Въпрос относно Trial байк.

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди, предназначени за тези по-специфични видове каране, които се практикуват предимно в градска среда, както и за компоненти и екипировка за тях. Може да се обсъждат и теми, свързани с BMX.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Въпрос относно Trial байк.

Мнениеот cruzeN » Сря Мар 28, 2012 4:43 pm

Здравейте скъпи байкъри, бих желал да попитам по-вещите от вас едно въпросче, а именно: има ли евтин вариант на колелата от тип Trial като по-точно тези които използва небезизвестния Danny MacAskill, както и моделът байк Inspired Element. Като по-евтин имам предвид много евтин няма значение от материалите, качеството и другите фактори които трябва да се гледат за един наистина качествен байк. Целта за която ще използвам въпросното колело е както се подразбира е трикове но от по-лек тип, тоест колелото няма да се натоварва много. Ако може изброявайте колела които могат да се намерят по българските магазини. Отново споменавам възможно най-евтините (максимум 300-400 лева). Знам че повечето от вас ще ми се изсмеят но вече споменах това за което ще ми трябва. Един вид ми е за пробване дали ще ми хареса и дали ще имам практическа полза от него и в последствие да се "одрусам" доста повече пари за много по-качествен. Благодаря за отделеното време :)
ПС: извинявам се за пунктуационните ми грешки, но това е в следствие че бързам да попитам и чуждата клавиатура която използвам :)
cruzeN

Рейтинг: 1200

Re: Въпрос относно Trial байк.

Мнениеот cruzeN » Чет Мар 29, 2012 1:03 am

Ако неможете да сетите или няма такъв вариант ми кажете поне каква рамка мога да си взема (по-евтина примерно от бегач без амортисйори или нещо от този сорт).
cruzeN

Мнениеот edinmilion » Чет Мар 29, 2012 6:38 am

Вероятно изпадат и такива, тъй като съм попадал по сайтовете за колела на старо. До колко са качествени обаче е друг въпрос. Това което исках да покажа е продадено, но може да видиш като пример тук - потърси в тази страница за:
Велосипед Onza Rip

http://www.mashovbikes.com/wp-content/g ... G_0033.JPG
edinmilion

Рейтинг: 2000

Мнениеот cruzeN » Чет Мар 29, 2012 10:16 am

Както споменах аз нетърся качество, тъй като ми е само за проба това колело а в последствие вече да си търся доста по-здраво :). Благодаря за информацията ако нещо друго се сетите моля пишете ми :).
ПС: Забравих да спомена по възможност да е със седалка, но само по възможност :)
cruzeN

Мнениеот steamrazer » Чет Мар 29, 2012 7:19 pm

Триял със седалка :rofl: :rofl: :rofl: Чуваш ли се бе, момче :clap:
skype - wolfen_97 /GSM: 0885809118 /Димитър ;)
steamrazer

Рейтинг: 1013

Мнениеот dirtnewbie » Чет Мар 29, 2012 9:09 pm

steamrazer написа:Триял със седалка :rofl: :rofl: :rofl: Чуваш ли се бе, момче :clap:

На Дани Макаскил (май така беше) колелото му е със седалка...
make my wishes come true
dirtnewbie

Рейтинг: 1067

Мнениеот cruzeN » Чет Мар 29, 2012 9:27 pm

steamrazer написа:Триял със седалка :rofl: :rofl: :rofl: Чуваш ли се бе, момче :clap:

Щом не вярваш http://www.youtube.com/watch?v=Z19zFlPah-o и пак ще си говорим, а и погледни в Google.bg за Inspired Element и тогава говори :). Мога да не разбирам много от този тип колела но мога да чета :)
cruzeN

Мнениеот steamrazer » Чет Мар 29, 2012 9:35 pm

Единствено Inspired правят такъв тип колела, нямат на цена под 2000 кинта ! А всъщност Inspired произвеждат Trial-street .. Геометрията е направена така, че да пасва хем за стрийт, хем за триал .. :) Доколкото разбрах имаш 500 лева за ТРИЯЛ байк :offtopic:
steamrazer

