Най-търсените рамки на нашия пазар

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди, предназначени за тези по-специфични видове каране, които се практикуват предимно в градска среда, както и за компоненти и екипировка за тях. Може да се обсъждат и теми, свързани с BMX.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Най-търсените рамки на нашия пазар

Мнениеот assgiver » Вто Апр 08, 2008 10:21 pm

Тема за предлаганите рамки на българския пазар.Climber (чете се и се изговаря клаймър)

Въпросната рамка я има на българския пазар от поне 4 години. За нея се знае абсолютно всичко. Почти всички "стари карачи" са почнали с нея.

Слаби места - Слабите му места са навсякъде. Най старата рамка клаймър беше най-слаба на седалковата тръба. Там се пука много често. Това е следствие на градусите. Другият и проблем е овализираното чело. Почти всички рамки от тази серия бяха с разширено чело. Но те не са толквоа важни, защото едвали се намират още такива рамки. Следващата серия е може би още по зле. На тази рамка съм виждал как се чупи на абсолютно всички места, за които можете да се сетите. Като почнем от откъртено чело, (при откъртването на челото установихме, че стените на горната тръба не са еднакво дебели. Лявата беше доста по тънка от дясната.)овализирано чело, спукано чело, спукана при седалкова тръба, спукана при средното, спукана при тръбата от страната на веригата и от другата страна, спукана на триъгълника на дропаутите и запазената марка на climber-a счупени уши за дискова спирачка. Те винаги се чупеха първи.

Рамката за времето преди 2 - 3 години беше класика. Всички сме почнали от нея. Да се научиш да правиш оли, мениуал и да пробваш 180тки, става. Но загрубееш ли с градусите рамката издъхва. Кара се с не повече от 14мм вилка, иначе я отписваш. Плюса и е че е 14" и е що годе нисичка. Удобна е за начало, но не и повече. Последното поколение не е с нищо по различно. Единствената промяна е в по-гадната боя.


RAM HT1


Това е другата рамка, с която се караше. Който не беше с клаймър беше с НТ1. Геометрията е доста по различна от тази на клаймъра. По къса задница (не с много естесвено) минимална разлика в челния ъгъл, по къса предница, но пък най-ниската рамка е 16".

Слаби места Слабите и места са идентични с клаймъра. За разлика от него на НТ-то ушите са по-здрави, но пък първата цепнатина почти винаги е на челото. Следва задницата, седалковата тръба и тн.

Рамката е късичка повратлива, но висока. Това е голям минус.


RAM 4x


Тази рамка е с една - две идеи над горните две.

Слаби места - На нея запазената марка за чупене е седалковата тръба. Там тя поддава първо. След това е челото, а след него следва усуканата задница.


RAM URBN


Единственият и плюс е, че е с регулируем чейнстей. Това означава, че е предвидена до някъде за сингъл спийд каране. Геометрията е що годе добра, но рамката все така си остава слаба. Може би най-запомнящото се чупене е на 10см след "подсилките" на челото , се сцепиха двете тръби и челото се отдели от останалата част от рамката.DRAGOMIR C2


На вид изключително красива рамка, но само до там. Челото се пука задължително, следва седалковата тръба, ушите на дропаутите се скапват адски бързо. Рамката е лека и красива. Но лесно чуплива и не заслужаваща парите си.

Нито една от рамките не са предназначени за стрийт.


Това са по старите алуминиеви рамки, предлагани на нашия пазар. Напоследък в България започна вноса на все по качествени компоненти. В момента има рамки, които си заслужават парите - NS Suburban, NS bitch, NS capital, DunCon Pussy. Те са рамки, правени по предназначение. Най-важното при тях е, че са от cr-mo. За стрийт каране алуминият поддава в всички случаи.


Това са изцяло лични наблюдения върху тези рамки. Впечатленията върху рамките са на база стрийт каране. Ако има въпрос за друга рамка питайте. Ако някой има да сподели друга информация за изброените рамки да го направи тук.
не става само със спамене и пари !Трябва каране И АКЪЛ!!!.....
Аватар
assgiver
 
Мнения: 1206
Рейтинг: 1960
Регистриран на: Вто Май 09, 2006 10:55 pm
Местоположение: София

Мнениеот Admin » Сря Апр 09, 2008 1:13 pm

Темата наистина изглежда много полезна и по молба на други членове на форума ще я "залепя" най-отгоре. Ще ми се само да направя няколко важни уточнения и ще помоля авторът й да ме поправи, ако съм сгрешил в някое от тях.

