Транспортиране на велосипед с междуградски автобус

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Транспортиране на велосипед с междуградски автобус

Мнениеот debono » Пон Сеп 29, 2014 6:46 am

Колеги,

По-следващата седмица обмислям да карам в района на Казанлък, но за целта трябва да транспортирам велото с междуградски автобус (линия София-Стара Загора). Питането ми е дали има някой, който е правил това упражнение и въобще това дали е възможно (позволено ли е, каква е цената, която се заплаща и т. н).
Благодаря предварително!

Поздрави,

:beer:

П.С. Мисля да разпитам и по транспортните фирми!!
Аватар
debono

Рейтинг: 1252

Re: Транспортиране на велосипед с междуградски автобус

Мнениеот Ozzie » Пон Сеп 29, 2014 8:48 am

Ако е голям 50 местен автобус и багажниците са относително празни, едва ли ще ти откажат. Тарифи за това няма. Може да минеш гратис, може и да "кихнеш" някаква дребна сума на шофьора.
За удобство, може да свалиш предното колело, понеже така намаляваш общата височина на велосипеда и ще е по- лесно за побиране.

P.S. Разгледай /питай/ за условията за позволения багаж който се полага на един пътник.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот Admin » Пон Сеп 29, 2014 3:20 pm

От самите компании трудно ще ти дадат официален отговор - обикновено препращат към шофьорите. С тях пък, както Ozzie писа, зависи на какъв ще попаднеш и как ще се разберете. На мен миналата година, за да ида до Варна с велосипед, ми искаха по 10 лв. в посока, ама като нямаш друг вариант, плащаш. За по-близки дестинации не съм плащал над 5 лв., а понякога и нищо.
Иначе място обикновено има, освен ако не попаднеш на препълнен автобус.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот debono » Пон Сеп 29, 2014 7:08 pm

Днес звъннах на една от транспортните фирми, за която знам, че ползва големи автобуси, а линията е относително ненатоварена. Жената на телефона ми обясни точно това, което казаха Ozzie и Admin, а именно, че трябва да се обърна към шофьора за "permission". Уточни също, че "най-вероятно няма да има проблем стига да няма много хора".
Дано да имам късмет! Ще пиша допълнително за трезултата от трипчето.

Мерси за отговорите!

Поздрави
Аватар
debono

Рейтинг: 1252

Назад към Общ форум