избор на 27.2мм телескопично колче ако се решиш на такова след време. :beer:

https://www.canyon.com/en-bg/mountain-b ... dContainer

Допадат ми ама те май ги няма в България. А това че не са с 2х скорости, някой ми беше писал ,че по добрия вариант за из града е да е с два или три венеца отпред ,а не с един
Pandov

Рейтинг: 1220

Мнениеот ssh22 » Пон Сеп 12, 2022 1:30 pm

Pandov написа:
Drunken MadLoud написа:Може да погледнеш и тези два модела. Единия надвишава малко бюджета ти, но е с малко по-добър монтаж и вероятно малко по-лек. Налични са и в L размер. Плюса за мен, е че не са с 2х скоростна система, а и не си ограничен до избор на 27.2мм телескопично колче ако се решиш на такова след време. :beer:

Допадат ми ама те май ги няма в България. А това че не са с 2х скорости, някой ми беше писал ,че по добрия вариант за из града е да е с два или три венеца отпред ,а не с един

Каньоните, които е предложил колегата са супер. Това, че ги няма в БГ не би трябвало да ти е проблем. Има доставка до БГ и е около 40 евро (по спомен). Ако мислиш да караш крос кънтри, както си писал в първия пост, то x1 12 скоростния драйвтрейн на Шимано е прекрасен избор (последна генерация Dеore).
ssh22

Рейтинг: 1180

Мнениеот stealth » Пон Сеп 12, 2022 1:56 pm

Pandov написа:... А това че не са с 2х скорости, някой ми беше писал ,че по добрия вариант за из града е да е с два или три венеца отпред ,а не с един

Аз май бях писал, че 2х също ще ти върши прекрасна работа (доколкото е и по-евтин вариант). Но 1х12 няма кусури, каньоните са идеални предложения.
stealth

Рейтинг: 1360

Мнениеот Pandov » Вто Сеп 13, 2022 3:27 pm

Много ви благодаря за мненията . Бяхте ми много полезни . Ще решавам нещо между канионите или тригер 5 или 7. Благодаря още веднъж. :beer:
Pandov

Мнениеот Drunken MadLoud » Вто Сеп 13, 2022 7:25 pm

Здравей. Моето лично мнение, е че дори и да избереш по-евтиния Canyon...който от днес явно е и намален от 849 на 749 евра, пак е по-добър вариант като компоненти и рамка спрямо Drag-овете които си посочил. Успех с избора. :beer:

...а може и типично по нашенски да ги подпиташ Canyon-ците, дали не плануват и на по-скъпия Canyon да му, пускат намаление... видиш ли изкяриш и ти дадат отстъпка и на него. :D
Аватар
Drunken MadLoud

Рейтинг: 1812

Мнениеот Pandov » Вто Сеп 13, 2022 9:19 pm

Значи се очертава ,че canyon-a е на първо място относно цена качество.
Поне от до тук споменатите велосипеди , за тия пари canyon е с най-добро оборудване .
И още нещо с тия скорости 1х12 нали няма да въртя като луд, а да се движа с 20км в час когато трябва примерно да се позабързам по асфалт.
Също в сайта на canyon като си въведа ръст 183 и дължина на крака 85 ,ми излиза ,рамка размер М. Ама това май е на границата с L и не е ли п-добре да избера L.
ПС. Лошото е ,че неможе да избираш цвят , а това синьо на по-евтиния canyon не ме допада хич. И ако се спра на тази марка ще е grand canyon 6
Pandov

Мнениеот Drunken MadLoud » Вто Сеп 13, 2022 10:46 pm

Признавам, че не помня дословно геометрията на рамката, но се съмнявам XC рамка да ти бъде преоръчана като "М" размер предвид данните ти. Не казвам, че ти си в грешка...но и със сигурност си за "L" рамка. Аз съм със същите данни като теб и винаги съм...а и карам "L". Бих се усъмнил ако имаха някаква невероятно "модерна" ХС геометрия...но в случая, не ми се вижда да е така. Аз мисля, че си за "L" рамка. :beer:

...ако си склонен да дадеш и имаш финансите за Grand Canyon 6, те съетвам да ги жертваш. Надграждането на компоненти които не ти допадат, впоследствие излиза по-скъпо. И не, няма да караш с 20км. с 1х12...особено ако действително последното ти колело е било от преди 25 години.
Аватар
Drunken MadLoud

