Изпробвано: Maxxis Minion DHR2 3C

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Изпробвано: Maxxis Minion DHR2 3C

Мнениеот Admin » Пет Окт 31, 2014 7:23 pm

Изображение
С този модел на Maxxis се запознах на живо през лятото на 2014 г., но за жалост чак сега ми остана време да споделя впечатленията си. Надявам се обаче, че не е никак късно - Minion DHR2 е толкова добра гума, че със сигурност ще се задържи още дълго на пазара.
http://www.mtb-bg.com/index.php/product ... inion-dhr2
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Re: Изпробвано: Maxxis Minion DHR2 3C

Мнениеот xcII » Сря Ное 05, 2014 10:31 pm

Благодарение на тва ревю пробвах гумата, Отпред :) в моя случай бе Maxxis DHR II 2.4 Sticky. Преди тва свалих Maxxis Minion DHF 2.35, 60a Single Ply, която беше тръгнала леко по борда да подава и затова се налагаше да я подменя.

Уникална гума, DHF, та теста си бе сериозен за DHR II. На сериозен терен, я пробвах, 90% каманак и песечлив, твърд терен. Не ме подведе никъде, в завоите :)

Отлична гума, DHR II, нема значение "R" номенклатурата, която признавам, ме бе почти накарала да върна гумата, щото търсех предна..

Та мерси, за статията, щото иначе можеше да не я пробвам, заради номенклатурата, просто. Верно си е, че кат рсзгледаш шарките м/у DHF и DHR II има осезаема прилика, ама преди това, трябва изобщо да ти хрумне да ги загледаш, а не да се водиш от идиотска маркетинг номенклатура, както направих аз :)
Това, което може да се мине с лека кола, не си струва да се мине с байк. Това, което може да се мине с байк, не си струва да се мине пеша. Това, което може да се мине само пеша, понякога може да се измисли как да се мине с байк.
http://www.youtube.com/watch?v=fi-S9lrn ... re=related
Аватар
xcII

Рейтинг: 1695

Мнениеот taurus13 » Сря Ное 05, 2014 11:36 pm

Що максиси DHR имам скъсани.....слаби им страничните бордове. Тая дали е по-добра от старите?
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот xcII » Чет Ное 06, 2014 12:02 am

Карал съм я само веднъж, няма как да я коментирам за издръжливост в борда. Ноооооо... Мога да коментирам как една предна гума държи в завойте, от първи път (при даденс терен) :)

Иначе, ти говориш за DHR, която де факто, поне от това което аз чета по форумите, никой не фали, никак :)

не съм я пробвал DHR, но пак да реферирам форумите, та там чета, че "масово" народа си слага DHF отзад щото е по-лека от DHR (100-150гр.), пък търкаля достатъчно добре, а за грипа никой не се оплаква разбира се :))

Аз коментирах DHR II :) да си кажа също обаче - >> задната гума ми е последна грижа.. Ама, аз идвам от XC опит, все пак :lol: та, знам ли как е най-добре :)

ed. :

нека да не забравяме, че един и същи модел гума си има поне 2-3 разновидности, при фиксиран цолаж. :) Напр., в статията в mtb-bg. com сайта се коментира гума 3 компонентна, EXO. Аз предпочитам такива гуми, с усилен борд (поне маркетингово де). :) Sticky вариантът, който карах е такъв. Предишния DHF бе такъв. Винаги съм готов да платя малко грамаж отгоре за тази допълнителна сигурност.
Това, което може да се мине с лека кола, не си струва да се мине с байк. Това, което може да се мине с байк, не си струва да се мине пеша. Това, което може да се мине само пеша, понякога може да се измисли как да се мине с байк.
Аватар
xcII

Мнениеот TheUndertaker » Чет Ное 06, 2014 11:29 am

Аз карам DHR2 отпред и отзад с Exo, нямам грижи вече цял сезон с борда. Но и аз мисля да ъпгрейдна с 3C , поне за отпред....
Аватар
TheUndertaker

Мнениеот xcII » Чет Ное 06, 2014 11:05 pm

та, Taurus Тринадести, хрумна ми че дали късаш борда често може да зависи от доста фактори, за даден размер и модел гума:

1) тегло на колоездача. Напр., аз съм относително лек, до 85кг. с инвертара (безбайка де хахахах, щото той е 16+)

2) стил на каране. Напр., търсиш ли елегатната линия, или мачкаш. Аз напр., я търся, но често не я намирам, за тва се радвам, че не съм тежък :)

3) терн на каране. Тва го държим, фиксирано, щото ептен става сложно :lol:

:agree:
Аватар
xcII

Мнениеот taurus13 » Пет Ное 07, 2014 12:19 am

Да бе, тия дет съм ги карал са без защита и стените им са малко кат вестници - не стават за скални пейзажи. Но пък други гуми без специална защита на борда са доста по-здрави. Тя работата ясна - пускат ти една гума без защита за 40 лв и ти я късаш за норматив и после си "убеден" че ти трябва със защита. :evil:
Е те...глей са...:

Таурус тринадесети шие борд на гума на терен- в случая швалбе, ама максиса вече го бях спрял от употреба та нямам снимки как шия максис. За това па още пазя няколко шити само веднъж в склада. :lol:

Изображение

Същата я шие още веднъж, но вече професионално...