Мнениеот cruzeN » Пет Мар 30, 2012 3:17 pm

steamrazer написа:Единствено Inspired правят такъв тип колела, нямат на цена под 2000 кинта ! А всъщност Inspired произвеждат Trial-street .. Геометрията е направена така, че да пасва хем за стрийт, хем за триал .. :) Доколкото разбрах имаш 500 лева за ТРИЯЛ байк :offtopic:

Максимум като предпочитам даже по-евтино :)
cruzeN

Мнениеот steamrazer » Пет Мар 30, 2012 3:30 pm

Емми.. сам си прави изводи дали ще ти стигнат за Inspired .. В България трудно ще намериш на такава цена.. Провери в pinkbike :eek3:
steamrazer

Мнениеот cruzeN » Пет Мар 30, 2012 3:53 pm

steamrazer написа:Емми.. сам си прави изводи дали ще ти стигнат за Inspired .. В България трудно ще намериш на такава цена.. Провери в pinkbike :eek3:

Ок мерси :) . И все пак ако имате други предложения споделете ги :)
cruzeN

Мнениеот darkmoorr » Съб Мар 31, 2012 3:02 pm

Преди няколко дни гледах едно момче да кара триал с Драг Ц2. Така че, ако искаш потърси на пазара, но все пак рамката е стара и не се знае колко е здрава.
:crazy:
darkmoorr

Рейтинг: 1125

Мнениеот манджа » Съб Мар 31, 2012 4:15 pm

steamrazer написа:Единствено Inspired правят такъв тип колела, нямат на цена под 2000 кинта ! А всъщност Inspired произвеждат Trial-street .. Геометрията е направена така, че да пасва хем за стрийт, хем за триал .. :) Доколкото разбрах имаш 500 лева за ТРИЯЛ байк :offtopic:

Да си гледаш работата а ? Вижте има една марка echo огледайте там :beer:
едит: отделно 500 лева са малко и ще имаш само дертове с такова колело :)
Pulse STR
Аватар
манджа

Рейтинг: 1454

Мнениеот cruzeN » Съб Мар 31, 2012 7:19 pm

darkmoorr написа:Преди няколко дни гледах едно момче да кара триал с Драг Ц2. Така че, ако искаш потърси на пазара, но все пак рамката е стара и не се знае колко е здрава.

Благодаря за предложението. Драг Ц2 ми харесва и ще го потърся из Варна.

манджа написа:

Да си гледаш работата а ? Вижте има една марка echo огледайте там :beer:
едит: отделно 500 лева са малко и ще имаш само дертове с такова колело :)

Модела Echo го видях, но не е ли малко скъпичак. А това, че 500 лева са малко го знам, но все пак е само за проба :).
cruzeN

Мнениеот манджа » Нед Апр 01, 2012 4:32 am

От тази проба няма да останеш очарован, поради причината, че колелата за триал са със строго определена геометрия и всичко друго е боза ;)
Pulse STR
Аватар
манджа

Мнениеот cruzeN » Нед Апр 01, 2012 11:08 am

Еми то и стария ми бмх не ставаше за каране според байкарите ама всички ги правих криви с моя "стар", въпреки че е със стуманена рамка аз пак си правих bunny hop-a без проблем и като се качвах на нови колела правих още по-високо и по-лесно номерата. Така че според мен това зависи не от колелото което ползваш а от самия човек. :eyebrow:
cruzeN

Мнениеот PtD » Нед Апр 01, 2012 11:36 am

cruzeN написа:Еми то и стария ми бмх не ставаше за каране според байкарите ама всички ги правих криви с моя "стар", въпреки че е със стуманена рамка аз пак си правих bunny hop-a без проблем и като се качвах на нови колела правих още по-високо и по-лесно номерата. Така че според мен това зависи не от колелото което ползваш а от самия човек. :eyebrow:

