Нов дистрибутор на Shimano за България

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Нов дистрибутор на Shimano за България

Мнениеот antonpc » Пет Окт 17, 2014 8:30 pm

Вече има и BG алтернатива на Screambikes (ВеломаФия) в лицето на velosiped.bg (Крос). :popcorn:
Thank You, Bicycle :) “It is not the mountain we conquer but ourselves.” ~ Edmund Hillary / FunKyBikers
Аватар
antonpc

Рейтинг: 1551

Мнениеот penmark » Сря Ное 12, 2014 12:33 am

И кво стана, годината си мина пък никаква разлика не усетихме в цените. :D
Аватар
penmark

Рейтинг: 2000

Мнениеот windv » Сря Ное 12, 2014 9:21 am

penmark написа:И кво стана, годината си мина пък никаква разлика не усетихме в цените. :D

Всъщност много неща се появиха на по-ниски цени, понякога конкуретни на разни online магазини от чужбина и тн...Сравнявайки цени точно преди 1 седмица се оказа ,че нямаше никакъв смисъл да се купуват части шимано от чужбина, щото в бг бяха само няколко лв по-скъпи :) така и направихме за обтегач и още няколко чарколя . Със сигурност не важи за всичко, но аз забелязвам разлика. Появяват се разни офертички тук-таме.
~~~o)Ѣ(o~~~
Велоделия - заигравки с хвърчалници :spin:
Аватар
windv

Мнениеот veskoz » Сря Ное 12, 2014 9:25 am

windv написа:Всъщност много неща се появиха на по-ниски цени, понякога конкуретни на разни online магазини от чужбина и тн...Сравнявайки цени точно преди 1 седмица се оказа ,че нямаше никакъв смисъл да се купуват части шимано от чужбина, щото в бг бяха само няколко лв по-скъпи :)

:agree:
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот antonpc » Сря Ное 12, 2014 10:08 am

windv написа:
penmark написа:Сравнявайки цени точно преди 1 седмица се оказа ,че нямаше никакъв смисъл да се купуват части шимано от чужбина, щото в бг бяха само няколко лв по-скъпи :)

Понякога има смисъл понеже избора на части е по-голям.
Намери ми тази част в BG на подобна цена. :peace:
Thank You, Bicycle :) “It is not the mountain we conquer but ourselves.” ~ Edmund Hillary / FunKyBikers
Аватар
antonpc

Рейтинг: 1551

Мнениеот msniki » Сря Ное 12, 2014 10:17 am

windv написа:
penmark написа:И кво стана, годината си мина пък никаква разлика не усетихме в цените. :D

Всъщност много неща се появиха на по-ниски цени, понякога конкуретни на разни online магазини от чужбина и тн...Сравнявайки цени точно преди 1 седмица се оказа ,че нямаше никакъв смисъл да се купуват части шимано от чужбина, щото в бг бяха само няколко лв по-скъпи :) така и направихме за обтегач и още няколко чарколя . Със сигурност не важи за всичко, но аз забелязвам разлика. Появяват се разни офертички тук-таме.

Да така е, но е хубаво да се спомене че и някой неща им вдигнаха цените :
http://screambikes.eu/bg/spirachki-diskovi/8546-predna-hidravlichna-diskova-spirachka-shimano-saint-br-m820-bl-m820.html
Старата цена беше 350 лв даже в магазин на веломания 330 лв са ми я предлагали.
Но пак в германия цената е къде къде по ниска.
Аватар
msniki

Рейтинг: 1397

Мнениеот ЧестоНеадвкватен » Сря Ное 12, 2014 10:28 am

msniki написа:
windv написа:

Да така е, но е хубаво да се спомене че и някой неща им вдигнаха цените :
http://screambikes.eu/bg/spirachki-diskovi/8546-predna-hidravlichna-diskova-spirachka-shimano-saint-br-m820-bl-m820.html
Старата цена беше 350 лв даже в магазин на веломания 330 лв са ми я предлагали.
Но пак в германия цената е къде къде по ниска.

В тоя сайт ми се струва че всичко е по скъпо. Тук е с над 100лв по евтина спирачката http://velosiped.bg/pazaruvaj-po-katego ... -m820.html
ЧестоНеадвкватен

Рейтинг: 1488

Мнениеот KrK » Сря Ное 12, 2014 10:37 am

antonpc написа:
windv написа:
penmark написа:Сравнявайки цени точно преди 1 седмица се оказа ,че нямаше никакъв смисъл да се купуват части шимано от чужбина, щото в бг бяха само няколко лв по-скъпи :)

Понякога има смисъл понеже избора на части е по-голям.
Намери ми тази част в BG на подобна цена. :peace:

http://velosiped.bg/preden-derajl-or-sh ... -10sk.html

Като си сложиш доставка от Германия пак толкова идва.
KrK

Рейтинг: 1300

Мнениеот penmark » Сря Ное 12, 2014 10:39 am

За една част да, ама ако вземеш няколко и разхвърлиш доставката става друго. Но като цяло цените в ел.магазин на Кросс са много добри, само да имаше по-голям избор.
Аватар
penmark

Мнениеот bigchicken » Пет Дек 12, 2014 4:33 pm

Аз мислех да понапазарувам по нататък от чужбинско за пролетта, че не искам да сменям преди зимата разни неща, но с днешното намаление във Веломания свърших добра работа без да се занимавам с глупости. И без да говорим за висок клас всичко е японско. Верига SLX, задни венци Deore, диск XT и накладки, некви метални с радиатори... Виж, спирачките и курбелите Deore, които взех преди време са малайзийски, ама задния дерайльор ХТ e японски, както и предния Deore, ама той дойде от Англия с рамката. Командите SLX, от тук взети, също са японски, та айде стига глупости на търкалета. А никой не казва, че всички вадеха части, предназначени за производството и ги продаваха на дребно. Със съответната печалба, щото не съм видял нещо такова да е пуснато по евтино. Всички са цветя, само Веломания не стават, нали? Само дето след като италианците не признаха гаранцията на SMP седалка сега съм с чисто нова за тяхна сметка. Триста и незнам си колко кинта. Айде, че мога да почна и за посещенията ми в другите магазини да разказвам, ама няма да е коректно и ще се разводни темата. Може да се каже, че само в Байк Център като цяло ми е било ОК и краткото ми посещение при Райко.
А, иначе скромния ми опит е показал, че с гърци не си е работа да работиш :)
Аватар
bigchicken

Рейтинг: 1375

Предишна

Назад към Общ форум