1.В началния пост от темата са разгледани няколко рамки, които се предлагат на българския пазар, но предназначението им не е за Street. В темата обаче те са разгледани именно от гл.т. на този вид каране, което създава специфични и доста сериозни натоварвания върху рамката. Причината да са разледани по този начин, т.е. не по предназначение, се крие във факта, че много хора се опитват да ги използват с подобна цел, т.е. авторът няма идеята да "оплюе" рамките по отношение на стандартното им предназначение, а да разкрие недостатъците им при неправилна, но все пак често срещана, експлоатация за street каране.

2.Мисля, че за темата би било най-добре, ако в нея пишат само хора, които имат достатъчно опит в street карането. Ако карате отскоро и не сте пробвали повече и различни продукти, моля, не заблуждавайте другите с "познанията" си. В противен случай темата в един момент ще стане безполезна. Затова успокойте желанието си да си кажете мнението, поне за тази тема. Направете го тогава, когато наистина сте наясно с материята и имате нужния опит.

:beer:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin
 
Мнения: 16295
Рейтинг: 2000
Регистриран на: Пон Май 20, 2002 12:00 am
Местоположение: София

Мнениеот TeDo_BaPHa » Сря Апр 09, 2008 8:32 pm

Drag Climber ALU- 184.00 лв.
Ram HT1 ALU- 129.00 лв.
Ram 4X ALU- 419.00 лв..
Dragomir C2 ALU- 269.00 лв.

EDIT:

NS Bikes Suburban Cr-Mo - 2007- 679.00 лв.
NS Bikes Bitch Cr-Mo 2007- 569.00 лв.
NS Bikes Capital Cr-Mo 2007- 569.00 лв.
DunCon Pussy Street Cr-Mo- 558.00 лв.


Също така бих добавил:
Prodigy JOHNNY BRAVO ALU 329.00лв.
ХОРА, ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТЪРСАЧКАТА, ТЯ Е НАПРАВЕНА ЗА ДА ВИ УЛЕСНИ!!!
Cipokrila Zizibaga написа:p.s. Ако сте неосъзнат пубер на не повече от 14 и половина , или ми предлагате бартери за всякакъв вид бяла или черна техника, други предмети или човешки органи, моля не ме търсете.
Аватар
TeDo_BaPHa
 
Мнения: 2509
Рейтинг: 2000
Регистриран на: Съб Окт 13, 2007 9:31 pm
Местоположение: Варна

Мнениеот MaN1aK » Чет Апр 10, 2008 9:50 pm

Цени на някои рамки в чужбина:
NS Suburban 07 > 554 лв.
NS Suburban 08 24'' > 594 лв.
NS Suburban 08 26'' > 594 лв.
NS Bitch 08 > 447 лв.
NS Capital 08 > 594 лв.
NS Surge 08 > 447 лв.
Duncon Pussy Street > 508 лв.
Duncon Pussy Dirt > 508 лв.
Prodigy Johnny Bravo (Alu) > 254 лв.
Prodigy Hardtail 9.81 > 282 лв.
MaN1aK
 
Мнения: 1761
Рейтинг: 1999
Регистриран на: Нед Фев 25, 2007 8:32 pm
Местоположение: Пловдив

Мнениеот AgentOrange » Пет Юни 13, 2008 1:03 pm

RAM 4130 вече е в наличност
Рамка - 449лв
Колело - 1899лв
инфо тук
Аватар
AgentOrange
 
Мнения: 552
Рейтинг: 1965
Регистриран на: Пон Окт 21, 2002 8:52 pm

Мнениеот noobz » Нед Яну 04, 2009 11:55 pm

Не че съм голям специалист но не бях чувал/виждал някой да каже/напише клаймър (climber) но нека така да е ;)
noobz
 
Мнения: 7
Рейтинг: 1200
Регистриран на: Сря Юли 16, 2008 9:53 pm
Местоположение: Велико Търново

Мнениеот dimostar » Пон Яну 05, 2009 10:04 am

CLIMBER
['klaima]
Това е транскрипцията от англо-български речник. Това че никой не може да го произнася/пише правилно не значи, че е грешно.
dimostar
 
Мнения: 85
Рейтинг: 1035
Регистриран на: Сря Дек 03, 2008 5:48 pm

Мнениеот blaze » Пон Яну 05, 2009 1:06 pm

Тъй като си нямам работа бих добавил това онова откъм trial. Все пак никъде в заглавието на темата не пише само за стрийт ;)

Drag Climber:

Моля не се заблуждавайте, че тази рамка стават за trial. Това, че е с ниска седалкова тръба не значи нищо. Геометрията и няма нищо общо с истината. Все пак, тъй като доста хора сме почнали с нея и предполагам още хора ще направят тази грешка, ще и направя кратък анализ.

От такъв тип каране първо се цепят на chainstay-a и drop out-ите. След като се завари тя пак се чупи там. И пак, и пак, и пак. После следва седалковата тръба. С тази рамка неща на предна стават трудно (то кое ли е лесно с такова нещо) и челото не играе голяма роля и не се цепи там. Също така ако се кара с главина със QR се изяждат drop out-овете. Друго, друго....еми освен пак да кажа, че тази рамка не става за trial друго нямам какво да казвам за нея.