Бънихопът не е мерило.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот cruzeN » Нед Апр 01, 2012 11:47 am

Бънихопът не е мерило.
Да не е мерило, но все пак си е доста доволно ако успееш да направиш със стара, тежка рамка която според другите не става за нищо повече от простото каране. Аз лично съм показвал, че рамката ми става и за планинско, и за скачане, а дори и не се огъва като скачам с нея. Така че за мен няма значение от цената на рамката и на частите по нея, има значение как ще се експлоатира и как в последствие ще се грижиш за нея. Ако се грижиш за рамката както за себе си и тя ще се грижи за теб. Това ми е като философия, аз винаги се грижа за всичко мое особенно за колелото си и за 10 години активно каране не съм пукал нито гума, нито съм кривил нещо, дори и веригата не ми е падала, а повярвайте ми аз съм я тормозил с моето каране доста.
cruzeN

Мнениеот steamrazer » Нед Апр 01, 2012 12:27 pm

cruzeN написа:
Бънихопът не е мерило.
Да не е мерило, но все пак си е доста доволно ако успееш да направиш със стара, тежка рамка която според другите не става за нищо повече от простото каране. Аз лично съм показвал, че рамката ми става и за планинско, и за скачане, а дори и не се огъва като скачам с нея. Така че за мен няма значение от цената на рамката и на частите по нея, има значение как ще се експлоатира и как в последствие ще се грижиш за нея. Ако се грижиш за рамката както за себе си и тя ще се грижи за теб. Това ми е като философия, аз винаги се грижа за всичко мое особенно за колелото си и за 10 години активно каране не съм пукал нито гума, нито съм кривил нещо, дори и веригата не ми е падала, а повярвайте ми аз съм я тормозил с моето каране доста.

Пробвай да караш с "homemade" един вид триял, който не е с геометрията, която трябва да е и после ще си приказваме :lol:

ПП: "Бънихопът не е мерило" <-- :agree: :agree: :agree:
steamrazer

Мнениеот cruzeN » Нед Апр 01, 2012 12:49 pm

пробвал съм какъв ли не "homemade" и мога да ти кажа, че ако му хванеш цаката познай какво става после :eyebrow:
cruzeN

Мнениеот манджа » Нед Апр 01, 2012 1:19 pm

cruzeN написа:пробвал съм какъв ли не "homemade" и мога да ти кажа, че ако му хванеш цаката познай какво става после :eyebrow:

Добре ентусиасте.. моля те послушай хората имащи малко повече опит от теб и прочети по-горните мнения :)
Пробвани са какви ли не неща дялани вкъщи , но просто не си е работа - времеемко, трудоемко , чиста загуба на пари и тн... отделно се натоварваш излишно заради неправилна геометрия и тн... Съвсем друг е момента ,че проблемите които се появяват са нестандартни и фиксирането им отнема повече време и тн... така, че отдели по-добре една сума и да ти е мирна главата, пък било то и не веднага :)
Pulse STR
Аватар
манджа

Мнениеот cruzeN » Нед Апр 01, 2012 1:54 pm

Аз слушам хората, защото съм сигурен че имат повече опит в тези неща, но явно няма да стане моята работа както се казва в един лав "от прадня боя да правя" което малко ме озадачава, а относно парите това е именно проблема, защото немога да отделя много пари и за това искам по-евтин вариант, но явно няма такъв. Малко :offtopic: : дали е възможно да си направя такова колело понеже имам машините и материалите, дори и време. Та ако някой се е опитвал моля да сподели резултата. :)
cruzeN

