Смяна на гуми Drag Grand Canyon Pro

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Смяна на гуми Drag Grand Canyon Pro

Мнениеот riddd » Пон Юни 23, 2014 10:24 am

Здравейте!
Наскоро си купиx Drag Grand Canyon Pro. Колелото е супер - леко, бързо и удобно. Единствения проблем са тьнките гуми - Капли Drag hand-build double wall; Гуми Kenda 700x35C K-935 refl; Шини Mach1 EXE 36H. Изпаднаха ми бъбреците като минах по едни павета...
Та лонг стори шорт, искам да сменя гумите, каплите и т.н. и имам няколко въпроса:
1) Мога ли според вас да сложа друг вид гуми на това колело?
2) Какви по-широки гуми бих могъл да сложа?
3) Какви гуми бихте ми препоръчали?
Предварително благодаря за съветите! :beer:
Поздрави,
Riddd
riddd

Рейтинг: 1200

Re: Смяна на гуми Drag Grand Canyon Pro

Мнениеот victortrt » Пон Юни 23, 2014 11:27 am

1. Не минавай през павета;
2. Минавай през павета с отключена вилка и на педали, а не на седалката;
3. Колелото е леко и бързо именно заради тънките и леки гуми.
4. На твоите въпроси най-краткия отговор е: отиди в магазин за велосипеди и си харесай гуми. Продавачите ще ти кажат дали и кои стават за тези капли. Със сигурност има и други варианти за гуми. Пишеш в гугъла 700x35C и излизат много варианти.
victortrt

Рейтинг: 1759

Мнениеот darki » Пон Юни 23, 2014 11:32 am

http://www.schwalbe.com/en/offroad-reader/cx-comp.html

Използвах 2 години 26"(2")-овият вариант. Аз бях изненадан от това, че "возят" комфортно и меко.
darki

Рейтинг: 1555

Мнениеот kobso1245 » Пон Юни 23, 2014 7:34 pm

victortrt написа:1. Не минавай през павета;
4. На твоите въпроси най-краткия отговор е: отиди в магазин за велосипеди и си харесай гуми. Продавачите ще ти кажат дали и кои стават за тези капли. Със сигурност има и други варианти за гуми. Пишеш в гугъла 700x35C и излизат много варианти.

Ето това е истината.
В твоя случай или минаваш по-бавно(или въобще не минаваш) през паветата, но си запазваш лекотата и бързината на колелото, или слагаш по-дебели гуми(които, за да возят меко, трябва да са и на по-ниско налягане) и жертваш скоростта(и лекотата на въртене).
Аз лично бих избрал първото.
kobso1245

Рейтинг: 1416

Мнениеот oduh » Пет Сеп 26, 2014 9:38 am

kobso1245 написа:
victortrt написа:1. Не минавай през павета;

Ето това е истината.
В твоя случай или минаваш по-бавно(или въобще не минаваш) през паветата, но си запазваш лекотата и бързината на колелото, или слагаш по-дебели гуми(които, за да возят меко, трябва да са и на по-ниско налягане) и жертваш скоростта(и лекотата на въртене).
Аз лично бих избрал първото.

Бе не е това истината. Скоростта не се определя от дебелината на гумата, ами от контакнтата площ, външния диаметър и тежестта на гумата.
Например Kojak 2.0 e адски бърза гума, нищо че е балон.
По въпросите иначе, мисля, че 1.6 ти е максималната дебелина, която влиза. Трябва да си провериш на място, защото то зависи и какви калници имаш.
oduh

Рейтинг: 1240

Мнениеот kobso1245 » Пет Сеп 26, 2014 11:59 pm

oduh написа:Бе не е това истината. Скоростта не се определя от дебелината на гумата, ами от контакнтата площ, външния диаметър и тежестта на гумата.
Например Kojak 2.0 e адски бърза гума, нищо че е балон.
По въпросите иначе, мисля, че 1.6 ти е максималната дебелина, която влиза. Трябва да си провериш на място, защото то зависи и какви калници имаш.

Е така де, и това как точно се различава от моя отговор?
В 99% от случаите тънките и леки гуми са с много малка контактна площ.
То Коджак 2.0 може да е бърз, ама Коджак 1.35 е по-бърз, а в момента съм с Детонатор 1.25 и е още по-бърз..
kobso1245

Рейтинг: 1416

Назад към Общ форум