RAM HT1

Същата работа както с Climber-a. Със по-къс chainstay, но за сметка на това и прекалено къса предница, тази рамка е долу горе същата простотия като гореспоменатата рамка. По мой спомени даже беше по-слаба от нея. Така че хора не говорете глупости че тези рамки стават за друг стил освен XC. Все пак това им е предназначението.

Тука ще почна и със trials specific рамките.

Echo Pure 07:

Най-евтиния модел на Echo. Има си прилична геометрия. Малко дълъг chainstay по моя преценка, но всеки с вкуса си. Като здравина бива особено за начинаещи. Може би идеалната рамка, с която да се почне стила. Супер семпъл външен вид. Доста от по-добрите карачи даже я харесват и я карат. След доста abuse-ване обаче започва да се цепи на различни места като най-вече на chainstay-а и около brake mount-овете. И идва време да се замислите за нещо по-сериозно.

Adamant A2:

Вече излязла от пройзводство, но все още карана от доста хора, с ниската си цена и здравата си конструкция, тази рамка излезе доста добро попадение. Малко гадничка геометрия - дълъг chainstay, прекалено дълга предница за високия си BB rise, но все пак доста здрава. За сега няма сцепени така че откъм това нямам наблюдения. Мога да кажа само, че ако почвате да не почвате с такава рамка! (Сигурен съм, че ще получа доста бесни отговори на това си твърдение, но това е лично мнение все пак)

Echo Pure 05:

Доста по сполучлив модел от 07. С доста по-различна геометрия и доста по-удобна според мене, тази рамка е възраждането на един още по-стар модел на Echo, а именно Control 04. Ако набарате такава рамка, вземайте я веднага, ще ви свърши полезна работа (ако искате да карате trial естествено).

Това са сякаш по-разпространените модели на българския пазар. Пак казвам за Climber-a и HT1-цата съм гледал откъм гледната точка да се кара trial със тях и за това съм ги изкарал слаби рамки!

Айде, че сесията иде, трябва да се учи...

P.S. Сега се сетих, че от Drag бяха дали на Дойчин да тества C2 :rofl:
Абе, момче, къде ти е седалката бе!?
blaze
 
Мнения: 165
Рейтинг: 1514
Регистриран на: Нед Май 15, 2005 8:32 pm
Местоположение: Bulgaria

Мнениеот me4oce » Вто Яну 06, 2009 1:50 pm

Да Стамеца е прав че за начинаещи ЕСНО Pure 07 е добър избор.Аз почнах с такава и е доста удобна,ако бяха по-здрави щях да остана с нея рамка,но ако някой си намери 05 няма никак да сбърка от към здравина и всичко. :)
Аватар
me4oce
 
Мнения: 136
Рейтинг: 1003
Регистриран на: Чет Авг 07, 2008 10:52 pm

a

Мнениеот skype_ » Сря Яну 28, 2009 8:22 pm

zna4i kvo moje6 da mi kaje6 za assault kato ramka zdrava li e :dunno:
skype_
 
Мнения: 15
Рейтинг: 1162
Регистриран на: Пон Окт 13, 2008 7:19 pm

Мнениеот dimostar » Сря Яну 28, 2009 8:31 pm

Climber (чете се и се изговаря клаймър)

Въпросната рамка я има на българския пазар от поне 4 години. За нея се знае абсолютно всичко. Почти всички "стари карачи" са почнали с нея.

Слаби места - Слабите му места са навсякъде. Най старата рамка клаймър беше най-слаба на седалковата тръба. Там се пука много често. Това е следствие на градусите. Другият и проблем е овализираното чело. Почти всички рамки от тази серия бяха с разширено чело. Но те не са толквоа важни, защото едвали се намират още такива рамки. Следващата серия е може би още по зле. На тази рамка съм виждал как се чупи на абсолютно всички места, за които можете да се сетите. Като почнем от откъртено чело, (при откъртването на челото установихме, че стените на горната тръба не са еднакво дебели. Лявата беше доста по тънка от дясната.)овализирано чело, спукано чело, спукана при седалкова тръба, спукана при средното, спукана при тръбата от страната на веригата и от другата страна, спукана на триъгълника на дропаутите и запазената марка на climber-a счупени уши за дискова спирачка. Те винаги се чупеха първи.

Рамката за времето преди 2 - 3 години беше класика. Всички сме почнали от нея. Да се научиш да правиш оли, мениуал и да пробваш 180тки, става. Но загрубееш ли с градусите рамката издъхва. Кара се с не повече от 14мм вилка, иначе я отписваш. Плюса и е че е 14" и е що годе нисичка. Удобна е за начало, но не и повече. Последното поколение не е с нищо по различно. Единствената промяна е в по-гадната боя.


