Помощ,мнения и съвети,моля :)

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди, предназначени за тези по-специфични видове каране, които се практикуват предимно в градска среда, както и за компоненти и екипировка за тях. Може да се обсъждат и теми, свързани с BMX.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Помощ,мнения и съвети,моля :)

Мнениеот Castiel » Сря Юни 03, 2009 7:42 pm

Здравейте! От скоро съм запален по Trials, Street и Urban . На 16 съм и не разполагам с неограничени средства , но ми се иска да се науча да практикувам този невероятен спорт поне на любителско ниво.Да , супер но нямам подходящо колело все още.Идват ми 2 идей :
1. Да си зема чистак барсак колело , което не си струва да се уча на него щото ще го потроша а 6е струва супер мн. ...
2. Да си построя мое колелце за трикчета, да си зема рамка независимо от какъв матерял , която да е удачна за това, и да си зема останалите необходими неща (имам основни познания за устроиството на колелото ще се справя сам , само ще отнеме време да намеря евтини части и ест. да запълна знанията си с клипове в "youtube" + получавам интересно хоби .)
Станало ви е вече ясно ,че съм решил вече (2) . Въпросът ми е обаче е посилно ли ще е и най-важното , дали си струва като краен продукт (ще става ли за предназначеното въпреки , че няма да е от алуминий , като за начало няма да има и дискови , само рамка , Ви-брейк , и евентуално някакви по-леки капли )
Това е за сега което се сещам . Искам да питам мн. неща ама по-нататък.
От Бургас съм , ако ще ми препоръчвате магазини :)
П.П : Също да питам за цени (най-евтини) ал. рамки и леки капли пак евтини ест :rofl:
Демек със стоманена рамка и стоманена вилка Ви-брейк и някакви леки капли ще става ли да се уча за начало.
Мерси предварително !
П.П : Трябва да е 26" нали ?
Castiel

Рейтинг: 1200

Re: Помощ,мнения и съвети,моля :)

Мнениеот Schizophrenia » Сря Юни 03, 2009 9:28 pm

Castiel написа:П.П : Трябва да е 26" нали ?

Не,може 24" за стрийт,а за триал има и 20".А това,че като си вземеш и докато се научиш да караш ще почупиш чаркалъка не е много вярно.Така е,но в триала може само гарда(или плейта при 20") да блъскаш,което се сменя.Малко ще ти е трудно също така да се научиш само от Youtube но ще успееш.Също така не е задължително да си купиш чистак ново колело...по-скъпо е,а и вмомента има едно колело за триал,което се продава,и можеш да го вземеш на далавера...дори много голяма.
п.п.Ако си заинтересован пиши на ЛС. ;)
Аватар
Schizophrenia

Рейтинг: 1181

Мнениеот Black cat » Пет Юни 05, 2009 1:32 pm

Първо избери стила с който искаш да се занимаваш trial, street, DJ , flatland ...Въпреки че при street и DJ колелата са почти еднакви (говоря за bmx)
В Бургас бая момчета карат bmx и едно с 26` - сигурно ги познаваш ,ако не свържи се с тях и ще те светнат по въпроса.
Аватар
Black cat

Рейтинг: 1960

Мнениеот assgiver » Пон Юни 08, 2009 4:13 pm

Нормалното чудене при всеки прохождащ стриитър;). Кефите трайла ама те кефят повече трикчетата и се чудиш кое да избереш. Според мен се кефиш мн повече на така наречения "стрийт", от колкото на трайла, но все още не си го осъзнал ;). Разбира се, че ще ти е много по добре да си сглобиш сам колелото, пък и много по евтино ще ти излезне. Като за начало си харесай някоя рамка. В момента в България има относително приемлив избор на рамки, били те алу или кро-мо. По принцип личния ми опит ще те посъветва да си земеш нещо не мн хубаво и да се учиш на него. Така постепенно ще се зарибяваш още все повече и повече. След това ще почнеш да разбираш и от нужнитети компоненти и ще си преценяваш кой компонент е най-подходящ за теб. Така постепенно ще си купуваш части и ще си направиш перфектното за теб колело. И друг плюс е, че като смениш доста компоненти (дори и рамки и вилки) ще разбереш кое наистина е най-удобно за теб. Аз съм привърженик на тази градация, защото ако си купиш сега мн скъпо и хубаво колело и почнеш да се учиш на него, мого бързо ще ти омръзне, защото си мислиш, че колелото е хубаво и само прави "триковете". Това го показва общата практика. Докато като почнеш на не много хубаво колело ще имаш градация, и най-важното - след време ще имаш началото, което липсва на повечето хора които карат сега :agree:
не става само със спамене и пари !Трябва каране И АКЪЛ!!!.....
Аватар
assgiver

Рейтинг: 1960

Назад към Продукти за Trials, Street, Urban, Dirt Jump, 4X