Рейтинг: 1812

Мнениеот Pandov » Пон Сеп 26, 2022 12:23 am

Здравейте отново. В крайна сметка взех Trigger 5.0. Прецених ,че като за първо колело , както и за терена по който ще се кара ,ще ми е достатъчно , като оборудване , рамка и т.н . ( Мислех да взема canyon 6 ,но ходих еи така от няма и кво да правя в един драг магазин . Бяхме двамата със сина ми , той е на 6 години. Там го имаше този тригер 5 разгледах го ,качих му се и си го оставих , а малкия ме погледна с насълзени очи и ми вика - няма ли да го вземем ,аз много исках да караме заедно колела ,а сега пак няма да имаш колело. Това ми беше достатъчно и го купих. Може би ако ми хареса и мина на по-високо ниво в този спорт , тогава ще сменя колелото и ще взема нещо по-качествено , за сега ще се задоволя с Trigger 5 . Харесва ми колелото очаквах да друса повече по разбитите пътища ,но явно по големите гуми са от значение . Единственото нещо ,което искам да променя е кормилото . Ще ми се да не съм толкова легнал върху него .Искам да е малко повдигнато , незнам дали е правилно ,но така го чувствам . Добра идея ли е да сменя кормилото и какво ще подхожда на това колело . Дали кормилото или може би нова лапа с по голям ъгъл.
ПС. Знам ,че за всички вас ,които се занимавате професионално , спускате и катерите пътеки е смешно,грозно и безсмислено ,даже опасно и глупаво такъв тип колело да има степенка , но мен това нещо адски ме дразни . Примерно спирам някъде и трябва да хвърля колелото на земята или да се оглеждам на какво да го подпра , пък да гледам като го подпирам да не го испожуля или пък да не ударя на нещото на което го подпирам някой дерайльор и т.н . Ще гледам да свикна с това . Важното е да сме живи и здрави :beer:
Pandov

Мнениеот _SoRa_ » Пон Сеп 26, 2022 8:17 am

Честито за колелото :beer:
За да не се чувствате като легнал върху кормилото може да го смените с такова с по-високо издигане. Поне при мен се получи и съм изключително доволна.
За подпирането не е необходимо степенка. Ако ми се наложи ползвам педала или отпускам колелото на ръкохватката или го слагам легнало на земята, зависи къде се намирам.
_SoRa_

Рейтинг: 1980

Мнениеот K99k » Пон Сеп 26, 2022 9:56 am

Pandov написа:ПС. Знам ,че за всички вас ,които се занимавате професионално , спускате и катерите пътеки е смешно,грозно и безсмислено ,даже опасно и глупаво такъв тип колело да има степенка , но мен това нещо адски ме дразни . Примерно спирам някъде и трябва да хвърля колелото на земята или да се оглеждам на какво да го подпра , пък да гледам като го подпирам да не го испожуля или пък да не ударя на нещото на което го подпирам някой дерайльор и т.н . Ще гледам да свикна с това . Важното е да сме живи и здрави :beer:

Степенката е хубаво нещо и не е за всеки велосипед. Кормило ти трябва нещо такова с издигане , но не намерих 31.8мм с издигане 75мм.
https://dragzone.bg/komponenti/kormila/ ... -hr-35-mtb
K99k

Мнениеот reddevil » Пон Сеп 26, 2022 3:20 pm

Как 75мм издигане, това да не BMX? Ще стане като на свинче звънче. :D
reddevil

Рейтинг: 1240

Мнениеот Pandov » Пон Сеп 26, 2022 4:44 pm

Нещо към 30мм мисля ,че ще е достатъчно ,но какво е значението дали ще сменя кормилото с по голямо издигане или лапата с друга ,която е с по голям ъгъл .
Pandov

Мнениеот K99k » Пон Сеп 26, 2022 5:37 pm

reddevil написа:Как 75мм издигане, това да не BMX? Ще стане като на свинче звънче. :D

Прилича ли на стандартно бмх кормило?
https://bigearlbikes.com/%D0%BA%D0%BE%D ... 0%B0%D1%82

височина 75мм , издигане 55мм
цялостно е 75мм това имах предвид.
Прикачени файлове
Picture9-750x750.jpg
Picture9-750x750.jpg (36.19 KiB) Прегледано 770 пъти
K99k

Мнениеот Pandov » Пон Сеп 26, 2022 6:49 pm

K99k написа:
reddevil написа:Как 75мм издигане, това да не BMX? Ще стане като на свинче звънче. :D

Прилича ли на стандартно бмх кормило?
https://bigearlbikes.com/%D0%BA%D0%BE%D ... 0%B0%D1%82

височина 75мм , издигане 55мм
цялостно е 75мм това имах предвид.

Това на снимката май ми идва доста високо , нещо на половината на това. Пък знам ли . Ще има проба грешка.
Pandov

Мнениеот Pandov » Пон Сеп 26, 2022 8:29 pm

Тук и а три различни възможности
https://industrial-bg.com/produkt/handl ... %BD%D0%B5/
Може би да взема това с най голямото издигане.
Pandov

Мнениеот _SoRa_ » Вто Сеп 27, 2022 9:58 am

При избора на кормило гледай и захвата. На един от линковете е дадено кормило със захват 25.4
На drag trigger е:
КОРМИЛО: COX BAAR SL, Backsweep 9°, Upsweep 4°, Rise 12mm , 31.8mm, 720mm
_SoRa_

Рейтинг: 1980

Мнениеот reddevil » Вто Сеп 27, 2022 2:14 pm

Pandov написа:Тук и а три различни възможности
https://industrial-bg.com/produkt/handl ... %BD%D0%B5/
Може би да взема това с най голямото издигане.

В Англия е по-евтино, даже и с доставката.
https://www.chainreactioncycles.com/nuk ... prod194579
reddevil

Рейтинг: 1240

Предишна

Назад към Продукти за Trials, Street, Urban, Dirt Jump, 4X