Интересно ми е дали има и други съфорумници, които да го използват и какви впечатления имат от него.
C Guide се води водач за верига. Има вече няколко поколения, от които най-новият е C Guide ECO или ето това:

Не съм голям карач (даже въобще), но и аз реших, че имам нужда от нещо като водач. Дали заради тракането, дали заради падането на веригата на по-долния венец на курбелите или може би защото, да нямаш водач (според някои) е като да нямаш кормило. И след проверка по форуми, ревюта и т.н. установих няколко неща: това - водачите за вериги са хиляди .... един от друг по-специфични. И забравих да кажа - доста скъпи (да се разбира - марковите). Затова след като се натъкнах на гореспоменатото устройство, и знаейки какви са ми нуждите, реших да му дам шанс!
Да ...знам какво ще си кажат почти всички четящи - " Тая джаджа хич не е секси. За к'во ми е на коуеуоту! Пред НДК-ту ше ми се смеят наборите."
Е да ама за 90% от велосипедистите, които имат нужда от водач, май не им трябва нищо повече. Да, не става за ДХ, разбира се !!!
Така де, отплеснах се от темата си. Предполагам сте чували за "по-малко понякога е повече", е рядко е така, но случаят е показателен. Немска простота. За инсталацията не знам какво има да се казва. Не ти трябват инструменти за средно движение, верига и т.н. Две свински опашки и си готов. Хубаво е да се монтира на чейнстея, така че да е максимално паралелен на веригата. Това добре, но при мен нямаше как (това не ми се нравеше но..... предстоеше да видя ефекта). Допълнителна настройка на скоростите не е нужна. Добра идея е да се провери при пълна компресия на шока, как стоят нещата с веригата.
Толкова за монтирането. След първата проба бях възхитен! Даже, за пръв път, ми се прииска да напиша нещо във форума. Като ми премина въодушевлението си казах, че едва ли на някой му се чете нещо подобно. Обикновено топ темите са "Боксер на шосейка - става ли? СПЕШНО!" Е да ама все пак водача си го бива и изпълнява с лекота 100% от това, което производителят претендира, че може. И така стана, че написах тези редове и ще ги пускам преди да размисля.

В заключение: байка стана много по-безшумен, веригата не пада и мисля че смяната на скоростите стана още по директна и безшумна. Стана по тежък обаче. С цели - няма 20гр. Притесненията ми, за леко косото положение на водача спрямо веригата, се оказаха неоснователни.
Препоръчвам ви да го погледнете, ако си търсите нещо подобно.
Поздрави,
Траян