Мнениеот steamrazer » Нед Апр 01, 2012 2:11 pm

cruzeN откъде си ? Като искаш само да "пробваш" дали ще ти хареса защо не помолиш някой, който кара или познава някой с триял .... Ако нямаш такива познати, просто не се захващай да правиш проби.. нищо няма да стане.. най-малкото -> вземи си само рамка евтина.. и сложи евтини части или от стари колела.. и следователно надграждай.. като нямаш пари... Но иначе няма как.. Няма как да усетиш истинския триял без да се качиш на него. Виж във форума има няколко пуснати за продажба. Единия от които, е бил в моите ръце - adamant a3 ... просто машина наистина.. Договори се, може да се срещнете някъде да го пробваш и да помислиш дали наистина да не събереш повечко пари за нещо велико..

И само да знаеш - първия път когато се "яхнеш" на такова колело не очаквай да е нещо свръх удобно.. напротив - тегаво е много в началото, но веднъж свикнеш ли... ще останеш доволен ;)
steamrazer

Мнениеот cruzeN » Нед Апр 01, 2012 2:42 pm

Еми аз съм от Варна и съм пробвал байкове, но проблема е че беше доста отдавна, а хората ги е страх да им го пробвам и аз незнам защо. А относно рамката просто не съм запознат с тях. Знам само за БМХ. Затова ако може ми препоръчай, обаче има едно НО искам да е със седалка :)
cruzeN

Мнениеот steamrazer » Нед Апр 01, 2012 3:52 pm

САМО Inspired и още няколко модела които се броят на пръст са със седалка... ПОЧТИ НЕВЪЗМОЖНО Е ДА СИ НАМЕРИШ ТАКАВА РАМКА ЗА ПАРИТЕ, КОИТО ИМАШ .... ОТ ВАРНА СИ - ТОВА Е ЕДИН ОТ ЦЕНТРОВЕТЕ за триял в БЪЛГАРИЯ... в Казънлък мисля, че пак почнаха да карат.. иди на центъра, немери ги и пробвай.. НЕ МОЖЕШ ДА НАМЕРИШ ТРИЯЛ СЪС СЕДАЛКА... и не ти трябва.. ПРЕЧИ
steamrazer

Мнениеот cruzeN » Нед Апр 01, 2012 4:43 pm

А някоя рамка да ми кажеш от вида на драг ц2 която е. :)
cruzeN

Мнениеот PtD » Нед Апр 01, 2012 6:01 pm

:praying:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот steamrazer » Нед Апр 01, 2012 6:23 pm

PtD написа::praying:

:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
steamrazer

Мнениеот манджа » Нед Апр 01, 2012 8:42 pm

steamrazer написа:САМО Inspired и още няколко модела които се броят на пръст са със седалка... ПОЧТИ НЕВЪЗМОЖНО Е ДА СИ НАМЕРИШ ТАКАВА РАМКА ЗА ПАРИТЕ, КОИТО ИМАШ .... ОТ ВАРНА СИ - ТОВА Е ЕДИН ОТ ЦЕНТРОВЕТЕ за триял в БЪЛГАРИЯ... в Казънлък мисля, че пак почнаха да карат.. иди на центъра, немери ги и пробвай.. НЕ МОЖЕШ ДА НАМЕРИШ ТРИЯЛ СЪС СЕДАЛКА... и не ти трябва.. ПРЕЧИ

Аз лично мога да те свържа с хора от Варна :)
А инае @steamrazer е прав в Казанлък пак лепнаха да карат само, че до кога ?
Pulse STR
Аватар
манджа

Мнениеот darkmoorr » Пон Апр 02, 2012 9:49 am

cruzeN написа:А някоя рамка да ми кажеш от вида на драг ц2 която е. :)

Клаймър и Ц1, но по-добре събери още някой лев и си купи истински триал байк, да не стане гаф и да си като filchev с 2 счупени ръце или нещо подобно. :peace:
:crazy:
darkmoorr

Рейтинг: 1125

Следваща

Назад към Продукти за Trials, Street, Urban, Dirt Jump, 4X