ВЪПРОС ЗА РАМКА !!!!

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди, предназначени за тези по-специфични видове каране, които се практикуват предимно в градска среда, както и за компоненти и екипировка за тях. Може да се обсъждат и теми, свързани с BMX.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

ВЪПРОС ЗА РАМКА !!!!

Мнениеот skilqki » Пон Яну 23, 2012 7:10 pm

Здравейте на вс байкъри :) така ... питането е следното .... искма рамка за скокове градско и лек DH, DJ, спрял съм се на Ц1 четох доста теми им доста различни мнения и малко се обърках накрая доста минуси имат тея рамки от класа на Ц1 а рамките които са здрави са първо 2 пъти по скъпи, второ са чисто метални и трето са изцяло за DJ STREET та искам мнение на хора които са ползвали подобно колело тоест за подпбен вид каране, моля хейтъри и хора без работа да не дават мнения от сорка "аз не знам ама бих те посаветвал да си вземеш мека рамка Ф4" не искам мека рамка камо ли Ф4 .... благодаря предварително за вниманието което евентуално ще получа :) :beer: :beer: :beer: :agree: а да щях да забравя имам вилка DJ 3 100 мм тоест подготовка за вида каране от към части имам само с рамката имам проблем в избора !!!
skilqki

Рейтинг: 1172

Re: ВЪПРОС ЗА РАМКА !!!!

Мнениеот Magicman » Пон Яну 23, 2012 7:49 pm

А колко си сконен да отделиш за рамка? (С1 си е добро начало. Карането му е майката.)
Magicman

Рейтинг: 1400

Мнениеот JoroDH » Пон Яну 23, 2012 7:50 pm

Ами честно да ти кажа аз карам Climber 2009 и с C1-то нямат много голяма разлика. Проблема обаче на тези рамки е че много лесно се усукват и цепят (най-много се цепят при дропове) но иначе за DH що годе кретат... :D Аз моята добре я мъча и е железарка! Но ако трябва да сме честни по скоро бих ти препоръчал един Dartmoor Hornet и сега съм сигурен че някой ще каже "ама рамката е двойно по-скъпа" да така е но си и заслужава двойно повече! :agree: :beer: :beer: :beer:
Благословен да бъде този, който няма какво да каже и въпреки това мълчи!
Аватар
JoroDH

Рейтинг: 1123

Мнениеот skilqki » Пон Яну 23, 2012 8:04 pm

аз мислех за Dartmoor Phantom тя е като цена що годе нормална а и големи дропове надали ще се случи да правя във Варна тука най мн да скоча от 2 3 метра ама то сега с ZX4 го рпавя без да има проблеми ... но тя е ХС рамка и ме е страх да не и разгоня фамилията и за това искам да се ориентирам към подходяща рамка 188 см съм висок 80 кила и съм се насочил към Ц1 L размер ... макар че и Dartmoor Phantom ми изглежда мн стабилна рамка препоръчаха ми рам 4Х ама пък има мн отзиви от нея с негативен привкус от хора които са я карали .... и дилемата е голяма а до въпроса колко бих отделил ... знма ли 400 500 лв макар че 500 по скоро не гледам да се огранича в нещо междинно цена качество .... ама то нали знаете мухата като влезе и нещата се променят мн бързо от 200 отиваме на 500 :) така че даваайте предложения от опит не от какво пише в брушурата в сайта за рамката и тн плс наистина не тук да си бъбрим трябват ми категорични мнения и препоръки !!!
skilqki

Мнениеот stani_bikera » Пон Яну 23, 2012 8:17 pm

В момента съм с 26player за DJ ще ти е перфектен, в каталога също така се продават нещо като ухо за оптегач за тази рамка следователно можеш да я направиш доста добра рамка за ЛЕК намеквам ЛЕК DH и също така да служи работа при дисциплината DJ. От мен толкова надявам се да съм ти бил полезен :beer:
Аватар
stani_bikera

Рейтинг: 1130

Мнениеот skilqki » Пон Яну 23, 2012 8:59 pm

уфф мн тегаво решение !!! то 26 плейър е предшественик на фандома като цяло от дартмоор фантома май идва най подходяща и най здрава за това което я искам аз
тя е и нова рамка 12 се води пък 26 плейър е 2010 ... ако не ме лъже паметта ..... еми мерси момчета все пак наклоних везните на някъде ако не др че с тея Ц1 голям бум уж направиха ама .... не могат да се мерят с др класи ... просто драг са яки но все пак евтини като марка нищо лошо аз карам драг и съм изумен как ХС рамка издържа на това каране което правя аз но като цяло геометрия и тн не е правилна просто и се мъжа тежко голямо то си е за др каране ..... мерси още един път момчета бяхте полезни !!! :beer: :beer: :beer:
skilqki

Мнениеот skilqki » Пон Яну 23, 2012 9:10 pm

а да добавя то хубаво препоръчахте рамките и тн но аз като ги погледнах сега видях че те най - мн са до 13.5 инча а аз както споменах съм 188 см което ми идва малко куц размер за моят ръст ..... ще си прецакам мн яко коленете и кръста ... но този хорнет вариянта има 18 инча ..... което ме навежда на мисълта че по скоро ще е хорнет нещо да кажете за него ??? като го гледам е като фантома ..... ?
skilqki

Мнениеот presian_silistra » Пон Яну 23, 2012 10:28 pm

Фантома е по-лек от Хорнета и е насочен повече към 4х,а Хорнета е малко по тежка рамка,но по-здрава и насочена към DH и FR.Също така Фантома побира 130мм ход на вилката,а Хорнета 150мм ход. :beer:
presian_silistra

Рейтинг: 1205

Мнениеот monsterrbike » Вто Фев 07, 2012 7:23 pm

Вземи си C1 .. Бях с нея карах и DIRT JUMP и DH здрава е .. КЪСМЕТ :beer:
MONSTER ENERGY!
Аватар
monsterrbike

Рейтинг: 1113

Мнениеот krisko_pinkbike » Вто Фев 07, 2012 7:47 pm

Аз карам драг ц1 ТЕ и съм много доволен!
Карането на колело не е нещо, с което просто се занимаваме ... А начинът по който изразяваме себе си!
Аватар
krisko_pinkbike

Рейтинг: 1152

Мнениеот presian_silistra » Сря Фев 08, 2012 10:20 pm

monsterrbike написа:Вземи си C1 .. Бях с нея карах и DIRT JUMP и DH здрава е .. КЪСМЕТ :beer:

:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: Защо да взима C1,като може де си вземе Hornet ,който е в пъти по-добър. :dontknow:
presian_silistra

Рейтинг: 1205

Мнениеот krisko_pinkbike » Чет Фев 09, 2012 10:01 am

Знам че е по-добър и дори събирам пари за dartmoor phantom! Той се е спрял на ц1 сега дали ще си земе дартмоор още по добре но и ако си земе ц1 няма да е разочарован. Въпроса е на пари според мене!
Карането на колело не е нещо, с което просто се занимаваме ... А начинът по който изразяваме себе си!
Аватар
krisko_pinkbike

Рейтинг: 1152

Назад към Продукти за Trials, Street, Urban, Dirt Jump, 4X