Лоша работа на спирачка?

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди, предназначени за тези по-специфични видове каране, които се практикуват предимно в градска среда, както и за компоненти и екипировка за тях. Може да се обсъждат и теми, свързани с BMX.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Лоша работа на спирачка?

Мнениеот teodorchy_sofia » Съб Юни 19, 2010 3:44 pm

Здравейте,
Скоро взимам нов велосипед, който обаче е bmx :idea: . Имам едно питане: карал съм много X-ове, но при всички спирачката НЕ работи (става въпрос за задната, но и с предните е така).
Та въпросът ми е: има ли начин задна спирачка на бмх да кове с лекота, както примерно Ви-брейк на Тектро и Шимано да кажем? До сега съм карал голям байк (МТБ), но реших да мина към хиксовете. На голямото колелце спирачките работят добре (тектро - от 20лв), но се притеснявам дали на БМХ може да работи горе-долу толкова добре.
Мислил съм вариянт без спирачки, но не мога да правя менюал без тях (свикнал съм дори с голямо колело със спирачки).
Някой има ли същият проблем? Ако купя накладки от 15лв (ако трябва) ще се подобри ли работата на спирачката и ще стане ли от МТБ накладка за БМХ ?
Ако смажа леко жилото ще увелича ли спирачната сила?
МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ. :)
viewtopic.php?f=16&t=76145 DARTMOOR !!!
GSM: 0885 74 58 10 - Теодор.
Аватар
teodorchy_sofia

Рейтинг: 1145

Re: Лоша работа на спирачка?

Мнениеот iviubaveca » Нед Юни 27, 2010 9:36 pm

И аз това питам. Като се замисля на всички х-ове които съм карал спирачките не са им хубави.Но мисля че това е за да е по-леко колелото,иначе дали наистина може да се направят да коват не знам :dontknow:
iviubaveca

Рейтинг: 1177

Мнениеот Стийв Шит » Сря Фев 02, 2011 10:20 pm

Това, че на всички хиксове спирачките им са такива, защото имат едно нещо на чашките, което позволява да се прави неограничен брой завъртания на кормилото. Според мен ако не я слагате тая "екстра" спирачната сила ще е по-голяма и ще спира доста по - добре! :peace:
Аватар
Стийв Шит

Рейтинг: 1183

Мнениеот CaXky » Чет Фев 03, 2011 12:46 am

Стийв Шит написа:Това, че на всички хиксове спирачките им са такива, защото имат едно нещо на чашките, което позволява да се прави неограничен брой завъртания на кормилото. Според мен ако не я слагате тая "екстра" спирачната сила ще е по-голяма и ще спира доста по - добре! :peace:

А ти кво спамиш само по старите теми????
Изображение
Изображение
Аватар
CaXky

Рейтинг: 1139

Мнениеот Стийв Шит » Чет Фев 03, 2011 11:11 pm

Не съм забелязал от кога е темата :dontknow:
Аватар
Стийв Шит

Рейтинг: 1183

Назад към Продукти за Trials, Street, Urban, Dirt Jump, 4X