Искам съвет за градски велосипед, моля!

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди, предназначени за тези по-специфични видове каране, които се практикуват предимно в градска среда, както и за компоненти и екипировка за тях. Може да се обсъждат и теми, свързани с BMX.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Искам съвет за градски велосипед, моля!

Мнениеот petrasio » Сря Фев 06, 2013 10:05 pm

Здравейте! Решил съм да купувам колело, но не съм решил какво да е. Засега съм се спрял на градските велосипеди, защото имат най-близките до моите желания окомплектовки. Сигурно може да си сглобя на части и да не се нарича градски, но ето какво имам предвид:
1. Искам да е с калници, за да не си дигам краката като минавам през кал или локва и да ми остава черта на гърба като скункс.
2. Искам да има предпазен щит на веригата, за да не си цапам анцуга.
3. Искам да има багажник, за да си слагам торбичката там.
4. Искам да е здрав и да не дрънчи и да прищраква докато въртя.
5. Искам да има фарчета, да не ме удари някой слепок, категория C.
Гледах този http://www.dragbicycles.com/?menu=produ ... cification, но не мога да му открия цена и не знам дали си струва според Вас.
petrasio

Рейтинг: 1200

Re: Искам съвет за градски велосипед, моля!

Мнениеот Antares » Чет Фев 07, 2013 10:13 am

Крюзера беше между 400 и 500 лева, в зависимост от окомплектовката. Като цяло имах възможността няколко месеца да карам такъв и бях доста доволен.

Описаните от теб неща бяха налични. Мен ме дразнеше закривеното кормило. Като цяло прекрасно градско колело.

Разгледай тук.
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Рейтинг: 2000

Мнениеот petrasio » Чет Фев 07, 2013 12:08 pm

Мерси! Прегледах окомплектовките за двата велосипеда - Grand Canyon ТЕ и Cruiser Pro. Цената на ТЕ е 895 лева а на Cruiser е 679 лева. 200 лева разлика има, при условие че по-скъпото Grand Canyon TE няма фар, багажник, калници и предпазен щит. Има възможност за монтиране, разбира се. Разликата идва, като гледам, от частите - вилка, седалка, гуми, скорости и други дреболии. Въпросът е струва ли си толкова повече по-скъпия, като вземем предвид че трябва да се купуват и монтират и допълнителните калници, багаж и фар и ще стане още по-скъп? Чак толкова ли е голяма разликата между двата (ще стане сигурно близо 300 лева)? Ако някой е тествал и знае, да каже! Ето ги и двата със спецификациите:
http://screambikes.eu/bg/velosipedi-gra ... -2012.html 679 лева
http://screambikes.eu/bg/velosipedi-gra ... -2012.html 895 лева (без калници, фар, щит и багажник)

Мерси предварително за мненията!
petrasio

Мнениеот pascoff » Чет Фев 07, 2013 12:39 pm

Няма смисъл да даваш повече пари при изискванията, които имаш. Най-удачно според мен е DRAG CRUISER COMP, който е най-евтиния вариант от тази серия ... предполагам, че и DRAG MARATHON ще ти свърши работа, който е с 200лв. по-малко.
Днес времето ще бъде преобладаващо над пространството.
Аватар
pascoff

Рейтинг: 2000

Мнениеот petrasio » Чет Фев 07, 2013 12:46 pm

Мерси, значи да не се хвърлям на скъпотиите? Едва ли ще усетя някакъв супер комфорт, а?
petrasio

Мнениеот MartinBG » Чет Фев 07, 2013 12:50 pm

Ориентирал си се доста добре относно изискванията към градски велосипед.
Единствено бих ти препоръчал да инвестираш във външни гуми с добра протекция от спукване, защото смяна на спукана гума преди или след работа или когато бързаш за някъде не е от най-приятните дейности. :)
Аз лично нямам и не ми трябва багажник, но това си е личен избор.

Градското колело е като работно добиче - трябва да е здраво, надеждно, евтино и лесно за поддръка.
Аз лично бих се спрял на най-евтиния вариант, който отговаря на поставените цели и нужди, без да прави сериозни компромиси със здравината на компонентите. Скъпите компоненти не са "оферта" за градско колело, заради интензивното износване, характерно за (почти) целогодишно каране при всякакви атмосферни условия.

Моделите, предложени от pascoff по-горе изглеждат удачен избор. Marathon имаше модел с протектор и на венци/верига, но не знам дали все още се намира.
MartinBG

Рейтинг: 1777

Мнениеот blackbart » Сря Апр 24, 2013 10:28 am

Здравейте. Нов съм във форума и се налага да се сдобия с велосипед. По причини написани и от колегата petrasio съм се спрял на CROSS AVALON MAN TREKKING XL, 750лв

http://www.crosscycle.com/bg/catalog/trekking-1/avalon-man-34.html

Ще се ползва предимно в град, третокласни шосета и коларски черни пътища.
Моля за мнения сполучлив ли ми е избора предвид моите мерки 189см, чатал 86см, 110кг.
Предварително благодаря за отговорите ви.
blackbart

Назад към Продукти за Trials, Street, Urban, Dirt Jump, 4X