Изображение

Изображение

И изобщо не е зле максис ако искат да докажат че новите им гуми са качествени, да земат да ми предоставят някоя друга, щото ако аз не я скъсам, няма кой. Това важи и за всички останали производители на екипировка. :lol:

Ако продукт корав предлагаш ти,
на Таурус тринайсти, го предостави,
да го потъркаля из едни скали,
и ако месец издържи,
бързо качеството намали,
че скоро ще фалираш ти... :magnify: :smash:
Последна промяна taurus13 на Пет Ное 07, 2014 12:43 am, променена общо 2 пъти
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот xcII » Пет Ное 07, 2014 12:27 am

Възможно е да си прав. Възможно е и да не си :)

Аз, понеже съм лекичък и имам излишен кеш, купувам EXO ;)

Виж, вътрешните ми гуми (мдам, не съм безкамерен, див динозавър) са под 100гр., иначе :)
Аватар
xcII

Мнениеот xcII » Пет Ное 07, 2014 1:25 am

..
Ако продукт корав предлагаш ти,
на Таурус тринайсти, го предостави,
да го потъркаля из едни скали,
и ако месец издържи,
бързо качеството намали,
че скоро ще фалираш ти...

хахахаха@ааааа...:)

Не бе, Човек, просто отслабни (мъничко, достатинчко) и нема да имаш от EXO борд ти :lol: :lol: :lol:
Аватар
xcII

Мнениеот Admin » Пет Ное 07, 2014 7:58 am

Е аз съм 65 кг, с екипировката 70, ама гуми без защита ги късам за норматив. Зависи най-вече от това къде и как караш - и двамата с Милко обичаме нови и/или диви пътеки, като той обича особено много дивите, така че със сигурност е по-успешен от мен в късането (и шиенето, както виждаме :D ).
DHR2 я карах малко, обаче на личния ми велосипед доскоро бях с High Roller 2, пак с EXO, които ги карах безкамерни сезон и половина и нямах никакви проблеми със здравината на стените.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот 4getcredo » Пет Ное 07, 2014 10:33 am

По мои наблюдения и опит бордът на гумата се къса по два начина. Единият е при странично надиране от остри обекти, тип каменни, по-рядко клони... :D А другият става по-постепенно - при спиране, завививане бордът на гумата се деформира и усуква, ако не е достатъчно здрав почват да се получавт едни коси прокъсвания, които с времето се увеличават и в някой щастлив ден цъффват. Второто важи особено за по-леките гуми, дето пестят материал откъм борда. Подсиленият борд има предимно смисъл за втория тип, според мен. Острите камъни са Божа работа :praying:
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Мнениеот Admin » Пет Ное 07, 2014 6:29 pm

Има и трети начин - при прекълцване на вътрешната гума при среща с остър камък, да се скъса и външната.
По мои наблюдения допълнителната защита пази точно от втория и третия начин. Първият аз лично не съм го виждал на моя гума, може би ги изтърквам преди да се случи.
Моята лична статистика до момента е, че всички гуми със защита на стените (сещам се за поне 3-4 марки, а за колко модела не ми се брои) са издържали без скъсвания до момента на изтъркване на протектора или на евентуална продажба. И обратното, от 2007 г. насам около половината от гумите без защита на стените, са паднали жертва на карането ми, като понякога са достигали неизползваемо състояние преди дори да съм започнал да износвам грайферите. Разбирам да е късмет за една, за две, ама тук говоря за поне 7-8 гуми от всеки вид, т.е. от 7-8 гуми със защита всичките са наред, а от същия брой гуми без защита 3-4 заминаха бързо-бързо.
Аватар
Admin

Мнениеот xcII » Съб Ное 08, 2014 2:14 pm

От доста време, сменям гуми защото им е "тръгнал" борда, а не заминали бутоните, вкл. и на задна, вкл. и EXO :) та, колко държи бордс е един доста относителен въпрос, зависещ колко каманак е видял, нспр. :agree:
Аватар
xcII

Мнениеот taurus13 » Съб Ное 08, 2014 2:47 pm

Абе за съжаление ония главанаци от Витория спряха Лобо масс локото - досега 5 смених и една не съм и дори надрал борда, па никъде не пише че имало няква супер дупер подсилка.
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот xcII » Съб Ное 08, 2014 3:00 pm

аз нямам, чак пък толко много опит и задълбочени наблюдения в/у външни гуми, но достатъчно, че да забележа, че усилилен борд не е маркетингов трик само. Иначе, който му се отдава да шие, евала, аз не съм от тея и ги сменвм с една идея по-рано може би, отколкото имат живот. Щото веднъж мие гърмяла мега разрезно външна и оттогава съм малко на консервативната странс :)
Аватар
xcII

Назад към Общ форум