Ако ви гонят кучета с велосипедите ви

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Ако ви гонят кучета с велосипедите ви

Мнениеот Diabolikkant » Вто Дек 09, 2014 5:44 pm

Ако обичате да карате колело, но не обичате разни улични кученца да ви прекъсват удоволствието, докато тичат и ви гонят и се опитват да ви захапят неистово лаейки по вас, е добра идея един път да им измиете очите с пиперлив спрей за самозащита. след това освежаване на физиономията, ще бягат от вас панически и неистово, все едно самият сатана ги гони. днес ми се случи точно това и реших да споделя за всеки случай ако има и други потърпевши, от нехайното и безотговорното отношение на властите, по въпросите с уличните кучета в софия.

pepspray.jpg
pepspray.jpg (314.56 KiB) Прегледано 3210 пъти

Този модел спрей, действа, и дава категоричен резултат. когато уцелите лицето на кучето което ви гони и ви лае, звуковите ефекти, направо карат холивуд да им завидят, а и на най-престижните олимпииски игри, няма да намерите такива пируети, като тези които кучето ще прави. Резултатът е категоричен, няколо часа по-късно като се връщах по същата улица по друг повод, кучето бягаше панически ужасено, все едно самият сатана го гони. За това не се колебайте, защото иначе скъсани крачоли, шити крака от ухапвания, нападнати деца, не се знае тая улична кучешка сган от какво е болна и какво яде и как се е разболяла, от това от което е болна, за това като ги подлютите един път втори път няма да ви гонят.
Diabolikkant

Рейтинг: 1120

Re: Ако ви гонят кучета с велосипедите ви

Мнениеот Speedmaster™ » Вто Дек 09, 2014 6:59 pm

CS-сьлзотворен газ сьс смесено действие(сьлзотворно,задушаващо и болезнен ефект вьрху кожата).Ефекта зависи от концентрацията.Не действа на животни.Ограничено дейсвие вьрху лица в нетрезво сьстояние.

CN-сьлзотворен газ сьс смесено действие(сьлзотворно и болезнен ефект вьрху кожата).Използва се от полицията при масови безредици.Ефекта зависи от концентрацията.Не действа на животни.Ограничено дейсвие вьрху лица в нетрезво сьстояние.

PV или OC-синтетичен или натурален извлек от особени сортове люти чушки. Силно дразнещо действие (силна болка при попадане в очите, дразнене на лигавицата на носа и гьрлото. Може да предизвика и поврьщане. Действа на животни и на лица в нетрезво сьстояние.

Изображение

Лично нося следния спрей но ме е жал да го използвам безпричинно,по точно бих ако нямам друг избор.Първоначално решавам всичко на мига как да постъпя при поява на кучета.Най често спирам и слизам от велосипеда и те се разбягват или ги напръсквам с вода от бидона.Всяка сутрин и вечер имам среща с кучета на път за работа,те стоят на паркинг за тирове и почти винаги ме нападат.Просто спирам и те ме оставят,после бавно потеглям и след безопасно разстояние повишавам темпото.
:doggy:
Аватар
Speedmaster™

Рейтинг: 1448

Мнениеот dudelgrincen » Вто Дек 09, 2014 7:17 pm

Защо трябва да пръскаш уличните кучета със спрей. Те са особено страхливи без изключения.
Нерядко се е случвало да закачат и мен, но е достатъчно да спреш. Плашат се доста ако блокираш задната гума. Ако тръгнеш към тях на бегом бягат.

