mckenzie hill 400 - 700

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

mckenzie hill 400 - 700

Мнениеот dijec » Сря Ное 19, 2014 7:34 am

Здравейте! Нов съм в нещата и не съм много наясно с нещата относно колелата.Та наскоро ми попадна ей така случайно една рамка mckenzie hill не съм сигурен каква точно е дали е 400 600 700 и т.н. Това което знам със сигурност е ,че рамката е алуминиева , чашките за вилката са от по големите не знам точно как се нарича нарича( oversize ) ? главините на колелата и общо взето всичко останало не по вкуса ми но това няма значение въпроса ми е за рамката размера мисля "Л" по голяма от М със сигурност сравнявах ги с подобно такова.голяма е удобна ми е 26" .
Въпроса ми е има ли смисъл да налея малко пари в тая рамка ... става въпрос за хубава вилка, добър заден шок, добро средно,главини и може би най-важното: Предна хидравлика някое шимано не съм се спрял точно на модел и може би бб5 или 7 за отзад или може и 2 хидравлики със ротори 180 и 160.
Тежа 87кг висок съм 182см ако това има значение (там челни ъгли и прочие не ги знам кое за какво е ).Става въпрос за спирачна сила на скоро настройвах на 1 приятел Промакса.... знам че е пълна трагедия. НО за 10 спирания успях да го докарам да отлепя задната гума 1 пръст а той тежи 110кг!!!!С мен.. предно салто.
Казвайте какво да правя да зае.авам рамката или докато е време да започвам работа по нея ?
Благодаря предварително!
И се моля да ме извините ако нещо не е наред с темата ми.7

П.С Ако има значение колелото ще се кара навсякъде между селата (крос кънтри или там както се нарича) в Родопите спускания по асфалт 40 50 км.. и от време на време в някоя горичка ей така колкото да си вдигнем малко адреналина . Стила ми на каране е ... по-скоро безразсъден ( агресивен) за това държа на спирачките и на здравината на рамката .
dijec

Рейтинг: 1180

Re: mckenzie hill 400 - 700

Мнениеот Admin » Сря Ное 19, 2014 5:55 pm

Тук ще я познаеш ли да кажеш коя е?
https://www.google.bg/search?q=mckenzie ... 20&bih=922

Като цяло не изглеждат особено впечатляващо...
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот Admin » Чет Ное 20, 2014 12:21 am

Не си струва - рамката е от най-евтините, тежка, с калпава геометрия и окачването едва ли работи добре, дори и с друг заден амортисьор. Един твърдак е доста по-надежден от подобен "мек" велосипед.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот carmo » Чет Ное 20, 2014 10:30 am

И според мен не си струва. Рамката вече е демоде, а и според описаните от теб евентуални ъпгрейди сумата няма да е незначителна. Вероятно си гледал кое колко струва, ако не - хвърли едно око примерно тук http://velosiped.bg/ просто за ориентир - има доста неща и цените са от най-добрите. Като си направиш списък и теглиш чертата, може би тя ще се доближи до тази на някой стойностен нов "твърдак", защото цяло колело винаги излиза по-евтино отколкото сглобявано от отделни компоненти. Отделно тази рамка може да ти е ниска и къса а изборът на правилен размер рамка "на живо" като яхнеш байка е ключов. Ръстът ти е над средния и спокойно можеш да гледаш 27,5" и 29" според бюджетът ти, а се очакват и промоции, някъде предлагат и лизинг. Мисълта ми е - дай си шанс и поразгледай. На подобен род евтини рамки неслучайно отдавна никой не слага скъпи компоненти.
Успех в преценката и търсенето.
carmo

Рейтинг: 1930

Мнениеот Insight » Чет Ное 20, 2014 10:50 am

Правилния въпрос е "От това колело нещо може ли да се използва в евентуална друга сглобка?", съпроводен с по-детайлни снимки на монтираните компоненти по колелото.
Ако има неща, които могат да влязат в употреба - рамката със сигурност не е сред тях.
To call each thing
by its right name..
Аватар
Insight

Рейтинг: 1737

Мнениеот dijec » Чет Ное 20, 2014 4:51 pm

Мерси за мненията точно от такива имах нужда значи по колелото няма нищо което да ме интерисува единство за рамката питах. Според вас Sprint APOLON ELITE 27,5как е ? Това съм си харесал и като цена горе долу ме устройва.
dijec

Рейтинг: 1180

Мнениеот Admin » Чет Ное 20, 2014 6:27 pm

Добро е за парите си, щом ти харесва, взимай го. :)
Аватар
Admin

Назад към Общ форум