Много важен въпрос за СТРИЙТ !

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди, предназначени за тези по-специфични видове каране, които се практикуват предимно в градска среда, както и за компоненти и екипировка за тях. Може да се обсъждат и теми, свързани с BMX.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Много важен въпрос за СТРИЙТ !

Мнениеот steamrazer » Вто Авг 16, 2011 11:05 pm

Здравейте съфорумници :wavey:
От известно време карам стрийт. Байк-а ми е НС събърбан. Задната ми главина НЕ е сингъл спийд и съм сложил 2-3 венецА. Плочата ми е с 24 зъба.
Чудех се на каква скорост да карам за да се науча по-висок Бхоп и евентуално за гладусите И СЪЩЕВРЕМЕННО лесно да го изправям на задна.
Ако е тежка (7-ма) за бхоп е перфектна, но мноооооого трудно се изправя на задната примерно за Дроп-ове, Реар-хоп-ове и т.н.
За да я изправя пък ми е необходима 4-та. (идеална е)

Така, гледал съм клипове, в които присъстват колела с някакъв механизъм отзад. Нещо като обтегач :confused: Не знам какво е, но някой ми каза, че това е именно да превключва 2-3 скорости, а превключвателя не бил на кормилото, а някъде на рамката.

Това вярно ли е и има ли някакъв подобен механизъм. Адски много ще съм ви благодарен ако ми отговорите как да направя колелото " two speed "

Досега използвах изключително труден метод, който отнема много време > скъсявам и удължавам веригата и я поставям съответно на венците.

Искам по-лесен начин !!! Благодаря предварително !
skype - wolfen_97 /GSM: 0885809118 /Димитър ;)
steamrazer

Рейтинг: 1013

Re: Много важен въпрос за СТРИЙТ !

Мнениеот xxbtwxx » Сря Авг 17, 2011 9:57 am

Не мога да те разбера, защо трябва да въртиш за да направиш Бхоп о.О
Изправяш предницата и как да ти го обясня все едно приклякаш след това за да вдигнеш и задната гума. о.О Не виждам къде трябва да въртиш педалите.
За дропове просто вдигаш предницата.
А за градусите, като си във въздуха завърташ главата, раменете, тялото и краката в тази последователност в една посока.
Аз карам 32/16, но сега като купя нови курбели мисля да премина на 24/12 (което е същото :D), за да олекотя колелото.
Но определено тази "предавка" не става за каране на задна гума.
А за това нещо като обтегач
http://www.bikescenter-bg.com/index.php ... 588&lang=2
До колкото знам, е аз да опъва веригата. Така няма нужда от скъсяване.
xxbtwxx

Рейтинг: 1140

Мнениеот steamrazer » Сря Авг 17, 2011 4:37 pm

Нещо не си ме разбрал нищо подобно с това, което ти каза :D
Но точно за такъв обтегач ставаше въпрос, но трябва ли да се поставя водачи за веригата или може и така.

Иначе аз за бхопане се изказах както трябва :D
skype - wolfen_97 /GSM: 0885809118 /Димитър ;)
steamrazer

Рейтинг: 1013

Мнениеот n1ky » Пет Авг 19, 2011 1:42 pm

http://www.bikescenter-bg.com/index.php ... 588&lang=2,Интересно ми е как ще сложиш това като нямаш никакво ухо.Рамката е за Street/Dj тъй,че няма как да сложиш обтегач,команда и т.н.Най-добре си вземи една задна главина с 9 зъба,и ще ти е перфектно,карал съм 23Т на 9Т и е супер.Това е от мен. :beer: :peace: :peace:
Аватар
n1ky

Рейтинг: 1283

Назад към Продукти за Trials, Street, Urban, Dirt Jump, 4X