С овчарските кучета по планините, а и с домашните не е така, но пак смятам, че лютивия спрей е крайна мярка.
Пробвал ли си въпросния спрей върху себе си. Имаш ли идея какво причинява?
Аватар
dudelgrincen

Рейтинг: 1515

Мнениеот iPop » Вто Дек 09, 2014 7:37 pm

По-добре си вземете пищялка срещу кучета. Няма нужда да тормозите горките животинки
Аватар
iPop

Рейтинг: 1544

Мнениеот Insight » Вто Дек 09, 2014 7:47 pm

Най-сериозните проблеми с кучета са ми когато се движа с висока скорост и ми изскочат от някъде. В такава ситуация не виждам никаква полза от спрейове... освен ако не измислят някакви на принципа на дистанционното заключване за вилката, така че да се активират с бутон/лостче от кормилото и да пръскат назад :D

В ситуациите, в които (евентуално) бих могъл да използвам спрей, съм установил, че и "са ти егах футката байна" (казано искренно и от сърце на силен глас срещу кучетата/то) върши работа.
To call each thing
by its right name..
Аватар
Insight

Рейтинг: 1737

Мнениеот Diabolikkant » Вто Дек 09, 2014 9:03 pm

за да използвам спрея, кучето трябва да ми е дало повод, например вече да се опитва да посяга да ме ухапе, докато ме гони и лае по мен, иначе, ако просто не м обръща внимание, и аз не му обръщам внимание и се разминаваме безавариино.

Не знам точните значения на тия означения, на мен ми стига да знам че този конкретен модел действа на кучета, и че кучетата като ме видят след това, бягат и н искат да ме закачат, друго не ми трябва. щом не ме закачат аз съм доволен, и не се занимавам с тях.
Diabolikkant

Рейтинг: 1120

Мнениеот yohan » Сря Дек 10, 2014 9:31 am

На мен ми е интересно ако захапят някой от вас или ако имате деца не дай си Боже,дали ПАК ще са милички кученцата и дали ще им залюти на очичките???? :crazy: :smash:
И проблема с кучетата е огромен бизнес-кастрирали ги,прибирали ги -пълни глупости.И какво като ги кастрират-те няма да ме е...ът а ще ме хапят. :crazy:
Едно време ,докато не се бяха завъдили "природозащитиниците" ходеха едни господа вечер късно из квартала с флоберки и изкарваха луди пари от износ на кожи за Италия за ръкавички.Нямаше нито един пумияр и хората спокойно си ходеха и си пускаха децата да играят.
Има пумияр има проблем-няма пумияр няма проблем.. :nono:
А и както казахте не всички от тези спрейове действат.По-скоро някоя яко тояга да ти попадне под ръка или компактен газов пистолет-ако не им направи нещо поне като гръмнеш белким ги уплаши.. :qright: :shooter: :sniper: :uzi:
Аватар
yohan

Рейтинг: 1200

Мнениеот Sartor » Сря Дек 10, 2014 11:08 am

yohan написа:На мен ми е интересно ако захапят някой от вас или ако имате деца не дай си Боже,дали ПАК ще са милички кученцата и дали ще им залюти на очичките???? :crazy: :smash:
И проблема с кучетата е огромен бизнес-кастрирали ги,прибирали ги -пълни глупости.И какво като ги кастрират-те няма да ме е...ът а ще ме хапят. :crazy:
Едно време ,докато не се бяха завъдили "природозащитиниците" ходеха едни господа вечер късно из квартала с флоберки и изкарваха луди пари от износ на кожи за Италия за ръкавички.Нямаше нито един пумияр и хората спокойно си ходеха и си пускаха децата да играят.
Има пумияр има проблем-няма пумияр няма проблем.. :nono:
А и както казахте не всички от тези спрейове действат.По-скоро някоя яко тояга да ти попадне под ръка или компактен газов пистолет-ако не им направи нещо поне като гръмнеш белким ги уплаши.. :qright: :shooter: :sniper: :uzi:

Напълно подкрепяп! Всеки който храни бездомни кучета подлежи на глоба - пък да викат колкото искат! Не веднъж съм се обаждал на Екоравновесие, че на места около паркове и градинки се образуват глутници - няма ефект. Веднъж съм имал даже и сериозна юмручна разправа с един кретен - псевдо "природозащитник", който защитаваше така бездомните пумияри около кв.Хладилника в София - да кажем, че колчето на седалката му се услади. :evil: Не се разправям по този начин, но младежът, явно беше решен да се покаже на голям "природозащитник" и директно скочи на бой.

Спрея не бих казал, че е ефективно средство - не знаеш някой уличен пумияр как би реагирал.