Същото се отнася и за рамка Drag Assault, само че при нея има по малка вероятност да я пукнеш при челото. Общо взето :asshole:
dimostar
 
Мнения: 85
Рейтинг: 1035
Регистриран на: Сря Дек 03, 2008 5:48 pm

Re: Най-търсените рамки на нашия пазар

Мнениеот TENDER » Пон Май 11, 2009 1:41 pm

NC Central - отзиви за рамката?
TENDER
 
Мнения: 793
Рейтинг: 1823
Регистриран на: Пон Яну 03, 2005 5:41 pm

Re: Най-търсените рамки на нашия пазар

Мнениеот climber_gogo » Пон Май 11, 2009 8:27 pm

ами кам големите разбираче дето са много цветни в съобщениятя си защо никой не обсъжда RAM 4130[/color]
climber_gogo
 
Мнения: 40
Рейтинг: 1070
Регистриран на: Сря Апр 01, 2009 9:43 pm

Re: Най-търсените рамки на нашия пазар

Мнениеот TeDo_BaPHa » Пон Май 11, 2009 10:58 pm

:offtopic:
Най-търсените рамки на нашия пазар

;) :agree:

А и тогава все още я нямаше, когато бе създадена темата. :beer:
ХОРА, ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТЪРСАЧКАТА, ТЯ Е НАПРАВЕНА ЗА ДА ВИ УЛЕСНИ!!!
Cipokrila Zizibaga написа:p.s. Ако сте неосъзнат пубер на не повече от 14 и половина , или ми предлагате бартери за всякакъв вид бяла или черна техника, други предмети или човешки органи, моля не ме търсете.
Аватар
TeDo_BaPHa
 
Мнения: 2509
Рейтинг: 2000
Регистриран на: Съб Окт 13, 2007 9:31 pm
Местоположение: Варна

Re: Най-търсените рамки на нашия пазар

Мнениеот traqn » Вто Юни 22, 2010 5:27 pm

Можем да добавим още една sprint blockhead :D
Аватар
traqn
 
Мнения: 85
Рейтинг: 1084
Регистриран на: Съб Май 17, 2008 9:15 am

Re: Най-търсените рамки на нашия пазар

Мнениеот ellepero » Пон Юли 12, 2010 3:20 pm

И lb PROJECT ...
Изображение
ellepero
 
Мнения: 8
Рейтинг: 1174
Регистриран на: Съб Фев 27, 2010 1:15 pm
Местоположение: Varna

Re: Най-търсените рамки на нашия пазар

Мнениеот verk » Пон Юли 12, 2010 5:39 pm

Отскоро вече и дартмор за доста търсени.
Аватар
verk
 
Мнения: 341
Рейтинг: 1118
Регистриран на: Съб Авг 22, 2009 6:45 pm

Re: Най-търсените рамки на нашия пазар

Мнениеот onruning » Нед Юни 24, 2012 9:48 pm

А какво е вашето мнение за Drag Junk знам ,че колелото и frameset-а са от скоро но ми е интересно да чуя мнение на други хора занимаващи се със стриийт каране мерси предварително :beer:
onruning
 
Мнения: 19
Рейтинг: 1198
Регистриран на: Чет Май 03, 2012 10:55 pm

Re: Най-търсените рамки на нашия пазар

Мнениеот crusher » Пон Юли 09, 2012 4:26 pm

onruning написа:А какво е вашето мнение за Drag Junk знам ,че колелото и frameset-а са от скоро но ми е интересно да чуя мнение на други хора занимаващи се със стриийт каране мерси предварително :beer:
Ми ако не друго то поне е от crmo значи е доста по добре от 'ЯКИТЕ"клаймбъри....
crusher
 
Мнения: 5
Рейтинг: 1178
Регистриран на: Пон Май 28, 2012 3:32 pm

Re: Най-търсените рамки на нашия пазар

Мнениеот waffleS » Пон Авг 06, 2012 8:48 am

crusher написа:
onruning написа:А какво е вашето мнение за Drag Junk знам ,че колелото и frameset-а са от скоро но ми е интересно да чуя мнение на други хора занимаващи се със стриийт каране мерси предварително :beer:
Ми ако не друго то поне е от crmo значи е доста по добре от 'ЯКИТЕ"клаймбъри....

Но не си заслужава парите....
Продаваш или търсиш части за колело? Виж всички обяви тук!
https://bike-trade.net
Аватар
waffleS
 
Мнения: 333
Рейтинг: 1163
Регистриран на: Вто Фев 16, 2010 8:10 pm


Назад към Продукти за Trials, Street, Urban, Dirt Jump, 4X

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта