Заслужава ли си?

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди, предназначени за тези по-специфични видове каране, които се практикуват предимно в градска среда, както и за компоненти и екипировка за тях. Може да се обсъждат и теми, свързани с BMX.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Заслужава ли си?

Мнениеот RockShox » Сря Юни 09, 2010 4:55 pm

Заслъжава ли си да смена Tora 302 U-turn с някоя от двете вилки- http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=50694 или http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=50692 ?
Не съм запознат с никоя от двете затова питам за мнения, моля не отхвърляйте вилките само защото са Suntour :nono:
shaady написа:Сънтур може да работи като марзочи или сънтур, марзочито няма подобен избор. ;)
RockShox

Рейтинг: 1178

Re: Заслужава ли си?

Мнениеот marsa » Сря Юни 09, 2010 5:32 pm

А капла с 20мм ос имаш ли?
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Рейтинг: 2000

Мнениеот RockShox » Сря Юни 09, 2010 7:54 pm

Aко река да сменям вилката, ще смена и предната капла, тя всеедно не става за нищо. Въпроса е дали си заслужава да се занимавам, защото като цяло съм доволен от мойта. Тегло на вилката никъде не намерих примерно. Забравих да напиша, че съм 180см и 63кг, кара се главно дърт :^:
shaady написа:Сънтур може да работи като марзочи или сънтур, марзочито няма подобен избор. ;)
RockShox

Мнениеот Decay » Сря Юни 09, 2010 8:08 pm

Ами щом ще караш Дирт , значи ти трябва вилка за дирт . Тората е за ЕксЦе . Ако нямаш възможност за нещо по - добро вземи Duroto - то . Не мога да ти кажа за разликата между E - то и D - то - не съм карал Suntour просто...заслужава си според мен размяната :agree:
Аватар
Decay

Рейтинг: 1162

Мнениеот RockShox » Сря Юни 09, 2010 8:24 pm

Бих помолил следващия да се аргументира :nono:
:offtopic: :offtopic: :offtopic:
RockShox

Мнениеот angelfish » Сря Юни 09, 2010 8:27 pm

Тората е в пъти по-добра от дурото !!! Единствения плюс на дурото е, че е с 20 ос. Тората работи МНОГО по-добре и има повече настройки. И май е доста по-лека, тъй като тук пише, че сънтура тежи 2.7 кг.
angelfish

Рейтинг: 1190

Мнениеот kkch » Сря Юни 09, 2010 10:56 pm

Ами по-добре си карай Тората,но ако разполагаш с повечко пари (или не) си потърси някой Дърт Джъмпър (за Марзочи говоря :D ).
boooom
Аватар
kkch

Рейтинг: 1180

Мнениеот rootoffselo » Чет Юни 10, 2010 4:05 pm

angelfish написа:Тората е в пъти по-добра от дурото !!! Единствения плюс на дурото е, че е с 20 ос. Тората работи МНОГО по-добре и има повече настройки. И май е доста по-лека, тъй като тук пише, че сънтура тежи 2.7 кг.

Kaкви повече настройки има Tora ?
Аз карам с Тора, като цяло по осакатена откъм настройки вилка няма.
В природата нищо не е правилно.Следователно,ако всичко върви добре….значи нещо не е в ред.
Аватар
rootoffselo

Рейтинг: 1213

Мнениеот TeDo_BaPHa » Пет Юни 11, 2010 12:06 am

Ако твоята не е някоя орязана версия би трябвало да има- Rebound, U-Turn, LockOut....
ХОРА, ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТЪРСАЧКАТА, ТЯ Е НАПРАВЕНА ЗА ДА ВИ УЛЕСНИ!!!
Cipokrila Zizibaga написа:p.s. Ако сте неосъзнат пубер на не повече от 14 и половина , или ми предлагате бартери за всякакъв вид бяла или черна техника, други предмети или човешки органи, моля не ме търсете.
Аватар
TeDo_BaPHa

Мнениеот RockShox » Пет Юни 11, 2010 9:44 am

Мойта е U-turn версията, и има само Rebaund и U-turn. Някой от форума кара ли си новото Duro DJ - E/D? :confused:
RockShox

Мнениеот rootoffselo » Пет Юни 18, 2010 12:12 pm

TeDo_BaPHa написа:Ако твоята не е някоя орязана версия би трябвало да има- Rebound, U-Turn, LockOut....

Тази вилка по-добре да не я коментираме, защото минусите и са значително повече от плюсовете. Предишната ми вилка струваше 120лв. и беше много, ама много по-добра, ама това си е мое мнение :)
В природата нищо не е правилно.Следователно,ако всичко върви добре….значи нещо не е в ред.
Аватар
rootoffselo

Рейтинг: 1213

Мнениеот TeDo_BaPHa » Пет Юни 18, 2010 7:19 pm

rootoffselo написа:
TeDo_BaPHa написа:Ако твоята не е някоя орязана версия би трябвало да има- Rebound, U-Turn, LockOut....

Тази вилка по-добре да не я коментираме, защото минусите Й са значително повече от плюсовете. Предишната ми вилка струваше 120лв. и беше много, ама много по-добра, ама това си е мое мнение :)

На мен пък ми е интересно :)...?
ХОРА, ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТЪРСАЧКАТА, ТЯ Е НАПРАВЕНА ЗА ДА ВИ УЛЕСНИ!!!
Cipokrila Zizibaga написа:p.s. Ако сте неосъзнат пубер на не повече от 14 и половина , или ми предлагате бартери за всякакъв вид бяла или черна техника, други предмети или човешки органи, моля не ме търсете.
Аватар
TeDo_BaPHa

Мнениеот RockShox » Пет Юни 18, 2010 9:41 pm

Да и на мен ми е интересно какво толкова не харесва на работата на Tora 302. Аз не я ползвам по предназначение и въпреки това съм адски доволен, проссто е по мека отколкото трябва за дърт :^:
RockShox

Мнениеот username » Пет Юни 25, 2010 10:54 am

за първи път чувам някой да иска да смени rockshox със sutour!!! за мен това е безмислена инвестиция на пари и време, по-добре ходи да караш. аз карам с вилка маниту блек модел от 2004 година без никакви настройки и всичко е чук вече няколко години. също тая 20 милиметра ос е напълно безмислена. в дърта целта не е да аграриш, а да караш технично и елегантно.
БОЗИЧКА - леко резлива...
Аватар
username

Рейтинг: 1255

Мнениеот RockShox » Пет Юни 25, 2010 4:13 pm

Неска се качих на DJ1 2009, не скочих с нея но ми хареса твърдата и работа :bowdown:
RockShox

Мнениеот KiD_WiTh_GuN » Съб Юни 26, 2010 12:54 pm

А ти колко мека искаш да е като е за Dirt и Street. :eek3: Просто замълчи, Tora въобще не трябва да присъства в стрийт стила, най-малкото, че не е проектирана за такива натоварвания колкото Dirt Jumpera. :agree:
П.П. Това, че си си взел вилка която не е за стила който караш не означава, че трябва да избиваш комплекси във форума. :(!:
Да влагаш чувства не е като да чувстваш влага!
Аватар
KiD_WiTh_GuN

Рейтинг: 1418

Мнениеот angelfish » Съб Юни 26, 2010 1:13 pm

KiD_WiTh_GuN написа:А ти колко мека искаш да е като е за Dirt и Street. :eek3: Просто замълчи, Tora въобще не трябва да присъства в стрийт стила, най-малкото, че не е проектирана за такива натоварвания колкото Dirt Jumpera. :agree:
П.П. Това, че си си взел вилка която не е за стила който караш не означава, че трябва да избиваш комплекси във форума. :(!:

Аз не съм карал нито DJ3 , нито Tora, но от наблюдения съм сигурен, че тората е по-здрава и по-добре работи от тези 2-те
angelfish

Рейтинг: 1190

Мнениеот RockShox » Съб Юни 26, 2010 4:29 pm

KiD_WiTh_GuN написа:А ти колко мека искаш да е като е за Dirt и Street. :eek3: Просто замълчи, Tora въобще не трябва да присъства в стрийт стила, най-малкото, че не е проектирана за такива натоварвания колкото Dirt Jumpera. :agree:

Абе ти май не си уред задавам въпроса дали си заслужаваи после казах че работата повече ми харесава от тази на DJ3 на един приятел, и не съм сигурен кой избива комплекси :nono:
RockShox

Назад към Продукти за Trials, Street, Urban, Dirt Jump, 4X