Подходящи шлем и протектори за дете

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Подходящи шлем и протектори за дете

Мнениеот Nadya83 » Съб Ное 15, 2014 10:02 am

Здравейте, регистрацията ми във форума е продиктувана от необходимостта някой да ми препоръча шлем и протектори за 6 годишния ми син. Никой от нас не кара активно колело и не сме запознати със съответните производители, качество, особености на различните продукти. На кратко- синът ми си пада по всичко екстремно, кара 20 инчово колело Ферини и се опитва да прескача всички видове дупки, бордюри, неравности, изпълнява резки маневри / опитва се да кара колелото си като кросов мотор/. Постоянно експериментира и често надхвърля възможностите си и тези на колелото. Доста често се случва да пада и мисля, че е време да закупим по-качествени и издръжливи протектори и да заменим каската с шлем. Видях, че цените не са ниски и бих предпочела да получа препоръки от практиката.
Важно е да отбележа, че синът ми е толкова слаб, че не лепя велкрото на протекторите на коленете, ами ги връзвам. В един магазин видях протектори за лакти, които са изцяло текстилни и се нахлузват като ръкави, казаха че очаквали такива и за крака, а цената им е по 80 лв. Но не знам дали това е достатъчно подходящо или е по-добре да са с кори. За шлем също не мога да се ориентирам, видях че популярни марки са О`ниил и IXS, но не знам как да подбера подходящ. Дали сега/зимата/ да купя или като дойде пролетта и ще се кара по-активно. Знае ли някой за колко време се носи такъв шлем, след колко време ще умалее. Искам да е лек и проветрив, за да не го затруднява, да има добра видимост. Малко ми е дълъг поста, но се опитах да съм изчерпателна. Ще съм благодарна за мнения.
Nadya83

Рейтинг: 1200

Re: Подходящи шлем и протектори за дете

Мнениеот puleto » Нед Ное 16, 2014 9:08 am

Вижте тук:
http://olx.bg/nakolenki-za-velosiped-yu ... -i48301555

Със шлем ще му "заври" главата, но Вие решавате.
Поздрав
puleto

Рейтинг: 1006

Мнениеот Nadya83 » Нед Ное 16, 2014 11:41 am

Благодаря Ви за отговора, но този тип протектори имаме и вече не са достатъчно сигурни за нашия случай. Честно казано не познавам видовете шлемове, но си мислех дали няма някакъв междинен вариант за деца - хем да предпазва лицето и челюстта, хем да не му "завира" чак толкова главата.
Nadya83

Рейтинг: 1200

Мнениеот Ozzie » Нед Ное 16, 2014 12:06 pm

http://screambikes.eu/bg/nakolenki/8500 ... -2013.html
http://screambikes.eu/bg/nakolenki/8499 ... rcade.html

Някой от горните два модела ще е удачен. Може да ги пробвате в магазините представители (работещи) с "Веломания".
Поне в София имат широка мрежа.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот denis1 » Нед Ное 16, 2014 9:32 pm

в декатлон има детски протектори и подходящи каски,по номера
denis1

Рейтинг: 1220

Назад към Общ форум