the_rookie написа:Помисли за 2х11 с 40-26 курбел от новата серия CUES U4000 и 11-40 касета!
Относно BB:
Днес разглобих няколко средни....
Първо благодарим за информацията и отделеното време
Относно CUES U4000 да ти кажа хич не изглежда лош вариант, напротив но вече съм се захванал (някои от частите вече са при мен). От няколко години ме човърка идеята да пробвам 44/32/22 и 12/36 все си мисля че би ми паснало повече от това което е в момента 48/36/26 и 11/34, все пак по-лошото е че не колелото остаря с 10-тина г. ами че аз също съм ги натрупал заедно с него

. Така че на този етап ще си освежа колелото с нови части за 44/32/22 и 12/36 и продължавам да си карам и живот и здраве следващият път ... в която посока задуха вятъра, по-важното е да има следващ път.
Относно BB: Така или иначе минавам на него (дано не е за кратко - да преценим че старото е по-добро) та наистина ми стана любопитно като издръжливост и надеждност демек колко са дуракоустойчиви къде са в йерархията, та с помощта чичо Гугъл попаднах на мнения на братя по колело с в пъти повече изминати км. от мен и опит с всички централни че тяхната класация е в дъното на таблицата.
В крайна сметка всичко се чупи в зависимост това как се използва стига да е в разумните граници.
Поразрових се и не останах изненадан даже от твоето изказване за
Материала на лагерите (от мек към твърд) въпреки че това в машиностроенето

но във времена в които счетоводителите иззеха функциите на инженерите е така - факт. За това че лагерите са обърнати с капсулованата част на вътре и що пък е само от едната страна, кво да кажем.... пак са замесени счетоводителите.
Ще те помоля

ако не си ги затворил или пък случайно си записал точните размери или фабричните номера на лагерите за BB-MT501 и BB-MT800 да ги кажеш. Попаднах на това
https://www.youtube.com/watch?v=U43zZPFx9CgЧе от там останах с убеждението че за BB-MT800 лагера на SKF, FAG е 61805 пример
https://satelit-nikis.bg/product/15600/ ... r-fag.html Та смятай какви лагери са сложени вътре за нещо което
в магазина е под 40лв, ..... (от мек към твърд) да ги е*а тия счетоводители. Така че предполагам една подмяна с
истински лагери SKF, FAG и т.н. би решило в пъти проблема.
Ако имаш данните ще издирим правилните лагери, не че рано или късно и сам няма да ги видя де

.