Гумата ми крива наляво

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди, предназначени за тези по-специфични видове каране, които се практикуват предимно в градска среда, както и за компоненти и екипировка за тях. Може да се обсъждат и теми, свързани с BMX.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Гумата ми крива наляво

Мнениеот Ninjata96 » Нед Май 20, 2012 12:30 am

ПЪРВО:Искам да се извиня предварително на админите,че темата не е точно мястото си,ама просто е можах да публикувам в Веломеханик...ако искате преместете ми темата,но ви моля не в кошчето!
Та значи задната гума криви наляво към рамката и направо я зажулва.Шините са ми нови и никъв шанс да са криви(Дартмур райдер),главината също не вярвам да и има нещо(Формула дц 52 сингъл спийд).Когато се изкриви много отвъртам куик рилийса и някак пак нагаждам да не опира толкова в рамката,затягам на макс и докато не седна всичко е наред,след точно 10 секунди каране (станал) всичко отива по дяволите.разбирам,че е от това,че веригата дърпа цялата гума и така криви,обаче може ли да ми дадете някакъв съвет(освен нова рамка) за да се избавя от тази мъка?ЛЕЛЕ КОЛКО ЩЕ СЪМ БЛАГОДАРЕН :bawling:
ЕДИТ:Рамката ми е Рам ХТ1 старичка
Снимки ще пратя отделно по Скайп за сметка на лупувача :beer: .
Аватар
Ninjata96

Рейтинг: 1082

Re: Гумата ми крива наляво

Мнениеот [email protected] » Нед Май 20, 2012 8:36 am

Рамката е усукана :crap:
[email protected]

Рейтинг: 1014

Мнениеот gilb » Нед Май 20, 2012 9:39 am

Освен да ти кривнат каплата чрез натягане на спиците :dontknow: карам рамка със асиметрична задница т.е. фабрично е изнесена наляво ( Спешълайздки дивотии ) и докато нагласим задната капла да пасва добре беше голям цирк :eek3:
Дори и да е поосукана рамката пак ще може да се центрова и гумата няма да опира в рамката.
:turtle:
Аватар
gilb

Рейтинг: 1841

Мнениеот subritual » Нед Май 20, 2012 10:00 am

Трябва да кажеш или покажеш снимка какви са ти дропаутовете.Ако са продълговати,няма да стане с QR. Сменяш оста с плътна с гайки.
Аватар
subritual

Рейтинг: 2000

Мнениеот gilb » Нед Май 20, 2012 10:03 am

Ninjata96 написа:ЕДИТ:Рамката ми е Рам ХТ1 старичка

съмнявам се да е с хоризонтални дропаути..
:turtle:
Аватар
gilb

Рейтинг: 1841

Мнениеот Ozzie » Нед Май 20, 2012 11:30 am

Най- бързия и сигурен начин да се провери къде е проблема - дали в рамката или в колелото, е като последното се завърти така, че венците да минат в ляво.
Ако отново кривне наляво, значи проблема е в ушите на рамката. Ако кривне надясно, значи проблема е в колелото.

subritual написа:Трябва да кажеш или покажеш снимка какви са ти дропаутовете.Ако са продълговати,няма да стане с QR. Сменяш оста с плътна с гайки.

Дори и на най- старите HT I ушите са вертикални.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот Ninjata96 » Нед Май 20, 2012 2:35 pm

Ozzie написа:Най- бързия и сигурен начин да се провери къде е проблема - дали в рамката или в колелото, е като последното се завърти така, че венците да минат в ляво.
Ако отново кривне наляво, значи проблема е в ушите на рамката. Ако кривне надясно, значи проблема е в колелото.

subritual написа:Трябва да кажеш или покажеш снимка какви са ти дропаутовете.Ако са продълговати,няма да стане с QR. Сменяш оста с плътна с гайки.

Дори и на най- старите HT I ушите са вертикални.

Ами Ozzie,значи направих както казваш и стана идеално,само да имаше как да карам така :dontknow: ..Сложихме гумата на 1 приятел на Ц1-цата и съвсем леко кривеше пак на ляво,обаче не се усещаше.Да ви питам смяна на рамката ли е единственото решение,ако е тогава да си взема една рамка ц1.Още нещо,ако си взема рамка,ще ме е страх пак да карам така(сингъл спийд) за да не се усуче рамката ми в бъдеще та да ми препоръчъте нещо за по-напред.. БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ КОИТО СА ОТГОВОРИЛИ!!!!!!
Снимки ще пратя отделно по Скайп за сметка на лупувача :beer: .
Аватар
Ninjata96

Рейтинг: 1082

Мнениеот Ozzie » Нед Май 20, 2012 7:25 pm

Отиди на сервиз да го видят. Тук повече няма какво да се направи.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот Шлек_народен » Нед Май 20, 2012 8:12 pm

Ninjata96 написа:Да ви питам смяна на рамката ли е единственото решение,ако е тогава да си взема една рамка ц1

Сега, ако правилно съм разбрал , като монтираш каплата си седи правилно. Една питанка- ляга си в ушите нормално или трябва да я нагласяш, за да седи права? Всъшност, би трябвало да си ляга нормално и да е права, щом при обръщане си е добре каплата.
Ако си ляга нормално и не е крива, преди да го подкараш, има много по-евтино решение на проблема( не е рамката) - нов, по-добър QR.
Ако е това -препоръчвам ти някое "Шимано" от тоя тип:
https://www.bike24.net/i/p/3/5/4853_00_d.jpg
Не "Dura-Ace" все пак , щото е за шосе и е по-къс.Такава картинка намерих за илюстрация на модела.Или някакъв друг, достатъчно здрав, да удържи каплата, щото твоя("Формула"-та са слаби за тая работа) явно не върши работа.
Даже железен най-добре - пак такова затягане.
Ако си е крива, още при слагане в ушите, каплата....По-горе ти дадоха насоки.Може би изядено ухо, или нещо подобно. Най-добре специалист да го погледне.
Шлек_народен

Рейтинг: 1518

Назад към Продукти за Trials, Street, Urban, Dirt Jump, 4X