Като цяло уличните пумияри правят проблеми като караш бързо и ти изкочат от някъде - не е забавно да обършеш паважа, падайки с 20-25 км/ч или недай си боже ако си с мотор (не стига че някои пласматарии са скъпи, но и да се уваргаляш не е забавно).

Не очаквам някой който не го е бутала някоя мъстия да ме разбере. :beer:
Аватар
Sartor

Рейтинг: 1995

Мнениеот head_up » Сря Дек 10, 2014 11:11 am

С до три кучета (повече не са ме срещали) съм се оправял със спиране, велосипеда между мен и тях докато измъкна ножа. После придобивам учудваща смелост и аз ги подгонвам с благословии. Бягат, мамка им, бягат. Разбират кога си въоръжен и кога те имат шанс. Замерване с камъни също съм практикувал, но не винаги се намират под ръка. Истината е да не се стряска човек, иначе те придобиват превес и тогава може да стане грозно.
А като цяло съм от ония глупавите природозащитници, но когато опре до агресивни животни минавам в другата крайност, което не ми пречи да коля домашни животни. Иначе съдете ме, храня си котки по улиците :) Но и котка не ме е нападала до сега, нито ме е преследвала освен, за да изпроси още малко гранули :P
Може би спрея е умерено хуманно решение, знам ли, виждал съм какво прави на човек, кучето вероятно ще запомни случката. Знаете, че проблема не е в животното, то си следва инстинките, човека е проблема, че го е оставил на улицата.
head_up

Рейтинг: 1240

Мнениеот ЧестоНеадвкватен » Сря Дек 10, 2014 12:02 pm

На баба ми и купувам от тоя натовския от първия пост че в Орландовци се чудиш от мангали ли или кучета... Седмица по късно ми вика дай още че не стига :roll2:
ЧестоНеадвкватен

Рейтинг: 1488

Мнениеот ^_WhitE_DeMoN_^ » Сря Дек 10, 2014 12:38 pm

Вече има тема обсъждаща проблема...
Не разбирам излишната агресия, разбирам страха, но не всяко куче е агресивно или човекоядец - няма куче което да напада без причина (а те са ръководени най-вече от инстинкти) и да се защитите или повлияеете на поведението на кучето в повечето случаи е елементарно.

Продължете с умерено темпо и пълен игнор.
или
Спрете да въртите педалите и продължете по инерция.
или
Спрете, слезте, колелото между кучетата и вас, продължете бутайки поне 10-15 метра.
Ако тръгнете към тях, в повечето случаи се дръпват.
Навеждането за псевдо камък и замахванията могат да уплашат само страхливо куче.
Карането със скорост, само ако сте уверени във възможностите си, кучето не е мотивирано или затруднено от терена.

И мен ме гонят и лаят, за малко и да ме бутнат веднъж, но не тая лоши чувства - в момента в който ги видя, разбирам нагласата им и до къде са готови да стигнат, може би защото съм бил доброволец в приют Богров.
Тичали са до мен с километри и сме се забавлявали взаимно, но никога не е представлявало проблем да се отърва от такава "опашка" :)
Те и по пътеките изскачат сърни, глигани и мечки - дайте да ги гърмим да не бутнат някой велосипедист :evil:
Viber | Telegram | WhatsApp | Kaizala: 0885355287 || Facebook: Serge Bulah || Instagram: serge.insta
Аватар
^_WhitE_DeMoN_^

Рейтинг: 1775

Мнениеот Вилката » Сря Дек 10, 2014 4:31 pm

Апа нас не НИ гонят кучета с велосипедите НИ, щото сме скръндзи, и не си даваме велосипедите НИ на кучета :D

С тия спрейове, ако ви нападнат 5-6 кучета едновременно, както често се случва, докато ги извъртиш всички... ти ще си най-потърпевшият от спрея наркая.
Аватар
Вилката

Рейтинг: 2000

Мнениеот Ozzie » Сря Дек 10, 2014 4:54 pm

Една тема е достатъчна!
viewtopic.php?f=3&t=119815
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Назад към Общ форум